İşte EURO 2024’te Millilerin muhtemel rakipleri

Eleme gruplarının son maçında Galler’le 1-1 berabere kalan Türkiye, tarihinde ilk kez lider olarak turnuvaya gitti. Bu sonuçla Milli Takım kura çekimine 2. torbadan dahil olma hakkı kazandı. İşte muhtemel rakipler.

Spor 22 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Türkiye, 2. torbadan rakiplerini bekleyecek.

Türkiye, tarihinde bir ilki başardı. Milliler EURO 2024 Elemeleri D Grubu’nu Hırvatistan’ın önünde lider bitirdi ve ilk kez eleme aşamasını zirvede geçerek turnuvaya gitti. Milliler böylece 2 Aralık’ta gerçekleşecek grup kura çekimine 2. torbadan katılma hakkı kazandı. Millilerin 14 Haziran tarihinde başlayacak turnuvadaki muhtemel rakipleri de böylece belli oldu.

İlk torbada ev sahibi Almanya’nın yanı sıra son Dünya Kupası finalisti Fransa, elemelerde 10’da 10 yapan Portekiz, son Avrupa Şampiyonası finalisti İngiltere, yıldızlarla dolu kadrolarıyla Belçika ve İspanya yer alıyor.

Eğitim videosu gibi maç: Galler - TürkiyeEğitim videosu gibi maç: Galler – Türkiye

Türkiye’nin de bulunduğu 2. torbadaki diğer beş takım Macaristan, Danimarka, Arnavutluk, Avusturya,  Romanya. Milliler turnuvada bu takımlarla eşleşmeyecekler. 3. torbadaysa İskoçya, Slovenya, Slovakya, Çek Cumhuriyeti, Hollanda, Hırvatistan yer alıyor. Son torbadaki 3 takım belli. Bunlardan biri son Avrupa şampiyonu İtalya. Diğer iki takım Sırbistan ve İsviçre. Son derece güçlü 3 takımın yer aldığı bu torbayı play-off aşamasından gelecek 3 takım tamamlayacak. Play-off müsabakaları gelecek sene 21 ve 26 Mart tarihlerinde oynanacak.

Turnuva için kritik tarihler şöyle:

Grup maçları: 14 Haziran – 26 Haziran

Son 16 turu: 29 Haziran – 2 Temmuz

Çeyrek finaller: 5 Temmuz/6 Temmuz

Yarı finaller: 9 Temmuz/10 Temmuz

Final: 14 Temmuz

Galler'de ilklerin gecesi... Türkiye lider olarak Euro 2024'deGaller’de ilklerin gecesi… Türkiye lider olarak Euro 2024’de

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.