Barcelona şampi… Atletico Madrid’i geçtiler

Barcelona, evinde ağırladığı Atletico Madrid’i Ferran Torres’in golüyle 1-0 mağlup etti. Barcelona bu sonuçla birlikte iki maç aradan sonra galibiyet sevinci yaşadı ve şampiyonluğa bir adım daha yaklaştı.

Spor 24 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Barcelona 3 puanı tek golle aldı, zirvede farkı korudu.

La Liga’da 11 puan farkla liderlik koltuğunda oturan Barcelona, son iki haftada rakipleriyle golsüz berabere kaldı. Barça, 30 sene sonra ilk defa iki maç üst üste golsüz berabere kaldığı bir süreç yaşadıktan sonra sahasında Atletico Madrid’i ağırladı. Üçüncü sıradaki rakibiyle maç öncesi arasında 13 puan fark olan Barcelona  şampiyonluğa emin adımlarla yürümek istiyordu.

152 senelik kupa tarihinde bir ilk: Finalde Manchester derbisi152 senelik kupa tarihinde bir ilk: Finalde Manchester derbisi

Bunlara rağmen maça daha atak başlayan taraf Atletico Madrid oldu. Başkent ekibi henüz ilk dakikada Fransız yıldız Antoine Griezmann’la gole yaklaştı ancak direğe takıldı. İlk yarının ilerleyen sürecinde de net pozisyon üretmekte zorlanan Barcelona, 35. dakikada bir kez daha kalesinde tehlike gördü. Pozisyonun içinde yine Griezmann vardı ve yıldız oyuncuya engel olan isim kaleci Marc Andre Ter Stegen oldu. İlk yarının son dakikalarına gelinirken Raphinha, sağ kanattan topu Ferran Torres’e yolladı. Torres düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Katalan takımı 44. dakikada 1-0 öne geçti.

İkinci yarıya daha iyi başlayan Barcelona, devrenin başında ataklar geliştiren taraftı ancak farkı açacak golü bulamadılar. 73’te Griezmann yine Barcelona kalesini yokladı fakat şık topuk denemesi başarılı olmadı. Barcelona sahadan 1-0 galip ayrıldı ve 2 haftalık galibiyet hasretine nokta koydu. Bu sonuçla beraber Atletico Madrid’in ligdeki 6 maçlık galibiyet serisi son buldu. Barcelona zirvede puanını 76’ya yükseltirken Madrid ekibi 60 puanda kaldı. Barça, bu sezon 10. kez bir La Liga maçından 1-0’lık sonuçla galip ayrıldı.

La Liga’da günün diğer sonuçları:

Elche – Valencia 0-2

Mallorca – Getafe 3-1

Sevilla – Villarreal 2-1

Böyle yapar Xavi... 15 yaşındaki Lamine Yamal derbi kadrosundaBöyle yapar Xavi… 15 yaşındaki Lamine Yamal derbi kadrosunda

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.