Dünya Kupası’nda Giannis de yok

2023 Basketbol Dünya Kupası’na sayılı günler kala Yunan süper yıldız Giannis Antetokounmpo turnuvaya katılmayacağını açıkladı.

Spor 12 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Giannis Dünya Kupası'nda yok.

Basketbol Dünya Kupası en büyük yıldızların bazen es geçtiği bir turnuva olarak dikkat çekiyor. Özellikle ABD, yıllardır A takım seviyesinde denebilecek yıldızlarını olimpiyatlara götürürken, söz konusu yıldızlar Dünya Kupası’nı es geçebiliyor. Nitekim bu sene de ABD belki 3 hatta 4. takımı seviyesindeki oyuncularla Filipinler-Endonezya-Japonya’nın ortaklaşa düzenleyeceği turnuvaya katılacak. ABD’deki ciddi eksiklerin yanı sıra Sırbistan da Nikola Jokic ve Vasilije Micic olmadan Uzak Doğu’ya gidecek.

Büyük heyecan giderek yaklaşırken bir kötü haber de Yunanistan’a geldi. Bu sene Tyler Dorsey’nin ailevi sebeplerden ötürü katılmadığı takım bu boşluğu Thomas Walkup’la doldurdu. Fenerbahçe’yi de çalıştıran Dimitris Itoudis’in takımı çok daha büyük bir yıldızın yokluğuyla karşı karşıya kaldı. NBA’de Milwaukee Bucks forması giyen ve 2 kez en değerli oyuncu ödülüne layık görülen Giannis Antetokounmpo, fiziksel olarak hazır olmadığını belirterek Dünya Kupası kadrosunda yer alamayacağını belirtti. Giannis “Milli takıma olan bağlılığımı ve tutkumu herkes biliyor ve bu hiç değişmeyecek. NBA sezonu bittiğinden beri vücudumu takımıma yardım edebileceğim şekilde hazırlamaya çalışıyorum ki koyduğumuz hedeflere ulaşabilelim. Ancak aylarca süren hazırlık aşamasının ardından tıp ekibiyle yaptığımız görüşmeler sonucunda Dünya Kupası’nda oynamamamın daha iyi bir karar olacağını düşündük. Bu benim için tercih değil, hedeflerime ulaşmamı sağlayan basketbol seviyesine yeniden dönebilmem için zorunluluktu. Hayal kırıklığına uğradım ancak bu kararı doktorlarla beraber verdik. Bir sonraki sefer için hazır olmaya çalışacağım. Kişisel olarak ve takım olarak en büyük hedefimiz ülkemizi 2024 Paris’te temsil etmek ve umarım Milli Takımımı gelecek yaz temsil etme şansına erişebilirim” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.