Bernardoni’den Konyaspor itirafları: Maaşımı alamadım, köpeğim zehirlendi

Konyaspor'un geçenlerde yolunu ayrıldığı kaleci Paul Bernardoni İç Anadolu kulübünde yaşadıklarını anlattı. Bernardoni maaş ödemelerindeki gecikmelerin yanı sıra özel hayatında da zor bir dönemden geçtiğini söyledi.

Spor 23 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Bernardoni Konyaspor'da geçirdiği dönemi ve yaşadığı zorlukları anlattı.

Konyaspor ligin son döneminin formsuz takımlarındandı. Ekip teknik direktör Hakan Keleş’le yollarını ayırdı ve Fahrudin Omerovic’le anlaştı. Bu süreçte kulüpte kritik ayrılıklar yaşandı. Bunlardan biri deneyimli kaleci Paul Bernardoni’nin sözleşmesini feshetmesiydi.

Fransız kaleci İsviçre ekibi Yverdon’la anlaştıktan ülkesinin basınından Le Parisien’e konuştu. Bernardoni ayrılık sebebini “Konyaspor’dan ayrılmamın nedenlerinden biri maaşımı zamanımda alamamamdı. ilk iki ay hiç para alamadım. Daha sonra iki kez ödeme alabildim. Biri FIFA’nın uyarısından sonraydı. İkincisi sözleşmemi feshettikten sonra. Neden maaşım zamanında yatmıyor diye sorduğumda ‘Çok yakında paranı alırsın’ dediler ama hiç öyle olmadı” diyerek açıkladı.

Kadro dışı kararını öğrenme anını anlatan oyuncu “Kulüp borçlarını birkaç taksitte ödemek istedi. Kabul etmedim. Bunu bana sportif anlamda ödettiler. Galatasaray ve Fenerbahçe’ye karşı oynanacak maçlardan önce tam otobüse binecektim ki takımın WhatsApp grubunda takımdan çıkarıldığımı öğrendim” dedi.

Fenerbahçe'ye 'Kılınç' yarasıFenerbahçe’ye ‘Kılınç’ yarası

Yalnızca sportif açıdan değil farklı açılardan da zor bir süreçten geçtiğini anlatan Bernardoni “Sportif açıdan 17 maç oynayabildim ama insani açıdan her şey korkunçtu. Kariyerimin başından beri benimle birlikte olan köpeğim Berni zehirlendi. Bu acı olay bir yürüyüş sırasında yaşandı. Konya’da çok fazla sokak köpeği var ve insanlar onları pek sevmiyor. Köpeğimin ölümü Türkiye’yi bir an önce terk etmek istememe neden oldu” dedi.

Bernardoni Konya’da yaşadığı en büyük zorluklardan birinin eşine vize çıkarılmaması olduğunu “Konyaspor tarafından eşimin vize sorunları bir türlü çözülemedi. Fransa’ya dönmek zorunda kaldı. 90 günlük Türkiye vizesinin bitmesine sadece üç gün kaldığı söylendi. Bu yüzden Türkiye’ye dönemedi. Bu bardağı taşıran son damlaydı. Maaşımı alamıyorum, köpeğim zehirlendi ve öldü, eşimden uzak kaldım. Bu çok fazlaydı. Artık bu hayatı yaşamak istemiyordum” diyerek anlattı. Evinin kirasının da taahhüt edildiğinin aksine ödenmediğini anlatan Bernardoni “Konya’da oynamış arkadaşlara onlarca mesaj gönderdim. Ne oldu biliyor musunuz? Gitme diyen bir kişi dışında diğer tüm oyuncular bana şunu söyledi, ‘En kötü ihtimalle bir-iki ay geç alırsın ama sonunda tüm paranı alırsın’. Ben de çoğunluğu dinledim” diyerek çevresindekilere sitem etti.

Antalya'daki maç 'kırmızı kod' verdi: Göz göre göre şikeAntalya’daki maç ‘kırmızı kod’ verdi: Göz göre göre şike

Bernardoni sadece kendisine değil diğer takım arkadaşlarına da yapılan vaatlerin de altının boş olduğunu söyledi: “Birkaç hafta sonra yalanları duyanın sadece ben olmadığımı anladım. Örneğin takım arkadaşlarıma çocukları için harika okullar olduğunu söylemişler ve bu şekilde imza attırmışlar. Bu da yalandı.” 26 yaşındaki kaleci Konyaspor’la 17 Süper Lig maçına çıktı, 22 gol yedi ve dört maçta gole izin vermedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.