Barcelona 44 sene sonra beyaz giyecek

LaLiga ekiplerinden Barcelona, çarşambayı perşembeye bağlayan gece Arsenal ile oynayacağı hazırlık maçında beyaz forma giyecek. Katalanlar, 44 sene sonra ilk defa bu rengi kullanacak.

Spor 26 Temmuz 2023
Bu haber 10 ay önce yayınlandı
Barcelona yıllar sonra beyaz formayla sahada.

Barcelona, uzun yıllar sonra ilk defa beyaz bir formayı setine ekledi. Ezeli rakip Real Madrid’le özdeşleşen ve başkent ekibinin iç saha formalarında kullandığı renk, bu sezon Barcelona’nın da formaları arasında yer alacak. Katalanlar söz konusu formayı ilk defa çarşambayı perşembeye bağlayan gece Arsenal’a karşı oynayacağı hazırlık maçında görücüye çıkaracak.

Bu maçla beraber 44 sene sonra ilk defa beyaz forma giyilecek. Barça son olarak 7 Mart 1979 tarihinde beyaz renkli forma giydi. Kulüp tarihinde yeri olan renk 1980’lerle beraber tamamen rafa kalktı. 1992-93 sezonundaki forma setinde yer alan beyaz renge büyük tepki gelmiş ve forma kullanılmamıştı. Pique gibi oyuncular konuyla alakalı gelen sorulara geçmişte “Kulübümüzün tarihinde ve kültüründe olan bir şey” diyerek yeşil ışık yakmışlardı. Ancak Barça bu sezona kadar hiç beyaz forma kullanmamıştı.

Real Betis’in Real Betis’in “kara sevdası” Marc Bartra

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.