Başakşehir Konferans Ligi’nde: Kilit ikinci yarıda açıldı

Başakşehir, 0-0 berabere kaldığı karşılaşmanın rövanşında İrlanda'nın St. Patrick's Athletic takımını ikinci yarıda bulduğu gollerle 2-0 geçti ve Konferans Ligi'ne kaldı.

Spor 28 Ağustos 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

UEFA Konferans Ligi’nde ana tabloya kalabilmek için mücadele eden Başakşehir, deplasmanda golsüz berabere kaldığı maçın rövanşında İrlanda temsilcisi St. Patrick’s Athletic’i Fatih Terim Stadyumu’nda ağırladı. İstanbul ekibinde teknik direktör Çağdaş Atan maça Muhammed Şengezer, Duarte, Hamza Güreler, Opoku, Ömer Ali Şahiner, Pelkas, Onur Ergün, Berkay Özcan, Deniz Türüç, Davidson, Piatek 11’iyle başladı. Karşılaşmanın ilk yarısında iki takım da tehlikeli ataklar yaratsa da gol sesi çıkmadı ve soyunma odasına 0-0’la gidildi.

İkinci yarıda Başakşehir’in oyun etkinliği yükseldi. ‘Boz Baykuşlar’ iyi oyununun meyvesini 64’üncü dakikada aldı. Sağ kanattan ceza sahasına giren Deniz Türüç’ün pasında savunmaya çarpan top Ömer Ali Şahiner’in önünde kaldı. Grivosti’yi çalımlayarak kale sahasına giren Ömer Ali’nin kaleciyle karşı karşıya durumda yaptığı vuruşta top ağlara gitti ve Başakşehir 1-0 öne geçti. Turu getirecek skora erişen ev sahibi ekip 82’de Lima’nın sol kanattan ortasında arka direkte iyi yükselen Kemen’in kafa vuruşuyla bir gol daha bulup iyice rahatladı. Karşılaşmanın kalan süresinde başka gol olmayınca mücadeleden 2-0 galip ayrılan Başakşehir adını Konferans Ligi’ne yazdırdı.

Günün diğer play-off karşılaşmasında ise Belçika temsilcisi Gent, ilk maçta Sırbistan’da 1-0 mağlup ettiği Partizan’ı sahasında aynı skorla yenerek lig aşamasına çıkan bir diğer ekip oldu. Yeni formatıyla oynanacak Konferans Ligi’nde kura çekimi 30 Ağustos Cuma günü gerçekleştirilecek. Başakşehir çekilecek kura sonrası lig aşamasında üçü evinde ve üçü deplasmanda olmak üzere altı farklı takımla karşı karşıya gelecek.

Çağdaş Atan: Ülke futboluna, ülke puanına yaptığımız katkıdan dolayı mutluyuz

Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, “Ülke futboluna, ülke puanına yaptığımız katkıdan dolayı mutluyuz. Üç kulvarda devam edebilecek bir kadro oluşturmak istiyoruz. Lig, Avrupa ve kupaya eşit seviyede önem vereceğiz. Amacımız lig aşamasından sonra da ilerlemek. Rakiplerimizi bir görelim. Yapacağımız iki transfer de aramıza katıldığında yolumuzun açık olduğunu düşünüyorum. Kulübün hak ettiği değerin tam karşılığını alamadığını düşünüyorum. İlk günden beri takımın durumu ne olursa olsun, ilk amaç Avrupa kupalarına katılabilmek ve ülke puanına katkıda bulunabilmekti. Bunu başardığımız için çok mutluyum. Oyuncularımla gurur duyuyorum. Takımımız, oyunumuz bir plan üzerine kurulu” dedi.

Okan Buruk eleştirilerin odağında: Büyük maçlarda istediği sonuçları alamadıOkan Buruk eleştirilerin odağında: Büyük maçlarda istediği sonuçları alamadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.