Belçika, Romanya’ı devirdi, grupta puanları eşitledi

Euro 2024'te yenilgiyle başlayan Belçika, ilk maçını kazanan Romanya'yı 2-0 yenerek turnuvadaki ilk puanlarını aldı. bu sonuçla E Grubu'nda Romanya, Belçika, Slovakya ve Ukrayna üç puanla sıralanıyor.

Spor 22 Haziran 2024
Tielemans, Belçika'nın Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası tarihindeki en erken golünü attı.

Belçika, Euro 2024’te E Grubu’na sürpriz Slovakya yenilgisiyle başladı. Kırmızı şeytanlar, ikinci maçına Ukrayna’yı 3-0’la geçerek flaş bir başlangıç yapan Romanya karşısında çıktı. Belçika’da yapılacak herhangi bir puan kaybı turnuvayı büyük ölçüde riske atmak anlamına geliyordu.

RheinEnergie Stadyumu’nda Polonyalı hakem Szymon Marciniak’ın ilk düdüğüyle birlikte Belçika maça fırtına gibi başladı. Hünüz 2. dakikada Jeremy Doku’nun pasında ceza sahasında topla buluşan Romelu Lukaku kaleye sırtı dönükken asist yaptı. Youri Tielemans’ın çok sert vuruşu sol köşeden ağlarla buluştu.

Tielemans’ın ağları sarsan vuruşu Belçika’nın Dünya Kupası ve Avrupa Şampiyonası’nda attığı en erken gol olarak tarihe geçti. Belçika, galibiyet coşkusu yaşarken az daha golü kalesinde görüyordu. 5’te Marius Marin’in ortasında Radu Dragusin’in kafa vuruşunu kaleci Koen Casteels son anda kornere çeldi. Bu pozisyondan sonra Belçika ilk yarıda üstünlüğü ele aldı.

18’de Kırmızı Şeytanlar Dodi Lukebakio ile gole yaklaştı. Kevin De Bruyne iki oyuncudan sıyrılıp Lukebakio’ya aktardı. Onun sert vuruşunda Süper Lig’de Gaziantep FK’da forma giyen Florin Nita harika bir kurtarış yaptı. 19’da Jeremy Doku’nun çevirdiği topa Jan Vertonghen vurdu, top az farkla yandan dışarı gitti. 31’de paslaşılarak kullanılan kornerde Lukebakio’nun arapasında Jeremy Doku dar açıdan güzel bir vuruş yaptı. Romanya kalecisi Florin Nita bu pozisyonda da başarılıydı. 43’te Kevin De Bruyne’nin şutu Florin Nita’da kaldı. İlk yarı 1-0 Belçika’nın üstünlüğüyle bitti.

Portekiz'e karşı milli hüzün! İş son maça kaldıPortekiz’e karşı milli hüzün! İş son maça kaldı

İkinci yarıya Romanya daha cesaretli başladı. 46’da Dennis Man’ın sert vuruşu Belçika kalecisi Koen Casteels’te kaldı. 48’de yine Romanya tehlikeli geldi. Bu dakikada Belçika savunmasını az adamla yakalandı. Valentin Mihaila ceza sahasına girer girmez vurdu, top üstten dışarı gitti. Kalesinde tehlikeleri atlatan Belçika, hızlı ataklarla rakibini zorlamaya başladı. 55’te Florin Nita’nın pası kısa düştü. Gelişen atakta Kevin De Bruyne’nin yerden sert vuruşunda top kaleci Florin Nita’da kaldı. 63’te Kevin De Bruyne’nin ara pasında topla buluşan Jeremy Doku’nun şutu yan ağlarda kaldı.

Bir dakika sonra Kevin De Bruyne’nin ara pasında bir anda kaleci ile karşı karşıya kalan Romelu Lukaku plase vuruşunda topu ağlara gönderdi. Yapılan VAR incelemesinde Belçikalı futbolcunun ayağının ucunun daha önde olduğu belirlendi. Pozisyonda ofsayt kararı verildi ve gol iptal edildi. 66’da Kevin De Bruyne’nin pasında Romelu Lukaku ceza alanında topla buluştu. Onun vuruşu kaleci Nita’dan döndü.

İkinci golü yemekten kurtulan Romanya, 68’de beraberliğe çok yaklaştı. Defansın arkasına sarkan Dennis Man kaleci ile karşı karşıya kaldı. Vuruşunda kaleci Koen Casteels Dennis Man, topu çıkarmayı başardı.

80’de Belçika farkı ikiye çıkardı. Kaleci Koen Casteels’in aut atışında top defanstan sekti. Topu takip eden Kevin De Bruyne’nün vuruşunda top filelerle buluştu. Koen Casteels, turnuvada ilk asist yapan kaleci oldu. 89’da Kırmızı Şeytanlar bir kez daha gole yaklaştı. Romelu Lukaku’nun sert vuruşunda kaleci Florin Nita topu çeldi. Kalan dakikalarda sonuç değişmedi ve Belçika, Romanya’yı 2-0 mağlup etti. Bu sonuçla grupta ikinci maçlar sonunda dört takımın üç puanı bulunuyor. Averaja göre yapılan sıralamaysa şöyle: Romanya, Belçika, Slovenya, Ukrayna.

Vincenzo Montella: Fena bir maç oynamadıkVincenzo Montella: Fena bir maç oynamadık

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.