Berlin’de Avusturya’nın kırmızısı daha parlak

Halil Umut Meler'in yönettiği D Grubu ikinci maçında Avusturya, Polonya'yı 3-1 yendi. Avusturya'nın golleri Trauner, Baumgartner ve Arnavutovic'ten gelirken Polonya'nın tek golünü Başakşehirli Piatek attı.

Spor 21 Haziran 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Berlin'de Avusturya, Polonya'yı 3-1 geçti.

Avrupa Futbol Şampiyonası D Grubu ikinci maçında Avusturya ve Polonya, Almanya’nın başkenti Berlin’de karşılaştı. İlk maçında Hollanda’ya kaybeden Polonya, Fransa’ya yenilen Avusturya ile saat 19.00’da başlayan maçta mücadele etti. İki ekip turnuvadaki ilk puan veya puanlarını almak istiyorlardı.

Maça daha baskılı başlayan ekip Avusturya oldu. Ralf Ragnick’in öğrencileri 9. dakikada sol kanattan bir taç organizasyonu yaptı. Mwene sıfıra inerek etkili bir orta yaptı ve Gernot Trauner’in kafa vuruşuyla Avusturya 1-0 öne geçti.

20. dakika itibariyle oyunun kontrolünü yavaş yavaş eline alan Polonya’da Zielinski rakip kaleyi uzaktan denedi. Bu denemeler başarısız oldu. Ancak 30. dakikada gelişen atakta Zielinski ortaladı, arka direğe açılan topu Arsenal futbolcusu Kiwior tekrar içeri çevirdi, Jan Bednarek’in vuruşu Trauner’den döndü, Başakşehir’de forma giyen golcü Piatek’in önünde kaldı, Piatek topu ağlara yolladı, skora dengeyi getirdi. Devre böyle bitti.

İkinci yarıda çekişme devam ederken turnuvaya hazırlık sürecinde Türkiye ile oynanan hazırlık müsabakasında sakatlanan ve ilk maçı kaçıran Robert Lewandowski, 60. dakikada Adam Buksa yerine oyuna dahil oldu. 67. dakikada Avusturya atağı sol kanattan gelişti. Oyuna sonradan giren Prass, pası içeri gönderdi, Arnavutovic zekice topun üstünden atladı. Baumgartner topla buluştu, düzgün bir şut attı ve kaleciyi mağlup ederek takımını 2-1 öne geçirdi.

77. dakikada Marcel Sabitzer savunmanın kafasından seken topu nefis şekilde önüne aldı. Ceza alanına girdi, Szczesny topa uzanmak isterken Sabitzer’e müdahale etti, hakem Halil Umut Meler penaltı noktasını gösterirken deneyimli kaleciye sarı kart çıkardı. Marko Arnavutovic penaltıyı kullanmak için topun başına geçti, meşin yuvarlağı ve kaleciyi farklı köşelere gönderirken durumu 78. dakikada 3-1’e getirdi.

Dakikalar 85’i gösterdiğinde savunma arkasına koşu yapan Conrad Laimer, topu kaleciden kurtardı ancak açısı daralınca yaptığı vuruş auta çıktı. Karşılaşma 3-1 sona erdi. Avusturya turnuvadaki ilk puanlarını kazanırken Polonya ikinci maçını da kaybetti.

Polonya, grup aşamasındaki son maçını 25 Haziran Salı akşamı 19.00’da Fransa’ya karşı oynayacak. Avusturya ise aynı gün ve saatte Hollanda ile oynayacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.