Berke Akçam yarı finalde, güreşte madalya umudu doğdu

Türk sporu Paris Olimpiyat Oyunları'nda temsil edilmeye devam ediyor. Atletizm, güreş, yelken ve daha birçok sporda Türk atletler madalya için sahne aldı.

Spor 6 Ağustos 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Berke Akçam yarı finalde.

Olimpiyat Oyunları’nda milli atlet Berke Akçam, erkekler 400m engel repeşaj yarışında 48.72’lik derecesiyle serisini ilk sırada bitirerek yarı finale yükseldi. Enka sporcusu Berke’nin yarı final mücadelesi yarın akşam saat 20.35’te koşulacak. Bu mesafedeki diğer sporcumuz Yasmani Copello Escobar ısınma esnasında yaşadığı sıkıntı nedeniyle repeşaj yarışına katılamadı.

Berke yarış sonrası “Dün istediğimden kötüydü ama moralimi bozmadım. Roma’da da aynısı olmuştu ilk yarışım istediğim gibi olmuyor. Çünkü alışmaya çalışıyorum. Alıştım düne göre güzel bir derece koştum yarı finale kaldım, ilk olimpiyatımda bu yaşımda yarı final gördüm zor tutuyorum kendimi ağlamamak için. Yarın da final için uğraşacağız” dedi. Yarış sonrası verdiği Yusuf Dikeç selamıyla alakalı “Çok havalı hareket. Burada şov yapıyoruz biz Türkiye’yiz. Dua eden herkese çok teşekkür ederim. Heyecanımı yendiğimi düşünüyorum. Tribüne oynadım biraz alkış yaptırdım çok zevkliydi. Takoza oturup bakıyorum etrafa dolu tribünler mükemmel” diye konuştu.

Olimpiyat Oyunları’nda milli güreşçi Buse Tosun Çavuşoğlu kadınlar 68kg repeşaj müsabakasında Polonya’dan Wiktroia Choluj’u 4-3 mağlup etti. Buse, Kuzey Koreli Gum Sol Pak’la bronz madalya maçına çıkacak.

Milli güreşçi Evin Demirhan Yavuz kadınlar 50kg son 16 turunda Küba’dan Yusneylis Guzman Lopez’e 7-6 mağlup oldu. Sporcu Kübalı Lopez’in finale yükselmesi durumunda bronz madalya mücadelesi için yarın repeşaj karşılaşmasına çıkacak. Burhan Akbudak grekoromen stil 77kg son 16 turunda Macaristan’dan Zoltan Levai’ye 2-1 mağlup oldu. Macar sporcu ilerleyen turlarda final şansını kaybetti ve Burhan’ın madalya ihtimali kalmadı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.