Berke Akçam’ın kariyer zirvesi: Avrupa Şampiyonası finalinde!

Avrupa Atletizm Şampiyonası 400 metre engelli yarı finallerinden kendi serisini ikinci sırada tamamlayan Berke Akçam finale yükseldi. Yasmani Copello Escobar ve İsmail Nezir final bileti alamadı.

Spor 10 Haziran 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Berke Akçam tarih yazdı.

İtalya’nın başkenti Roma’da devam eden Avrupa Atletizm Şampiyonası’nda Türk atletler ilklere imzaya atmaya devam ediyor. Tuğba Danışmaz üç adım atlamada gümüş madalya alıp atlama dalında 75 sene sonra Türkiye’ye bir madalya kazandırdı. Tuğba Türkiye rekorunu da kırdı.

Bugün de 400 metre engellide Türk atletler sahne aldı. Yasmani Copello ve İsmail Nezir ilk iki yarı final seansında piste çıktılar. İki sporcu da serilerini son sırada tamamladı ve final vizesi alamadılar. Bu yarışlarda dünya rekortmeni Karsten Warholm, Hollandalı Nick Smidt, Estonyalı Rasmus Magi ve İsveçli Carl Bengström ilk ikide yer alarak isimlerini finale yazdırdılar. Günün en hızlı yarışı yarı finalin son seansı oldu. Bu seansta ilk kez büyükler kategorisinde Avrupa Şampiyonası’na katılan Berke Akçam da sahne aldı. Berke olağanüstü bir yarış çıkartarak 48.14’lük derecesiyle ikinci oldu ve adını finale yazdırdı. Yarış birincisi Alessandro Sibilio 48.04’lük derece elde etti. Yarış o kadar hızlı koşuldu ki üçüncü Alastair Chalmers 48.76, dördüncü Joshua Abuaku 49.13’le final bileti almayı başardılar. Böylece finalde yarışacak sekiz ismin dördü bu seriden çıkmış oldu.

Yarışını 48.14’le bitiren Berke 100 yıllık Avrupa atletizmi tarihinde 400 engelde U23 tüm zamanlar listesinde beşinci sırada yer aldı. Tarihi bir derece ve başarı elde eden Berke Akçam’ın final yarışı 11 Haziran Salı akşamı saat 22.05’te. Berke bu performansıyla beraber final biletinin yanı sıra Paris Olimpiyatları için kota da kazandı.

Atletizmde tarihi Tuğba Danışmaz yazdıAtletizmde tarihi Tuğba Danışmaz yazdı

Ersu da finalde

Sırıkla atlama branşında piste çıkan Ersu Şaşma kendi grubunda 5.60’lık derecesiyle üçüncü oldu. Ersu bu sayede finale kalmayı başardı. Ersu dünya rekortmeni Armand Duplantis’nin de yer aldığı finalde madalya mücadelesi verecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.