Basketbolda kadın devrimi… Begüm Yücel başkan oldu

Bahçeşehir'in başına geçen Begüm Yücel Türkiye Basketbol Süper Ligi’ndeki ilk kadın başkan oldu. Yeni başkan görevine Avrupa'da galibiyetle başladı.

Spor 7 Aralık 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Begüm Yücel, hedeflerinin Europe Cup'ı Türkiye'ye getirmek olduğunu söyledi.

Bahçeşehir Koleji’nde, Beşiktaş ikinci başkanı olan Hüseyin Yücel’den boşalan göreve Begüm Yücel getirildi.  Begüm Yücel, Basketbol Süper Ligi’nde ilk kadın başkan unvanının da sahibi odu. Bahçeşehir Koleji ve Uğur Okulları İcra Kurulu ve Bahçeşehir Kıbrıs Üniversitesi Mütevelli Heyet Üyeliği’nde bulunan Begüm Yücel, SEY Vakfı’nda da başkanvekili olarak görev alıyor.

 

‘İlk kadın başkan olmak gurur verici’

Begüm Yücel, Bahçeşehir Koleji-Legia Varşova mücadelesinden önce basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Çok mutlu olduğunu aktaran Yücel, “Gerçekten çok gururluyum. Hem daha önce ülkemize Avrupa kupası kazandırmış bir takımın başkanı oluyorum hem de Türkiye Basketbol Süper Ligi’nin ilk kadın başkanıyım. O yüzden de çok heyecanlıyım. İlk kadın başkan olmak gerçekten özel hissettiriyor” dedi.

Beşiktaş basketbolunda hareketli gün: Önce Güneş sonra AllmanBeşiktaş basketbolunda hareketli gün: Önce Güneş sonra Allman

İlk maçından galibiyetle ayrıldı

Basketbol FIBA Erkekler Avrupa Kupası ikinci turunda Bahçeşehir Koleji, L Grubu’nun ilk haftasında ağırladığı Polonya temsilcisi Legia Varşova’yı 100-90 mağlup etti. Başkan Begüm Yücel müsabakayı oğluyla saha kenarından takip etti. Takımının savunmada yaptığı anlara alkışlarla destek veren Yücel, karşılaşmayı dikkatle izledi. Öte yandan kulübün eski başkanı Hüseyin Yücel de karşılaşmanın bir bölümünü tribünden takip etti.

Yıldızlar böyle istedi... Lakers ve Bucks yolu yarıladıYıldızlar böyle istedi… Lakers ve Bucks yolu yarıladı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.