34 yaşındaki Alex Villar’ın feci ölümü

34 yaşındamki İspanyol sporcu Alex Villar, Huesca’da base jumping denemesi esnasında geçirdiği kaza sonucu yaşamını yitirdi.

Spor 7 Mayıs 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Base Jumper Alex Villar hayatını kaybetti.

Paraşütle atlamacı Alex Villar, Cuma günü base jumping yaptığı sırada geçirdiği bir kaza sonucu hayatını kaybetti. Huesca,Chistau Vadisi’ndeki Punta Calva kayalarından atlayış yapan sporcu, sabah 10.30 civarında Boltaña Dağı Arama ve Kurtarma ekipleri tarafından bulundu. Ekipler, Villar’ı taş kanalının içinde bulduklarında sporcunun yaşamını yitirdiğini gördü.

34 yaşındaki İspanyol, yamaç paraşütü, hava dalışı ve base jumping eğitmenliği yapıyordu. 2013’te hava atlayışı yapmaya başlayan macera sever isim, 2000’den fazla uçak atlayışı yaptı ve daha sonra sürat uçuşu ve yamaç paraşütü sporlarına başladı. Villar, base jumpinge ise 2015 senesinde başladı ve 1000’den fazla atlayış yaptı.

Rus Mazepin pistten önce mahkemeye çıkmak zorunda!Rus Mazepin pistten önce mahkemeye çıkmak zorunda!

Daha önce yaptığı açıklamalarda atlayışlarında hayatta kalma ihtimalinin yüzde 50 olduğunu belirten Villar, “Bu spor, profesyonel ve bu sporu çok ciddiye alan kişiler tarafından yapılan yüksek risk içeren bir spordur. Bunu yapmak birçok kişinin düşündüğü gibi çılgınca değildir” demişti.

Emma Raducanu Fransa Açık ve Wimbledon'da olmayacakEmma Raducanu Fransa Açık ve Wimbledon’da olmayacak

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.

İlgili Haberler