Barcelona’da yaprak dökümü: Alba da ayrılıyor

Geçtiğimiz günlerde Sergio Busquets’in veda ettiği Barcelona’da bir ayrılık daha kapıda. Tecrübeli sol bek Jordi Alba, önümüzdeki yaz takımdan ayrılacak.

Spor 25 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Alba da Miami'de.

Barcelona’da ayrılık mevsimi yaşanıyor. Sezon ortasında Gerard Pique’nin futbolu bırakmasının ardından geçtiğimiz günlerde Sergio Busquets de Barça’ya veda etmişti. Efsanevi tiki-taka takımından kalan son üyelerin bir bir ayrıldığı Katalan kulübünde son haber Jordi Alba’dan geldi. Tecrübeli sol bek, kulüple bir sene daha sözleşmesi bulunmasına rağmen Barcelona’dan ayrılacak.

Marca’nın haberine göre Alba, her ne kadar geçtiğimiz haftalarda takımıyla sözleşmesinin sonuna kadar yola devam edeceğini söylemiş olsa da bu kararından döndü. Jordi, bu sezon rotasyonda altyapı çıkışlı genç yetenek Alejandro Balde’nin arkasına düşmüştü.

Barcelona’da bir devir kapanıyor: Busquets sezon sonu yolcuBarcelona’da bir devir kapanıyor: Busquets sezon sonu yolcu

Alba, 2012-13 sezonu başında Valencia’dan Barcelona’ya 14.5 milyon Euro karşılığında transfer oldu. Tecrübeli isim 458 maçta 27 gol attı ve 99 asist yaptı. Oyuncu Barcelona’da 1 Şampiyonlar Ligi, 1 UEFA Süper Kupası, 1 FIFA Dünya Kulüpler Kupası, 6 LaLiga, 5 Kral Kupası, 4 Süper Kupa zaferi yaşadı.

Barcelona’ya rehavet çöktü, olan Enes’li Getafe’ye olduBarcelona’ya rehavet çöktü, olan Enes’li Getafe’ye oldu

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.