Barcelona, taraftarlarını sonsuza dek Camp Nou’da misafir edecek

Stadyum yenileme çalışması içinde olan Barcelona ilginç bir proje başlattı. Buna göre Barça hayatını kaybeden taraftarlarının küllerinin saklanması için yeni stadyuma özel bir bölüm inşa ediyor.

Spor 3 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Yeni Camp Nou'da görülmemiş uygulama.

Barcelona, Camp Nou yenileme çalışmalarına başladı. Blaugrana bu sezon iç saha maçlarını şehirdeki Olimpiyat Stadı’nda oynuyor. Bu süreçte Camp Nou milyar dolarlık projeyle yeni haline kavuşturulacak. Bu süreç içinde çeşitli enteresan projeler ortaya çıkıyor. Geçtiğimiz haftalarda eski stadyumun koltuklarını ve çimlerini mağazasında satmaya başlayan Barça, yeni stadına son derece farklı bir konsept kazandırmayı planlıyor.

LaLiga ekibi yenilenen Camp Nou’da 26 bin 600 Barcelona taraftarı için kolumbaryum (ölülerin küllerinin saklandığı alan) bulunduracak. İnşa edilecek büyük bir anıtta bu 26 bin 600 taraftarın külleri yer alacak. Barça anıtta yer almak isteyenler için salı gününden itibaren erken satışa başlıyor. Öncelik kulüp üyeleri ve ardından kombine sahiplerinde olacak. Son olarak genel satış yapılacak. Yeni stadyumun yan tarafında yer alacak kolumbaryumdan gökyüzüne dört küp üzerinden ışıklar saçılacak. Böylelikle hayatını kaybeden taraftarların anıları canlı tutulacak.

İlkay Gündoğan takım arkadaşlarına kızdı, Barcelona karıştıİlkay Gündoğan takım arkadaşlarına kızdı, Barcelona karıştı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.