Başkan doğruladı: Fenerbahçe’nin Umut Nayir’e ilgisi var

Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya, TRT Spor’a yaptığı açıklamalarda Fenerbahçe’nin forvet oyuncusu Umut Nayir’e ilgisi olduğunu doğruladı.

Spor 14 Haziran 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Fenerbahçe ve Eyüpspor arasında Umut Nayir pazarlığı.

Eyüpspor, TFF 1. Lig play-off yarı finalinde Bodrumspor’a duraklama dakikalarında yediği gollerle elenmiş ve büyük hayal kırıklığı yaşamıştı. Arda Turan’ın çalıştırdığı İstanbul ekibinin başkanı Murat Özkaya, TRT Spor’a açıklamalarda bulundu.

Özkaya, Türk futbolunun kurtuluşu için mücadele verdiklerini dile getirerek “Eyüpspor, Kurtuluş Savaşı’na hizmet için kurulmuştur. Renkleri de Fenerbahçe’nin renklerine yakındır. Bunun sebebi de o dönem futbol takımları deplasmanlara falan giderken aranmıyordu. Aranmadıkları için de Kurtuluş Savaşı için Türk ordusuna silah taşıyorlardı. Biz de bugün Türk futbolunun kurtuluşu için mücadele ediyoruz” dedi.

Önümüzdeki sezonlara bakıyoruz, arkamıza değilÖnümüzdeki sezonlara bakıyoruz, arkamıza değil

Fenerbahçe’nin ilgisi olduğu doğru

Sezonun bitişi, transfer döneminin başlangıcı demek ve Fenerbahçe de transfer çalışmalarına başlayan takımlardan biri. Geçtiğimiz sezonu Ümraniyespor’da kiralık olarak geçiren, bonservisi Eyüpspor’da bulunan Umut Nayir, iddialara Fenerbahçe’nin gündemindeki isimlerden. Son olarak Milli Takım kadrosuna da seçilmeyi başaran ve yükselen performansıyla Süper Lig’de kalmasına kesin gözüyle bakılan Nayir hakkındaki iddiaları Başkan Özkaya doğruladı.

“Fenerbahçe Umut Nayir’i istedi mi?” sorusuna “Her oyuncumuzun isteği çok önemli. Arda Turan da mükemmel bir profesyonel. Kim gelirse gelsin bizim herkese kapımız açık” şeklinde cevap veren Başkan, bunun üzerine gelen “Fenerbahçe’nin bir ilgisi var diyebilir miyiz?” sorusuna ise tek kelimeyle “Aynen” diyerek cevap verdi.

Milli Takım'ın ümidi 'Umut'larda!Milli Takım’ın ümidi ‘Umut’larda!

“Arda Turan yeni bir bebek”

Teknik direktör Arda Turan, sezon sonunda başına geçtiği Eyüpspor’la pek de parlak bir performans sergileyememişti. Turan, takımının başında çıktığı 5 normal sezon maçında 1 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 yenilgi almış, play-off süresince 3 maçta 2 galibiyet ve 1 yenilgi yaşamıştı. Eyüp, Bodrumspor’a yarı finalde boyun eğmişti.

Özkaya, Arda Turan’ın kaderiyle alakalı gelen soruya “Arda Turan yeni doğmuş bir adam. Yeni bir bebek. Futbol hayatı bitti ve artık yeni bir döneme başladı. Bizim için Arda Turan yeni bir dünya. Arda bizimle devam ettiği sürece biz de devam edeceğiz” diyerek yanıt verdi ve genç teknik direktörün takımda kalacağını vurguladı.

Bir hışımla geldi geçti: Jorge JesusBir hışımla geldi geçti: Jorge Jesus

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.