Basketbol maçında önce koçlar sonra veliler birbirine girdi

Sırbistan'da oynanan bir 16 yaş altı basketbol maçında iki koçun tartışması yumruklu kavgaya dönüştü. Olaya oyuncuların dahil olmasının ardından tribündeki veliler de birbirine girdi.

Spor 22 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Sırp basketbolunda istenmeyen görüntüler meydana geldi.

Sırbistan’da 16 yaş altı bölgesel lig mücadelesinde Valjevo takımları Matalac ve Radnicki karşı karşıya geldi. İlk çeyreğin bitimine 37 saniye kala Metalac Koçu Vladimir Panic ve Radnicki Koçu Aleksandar Icic sözlü bir tartışma içine girdi. İkili hakemler tarafından teknik faullerle cezalandırıldılar ve oyundan atıldılar. Kısa süre içinde sözlü tartışma fiziksel itişmeye dönüştü.

Yerel basının aktardığına göre Panic önce yumruklandı ardından boğazlandı. Olaya Radnicki’den birkaç oyuncu da karıştı. Metalac forması giyen bir sporcu yere düşürüldü ve başına aldığı darbeyle kafa travması geçirdi. Bu sırada veliler de olaya dahil olurken olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Video kayıtları üzerinden olayı izleyen Sırp polisi konu hakkında soruşturma başlattı. Olayın özünde yaz başında kurulan Metalac takımının Radnicki’den birkaç oyuncuyu transfer etmesi olduğu belirtildi. Hakemler maçı devam ettirmek istese de karşılaşma ertelendi. Sırbistan Basketbol Federasyonu’nun uygulayacağı yaptırım merak konusu.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.