Balkanlardan gelen liderlik havası! Fenerbahçe, Kasımpaşa virajını da döndü

İsmail Kartal yönetimindeki Fenerbahçe, Kasımpaşa deplasmanında Balkan kökenli oyuncuları Edin Dzeko ve Dusan Tadic'in penaltı golleriyle geçti. 16'da 16 yapan Kanarya, milli araya lider gitti.

Spor 9 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe'de galibiyeti getiren gollere Dzeko ve Tadic imza attı.

Sezona en formda başlayan ekip olarak dikkat çeken Fenerbahçe, Spartak Trnava deplasmanında üst üste 15. galibiyetini aldı. Resmi maçlarda toplamda üst üste 17. kez kazanan Kanarya bu anlamda Galatasaray’ın rekorunu egale etti. Kasımpaşa maçına bu rekoru kırma amacıyla çıkan Fenerbahçe, hafta içindeki rotasyonlu 11’den uzak, ideal 11’iyle sahadaydı.

İsmail Kartal’ın öğrencileri yine maça hızlı başladılar. Henüz 6. dakikada İsmail Yüksek’in yaptığı ortaya vuruş yapan Edin Dzeko, kaleciden dönen topu biraz da şansıyla tamamladı ve takımını öne geçirdi. Kanarya devre boyunca kontrolü elinde tuttu. Yer yer Tadic’in de etkili olduğu pozisyonlarla gole de yaklaştılar ancak başarılı olamadılar. İlk yarının son dakikasında Dzeko bu kez sağ kanatta topla buluştu. Ceza alanı çizgisi üzerinde rakibini geçmeye çalışırken yerde kalan oyuncu takımına penaltı kazandırdı. Penaltıyı Sırp yıldız Dusan Tadic gole çevirdi ve devre 2-0 bitti.

Dusan Tadic ve Edin Dzeko'dan mesaj!Dusan Tadic ve Edin Dzeko’dan mesaj!

İkinci yarıda daha ziyade tempoyu rölantide tutmaya çalışan bir Fenerbahçe vardı. Kanarya rakibine net pozisyon fırsatı tanımazken kendisi de net pozisyonlar bulmakta zorlandı. 60’ta İrfan Can Kahveci ceza alanı dışından 78’de Michy Batshuayi kale çaprazından şutlarını attılar ancak iki oyuncu da kaleyi bulamadılar. Son dakikalarda da Kent ve Tadic’le rakip kalede tehlike yaratan sarı-lacivertliler bu tehlikelerden yararlanamadılar ve maç 2-0 bitti.

“Önemli olan 3 puandı”

Karşılaşmanın değerlendirmesini yapan İsmail Kartal “Her şey planladığımız gibi. Söylemiştim. Kasımpaşa iyi bir takım. Bizim de bu takıma karşı neler yapmamız gerektiğini oyuncularımıza antrenmanlarda, analizlerde anlattık. Kendi işimizi yaptık. Oyun içerisindeki varyasyonlarda, organizasyonlarda ilk 25-30 dakika içerisinde çok iyi pas organizasyonları vardı, orada gol de geldi. İkinciyi üçüncüyü ararken o golleri ilk devre bulamadık. İkinci yarı biraz daha tempoyu artırmamız gerektiğini, 3’ü 4’ü atmamız gerektiğini konuştuk. Sonuçta 2-0 galip geldik, pozisyon vermedik. Çok daha fazla pozisyona girdik. Önemli olan 3 puandı. Kazandığımız için mutluyuz” dedi.

İsmail Kartal basın toplantısında rakip antrenörlerin kalite farkı konusundaki açıklamalarına ithafen “Bütün meslektaşlarımız, arkadaşımız. Kalite farkı biraz var, o konuda haklılar. Kalite farkı var diye de… Burada bir oyun var, güçlü bir oyun var. Geçen sene bu takım farklı bir sistemle oynuyordu. 10 tane yeni oyuncu gelmiş. Bu kadar kısa zaman içerisinde  – isterseniz dünyanın en iyi oyuncularını getirin – ortaya bir şey çıkarmak zorundasınız teknik direktör olarak…” dedi.

Fenerbahçe’de İsmail Kartal da galibiyet kutlamasına katıldı.

“Santrforlar biraz bencildir”

İkinci yarıda bir duran top pozisyonunda topu Zajc’a bırakmayıp kendisi kullanan ve auta atan Michy Batshuayi ile alakalı gelen soruya yanıt veren Kartal “Santrforlar biraz bencildir. Gol atmak istiyor Batshuayi. Topun başına geçti. Bunlar normaldir. Büyütmeye gerek yok. Batshuayi oyuncumuz. Bunlar çok normal şeyler.”

Galatasaray’la aralarında geçen rekabetle alakalı soruya da yanıt veren Kartal “Şu an biz ligin lideriyiz. Galatasaray ikinci. Başkalarını ne yaptığını, neler yapacağını düşünmüyoruz. Biz maç maç bakıyoruz. Oyuncularımızla bu şekilde konuştuk. Kendi yolumuzdayız. Biz başkalarının ne yapacağı matematiğine bakmıyoruz. Biz önümüzde oynayacağımız ilk maça bakıyoruz. Bütün matematik bu! Buraya odaklandık, 3 puanı aldık. Önümüzde Hatay maçı var. Bütün odak noktamız o maçtan 3 puan almak olacak. Başkalarının ne yaptığı, neler yapacağıyla ilgili yorum yapmıyoruz.” dedi.

Fenerbahçe 16’da 16’nın kutlamasını böyle yaptı.

Daha önce eve çok fazla uğramadığını ve zamanının çoğunu tesislerde geçirdiğini belirten Kartal, “3 aydır görevdeyim, herhalde 4-5 sefer evime gittim. Biraz yoruldum, bu milli arada 1-2 gün eve gitmek istiyorum.” açıklamasını yaptı.

“3 Türk kuralı bizi yoruyor”

Maçın ardından konuşan isimlerden İsmail Yüksek “Liderliği aldığımız için mutluyuz, bırakmak istemiyoruz. Yoğun takvimi kazasız atlattık. Hocamızın her zaman söylediği gibi, galibiyet serisini saymayı artık bıraktık. Çünkü, kazanma alışkanlığı yaşamak çok önemli. Bir bütün olarak, takım olarak çok iyi durumdayız. Yoğun bir takvimi atlattık” değerlendirmesini yaptı.

Günün en iyi isimlerinden İsmail ayrıca “3 Türk kuralı bizi çok yoruyor. Herkesin gözü bizim üzerimizde, hata yapılınca her şey bizim üstümüze kalıyor. Biz sahada yabancısı, Türk’ü hep birlikte mücadele ediyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Fenerbahçe galibiyete iki golle uzandı.

Fenerbahçe, Süper Lig’deki rekoru kırdı!

Kasımpaşa’yı mağlup eden Fenerbahçe, resmi maçlardaki galibiyet serisini 18 maça çıkardı ve Süper Lig’de üst üste galibiyet rekorunun yeni sahibi oldu. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi maçında Spartak Trnava’yı 2-1 yendiği maçta Galatasaray’ın 17 maçlık galibiyet rekorunu egale etmişti.

Kendi rekorunu egale etti

Fenerbahçe, Kasımpaşa’yı yenerken; Süper Lig’de 8’de 8’le başladı. Süper Lig’in 2009-2010 sezonunda Christoph Daum’un çalıştırdığı takım ilk 8 maçta 8 galibiyet alarak, en iyi sezon başlangıcına imza atmıştı. Fenerbahçe, bu sezon oynadığı ilk 8 lig müsabakasını da kazanarak kendi rekorunu egale etti.

Daha hızlı daha güçlü İsmail YüksekDaha hızlı daha güçlü İsmail Yüksek

Deplasmanda gol yemedi

Fenerbahçe, bu sezon ligde oynadığı 4 deplasman maçında da kalesini gole kapattı. Sarı-lacivertlilerin aldığı sonuçlar şöyle…

Samsunspor- Fenerbahçe 0-2

Ankaragücü -Fenerbahçe 0-1

Alanyaspor – Fenerbahçe 0-1

Kasımpaşa – Fenerbahçe 0-2

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.