Bas Dost, futbola ara verdi

Geçtiğimiz hafta sonu AZ Alkmaar-Nec Nijmegen maçında kalp rahatsızlığı yaşayan ve bir anda yere yığılan deneyimli forvet Bas Dost futbola ara verme kararı aldı.

Spor 3 Kasım 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Bas Dost futbola ara verdi.

Hollanda Eredivise geçtiğimiz hafta sonu korkutucu bir ana sahne oldu. AZ Alkmaar ve Nec Nijmegen arasında oynanan karşılaşmanın 90. dakikasında Nijmegen forveti Bas Dost kendini yere bıraktı. Kalbinden sorun yaşayan oyuncuya acil olarak müdahale edildi. Bilincini kaybeden tecrübeli isim, hastanede kendine geldi ve hayati tehlikeyi atlattı.

35 yaşındaki Dost, futbola ara verme kararı aldı. Dost “Çok sayıda test yaptırdım. Doktorlar, kalp kasımda iltihap olduğunu söylediler. Sahada başarılı bir şekilde hayata döndürüldüğüm için çok şanslıydım. Nijmegen ve AZ Almaar doktorlarına minnettarım. Testler önümüzdeki günlerde de devam edecek. Bu durumdan tamamen kurtulmam için dinlenmem gerekecek.” dedi. Deneyimli isim sözlerini “Bu dinlenme sonrası geleceğim hakkında daha fazla fikir sahibi olacağım. Şimdilik futbola ara veriyorum. Bundan sonraki zamanımı ailemle geçireceğim. Umarım herkes buna saygı duyar.” diyerek noktaladı.

Hollandalı oyuncu bu sezon çıktığı 7 karşılaşmada 2 gol 1 asistle oynamıştı.

Maç sırasında bilincini kaybeden Bas Dost'tan iyi haberMaç sırasında bilincini kaybeden Bas Dost’tan iyi haber

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.