Kusursuz Türkiye! Seri 17 maça çıktı

2024 Paris Olimpiyatları elemelerinde Türkiye, ikinci maçında Bulgaristan'ı 3-0 yenerek ikide iki yaptı. Arka arkaya 17 maçını kazanan milliler, kusursuz gidişini sürdürdü.

Spor 17 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Melissa Vargas, Bulgaristan karşılaşmasında Türkiye'nin en skorer ismi oldu.

Dünya 1 numarası olan Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, 2024 Haris Olimpiyat Oyunları elemelerine katılmak için ikinci maçına Bulgaristan karşısında çıktı. Porto Riko galibiyetinden sonra başantrenör Daniele Santarelli, bu maça Zehra Güneş ve Ebrar Karakurt’u dinlendirerek çıktı. Onların yerine Aslı Kalaç’la Derya Cebecioğlu forma giydi.

İlk sette Filenin Sultanları, iyi servis atmak için risk aldı. 7 servis kaçıran milliler, bu hatalarını yaptıkları bloklarla telafi etti. 6 blok sayısı bulan Türkiye, Bulgaristan karşısında ilk seti 25-20 aldı.


İkinci set çekişmeli geçti. İlk sayıdan itibaren bir Türkiye, bir Bulgaristan öne geçti. Skor 19-18’ken Melissa Vargas’ın etkili oyunuyla Filenin Sultanları farkı açmaya başladı. Vargas’a Hande Baladın da katılınca ikinci set 25-19 Türkiye’nin üstünlüğüyle bitti.

Üçüncü sete iyi başlayan Filenin Sultanları oldu. İkinci setin aksine farkı erken açan milliler skoru 12-6 yapınca Bulgaristan mola almak zorunda kaldı.Moladan sonra üstün oyununu sürdüren Türkiye farkı daha da açarak seti 25-15’le seti kazandı ve sahadan 3-0’lık galibiyetle ayrıldı. Bulgaristan karşısında Melissa Vargas 15, Hande Baladın ve Eda Erdem 13 sayıyla oynadı.

Kaptan Eda Erdem maçtan sonra yaptığı açıklamada “Bulgaristan çok genç bir ekiple oynamasına karşın iyi hücum etti. Güzel bir maç oldu. Fazla yorulmadığımız bir karşılaşma oldu. En büyük hedeflerimizden biri olimpiyatlara katılmak. Olimpiyatlar benim için çok şey ifade ediyor. Kendimi o yaşta tekrar o platformda mücadele edebilecek olarak görmek çok değerli. Bu yaz bizim için rüya gibi geçiyor. Hiç yenilmezlik serisini düşünmedim. Biz de iyi gidiyoruz. Umarım bunu devam ettiririz” dedi. Derya Cebecioğlu’ysa şöyle konuştu: “Bizim için turnuvada her galibiyet çok önemli. Biz rakibin kim olduğuna bakmadan her maçtan galibiyetle ayrılmak istiyoruz. Bunu yaptığımız için çok mutluyuz. Kariyerime Japonya’da devam edeceğim. İnşallah benim için güzel geçer.”

Paris yolunda muhteşem başlangıçParis yolunda muhteşem başlangıç

Üçüncü maçta rakip Peru

3-0’lık skorla Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı, çıktığı son 17 maçı kazanmış oldu. Filenin Sultanları, bu galibiyet serisi boyunca Milletler Ligi ve Avrupa şampiyonu olmayı başardı. Filenin Sultanları, bir gün dinlendikten sonra turnuvadaki üçüncü maçını salı sabahı 07.00’de Peru’ya karşı yapacak. Türkiye’nin grubunda Porto Riko, Bulgaristan, Peru’nun yanı sıra Arjantin, Brezilya, Belçika ve ev sahibi Japonya bulunuyor.

Melisa Vargas: Küba'nın istenmeyeni, Türkiye'nin şampiyonuMelisa Vargas: Küba’nın istenmeyeni, Türkiye’nin şampiyonu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.