Baskı yıldırır mı Celtic taraftarını! Filistin’e yine destek verdiler

İskoçya ekibi Celtic'in taraftarları Slovakya temsilcisi Slovan Bratislava ile oynanan UEFA Şampiyonlar Ligi ilk hafta maçında Filistin'e destek pankartı açtı.

Spor 19 Eylül 2024
Celtic taraftarından Filistin'e destek.

Şampiyonlar Ligi’nde heyecan salı akşamı oynanan maçlarla başladı. Çarşamba akşamı maçlarından biri ise Celtic ve Slovan Bratislava arasındaydı. İskoçya ekibi sahasındaki karşılaşmadan 5-1 gibi farklı bir skorla galip ayrıldı. Karşılaşmaya Celtic’in bu performansıyla beraber taraftarlarının yaptıkları da damga vurdu.

Maç öncesi You’ll Never Walk Alone şarkısını hep bir ağızdan söyleyerek olağanüstü bir atmosfer oluşturan Glasgow ekibinin taraftarları Filistin’e verdikleri destekle dikkat çekti. “Yeşil Tugay” (Green Brigade) grubuna üye Celtic taraftarları müsabaka sırasında tribüne “Size zulmedebilirler, sizi hapsedebilirler ama asla cesaretinizi kıramazlar. Gazze, Cenin, Tulkarm, Nablus, asla yalnız yürümeyeceksiniz” yazılı pankart astı. Futbol dünyasına İsrail’in saldırıları karşısında birlik mesajı veren Celtic taraftarları tribünlerde Filistin bayrakları dalgalandırdı. “Seni ezebilirler, hapse atabilirler ama asla ruhunu kıramazlar. Gazze, Cenin, Tulkarim, Nablus. Asla yalnız yürümeyeceksin” yazılı bir pankart da tribünde yerini aldı.

Geçen sezon ceza almışlardı

Celtic taraftarı benzer bir desteği geçen sezon Şampiyonlar Ligi’nde oynanan Atletico Madrid maçında da vermişti. Yüzlerce Filistin bayrağı açan taraftarların yaptıklarını UEFA “provakatif mesaj içeren ofansif davranış” olarak nitelendirmişti. Bunun üzerine Avrupa futbolunun yönetim organı kulübe taraftarlarının yaptıkları nedeniyle 15 bin 200 sterlin para cezası kesmişti.

Güney Kore'nin bir dileği var: Kore-Filistin el ele Dünya Kupası'naGüney Kore’nin bir dileği var: Kore-Filistin el ele Dünya Kupası’na

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.