Benfica, Belgrad’ı Türk yıldızlarıyla fethetti: Kerem büyü, Orkun sihir yaptı

Şampiyonlar Ligi'nde Kızılyıldız'ı ay-yıldızlılar yaktı. Kerem Aktürkoğlu'nun "Wingardium Leviosa" diyerek fileleri havalandırdığı maçta Orkun'da şahane bir duran top golüne imza attı. Benfica'nın Türkleri bu performanslarıyla tarihe geçti.

Spor 19 Eylül 2024
Devler Ligi'nde sahne ışıkları Kerem ve Orkun'un üzerinde.

Yenilenen formatıyla futbolseverlerin huzuruna çıkan Şampiyonlar Ligi’nde ilk hafta perşembe günü oynanan altı maçla tamamlandı. Güne Benfica’nın Kızılyıldız deplasmanında sahne ışıklarını üzerine çeken Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü ikilisi damga vurdu.

Galatasaray’dan Benfica’ya 12 milyon euro bonservis bedeliyle transfer olan Kerem imzaların atılmasının ardından ay-yıldızlı forma altında İzlanda’ya karşı hat-trick yapmış, yeni takımıyla Portekiz Ligi’nde çıktığı ilk maçında da gol sevinci yaşamıştı. Orkun Kökçü’nün de formasını giydiği Benfica formasıyla ilk sez Şampiyonlar Ligi sahnesine Belgrad’da Kızılyıldız’a karşı çıkan Kerem bu maçı da boş geçmedi.

Maçın dokuzuncu dakikasında Di Maria’yla sağ kanattan başlayan atakta içeriye çevrilip arka diğere seken topu iyi takip eden milli futbolcu fileleri havalandırarak takımını 1-0 öne geçiren golü kaydetti. Kerem geride kalan sezon Galatasaray forması altında Manchester United’a karşı oynanan iki farklı maçta da gol sevinci yaşamıştı.

Kerem’in Benfica’yı öne geçirmesinin ardından Portekiz temsilcisi için mücadele eden bir diğer milli futbolcu Orkun Kökçü’de boş durmadı. Dakikalar 29’u gösterirken 23 yaşındaki orta saha yaklaşık yaklaşık 25 metreden kullandığı serbest vuruşta meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu ve skoru 2-0 yaptı.

Kızılyıldız 86’ncı dakikada Felicio Milson’ın attığı golle farkı bire indirse de kalan bölümde başka gol olmadı ve Benfica karşılaşmadan 2-1 galip ayrılarak Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonuna galibiyetle başladı.

Kerem Aktürkoğlu ve Orkun Kökçü yabancı bir ekibin formasıyla UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gol kaydeden ilk Türk takım arkadaşları oldu. Kerem, Devler Ligi’nde üçüncü kez ağları sarsarken, Orkun ise ilk golünü kaydetti.

Günün aynı saatte başlayan diğer maçında Bundesliga şampiyonu Bayer Leverkusen deplasmanda Hallanda temsilcisi Feyenoord’la karşılaştı. Alman ekibi beş ve 36’ncı dakikada Wirtz, 30’da Grimaldo ve 45’te Wellenreuther’in kendi kalesine attığı gollerle müsabakadan 4-0 galip ayrıldı.

Bu sezon 36 takımlı lig formatına göre düzenlenen Devler Liginde ilk hafta tamamlandı. Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı turnuvasında oynanan perşembe günü oynanan dört karşılaşmada alınan sonuçlar şöyle:
Atalanta (İtalya)-Arsenal (İngiltere): 0-0
Atletico Madrid (İspanya)-Leipzig (Almanya): 2-1
Monaco (Fransa)-Barcelona (İspanya): 2-1
Brest (Fransa)-Sturm Graz (Avusturya): 2-1

İlk haftanın sonunda oluşan puan durumu şöyle.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.