Barcelona’da bir devir kapanıyor: Busquets sezon sonu yolcu

18 senedir Barcelona formasını terleten Sergio Busquets, sezon sonunda takımdan ayrılacak. Barcelona Kulübü, oyuncunun ayrılacağını resmi olarak duyurdu.

Spor 11 Mayıs 2023
Bu haber 12 ay önce yayınlandı
Barcelona'da bir devrin daha sonu geldi.

2005 yılında Jabac altyapısından Barcelona altyapısına transfer olan genç bir orta saha oyuncusuydu. Kazandığı 31 kupanın yanı sıra Barcelona futbolunun karakteristik isimlerinden biri olması hep dikkat çekti. Oyun kimliği, oynadığı takımla özdeşleşti, bazen Barcelona’ya yakıştırılmadı, bazen çok eleştirildi ancak herkes geldi geçti, bir tek o kaldı. Şimdi onun da ayrılık zamanı geldi.

Özellikle 2009-2011 yılları arasında dünya futboluna hükmeden ve tarihin en iyi yapılarından biri olarak anılan Barcelona’nın o efsanevi günlerinden kadroda bulunan son oyuncu Sergio Busquets, yolun sonuna geldi. Barcelona, bir süredir sezon sonunda serbest olarak takımdan ayrılacağı söylenen oyuncuyla alakalı resmi duyuruyu yaptı. Busquets, dolu dolu geçen 18 senenin ardından önümüzdeki yaz Barcelona’dan ayrılacak.

Takımıyla sayısız başarı yaşayan oyuncu, kah bölgesine yapılan kah o bölgede oynayabilecek farklı tarzda transferlere rağmen senelerce takımın değişmezi oldu. Eski takım arkadaşı ve halihazırdaki hocası Xavi de oyuncuyu kalması için sezon içinde ikna etmeye çalıştı zira onun için de vazgeçilmez parçalardan biriydi.

2005’te kapısından girdiği, 2008-09’da A takıma yükseldiği Barcelona macerasında yolun sonuna gelen Busquets, bu süreçte beraber oynadığı takım arkadaşlarının tamamının ayrılmasından sonra kendi adına ayrılığı düşünmeye başlamış ve bu haberler son aylarda iyice ayyuka çıkmıştı.

Adı hem Orta Doğu hem de MLS takımlarıyla anılan sporcu, Barcelona’nın kendisiyle yola devam etme senaryosunda maaşında talep ettiği indirime de sıcak bakmamıştı.

Deep Blue mu, Deep Purple mı?Deep Blue mu, Deep Purple mı?

34 yaşındaki futbolcu, Barcelona formasıyla dile kolay 719 maça çıktı. Bu maçlarda 18 gol atan Busquets, 45 asist yaptı. İspanyol yıldız Barcelona ile birlikte, 8 LaLiga şampiyonluğu, 7 İspanyol Kral Kupası şampiyonluğu, 7 İspanyol Süper Kupası şampiyonluğu, 3 Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 3 UEFA Süper Kupası ve 3 kez FIFA kulüpler Dünya Kupası şampiyonluğu kazandı.

Toplam 31 kupanın yanında La Masia ürünü “tiki taka” futbolunun savunma kısmındaki sac ayaklarından oldu. Uzun bacakları, asla gösterişli olmayan oyununda temel faktördü. Tehlikeli atakları kesen, ikili mücadeleleri kazanan o bacaklar sayısız isabetli pasa imza attı ve 30’dan fazla kupaya giden yolda araç oldu. Lionel Messi’nin, Busquets’e bu yolculuğunun sonundaki mesajı şu oldu: “Busi, sahada 5 numara giysen de oyuncu ve insan olarak 10 numarasın. Sana ve ailene yeni aşamanızda en iyisini diliyorum.”

Busquets’in ne kadar büyük bir etkiye sahip olduğunu ise kariyeri boyunca en sık rekabet ettiği isim Luka Modric’in tweeti açıkladı: “Karşısında oynadığım en iyi orta saha oyuncularından biri: Bir onurdu.”

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.