Beşiktaş 11 yıl sonra Samsunspor karşısında

Beşiktaş, Rıza Çalımbay yönetimindeki ikinci maçına Samsun deplasmanında çıkacak. İki takım 2011-12 sezonundan sonra Süper Lig'de ilk kez karşı karşıya gelecek.

Spor 26 Kasım 2023
Bu haber 5 ay önce yayınlandı
Beşiktaş kafilesi Samsun'da çiçeklerle karşılandı.

Beşiktaş, Süper Lig’in 13. haftasında deplasmanda  Samsunspor ile karşılaşacak. Samsun Yeni 19 Mayıs Stadı’nda oynanacak müsabaka, saat 16.00’da başlayacak. Mücadeleyi hakem Abdulkadir Bitigen yönetecek. Karşılaşma beIN Sports 1 kanalından canlı olarak verilecek.

Siyah-beyazlı takım, bu sezon teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde ikinci resmi maçına çıkacak. Beşiktaş, milli aradan önce oynadığı son müsabakada Başakşehir’i 1-0 mağlup etmişti. Süper Lig’in geride kalan bölümünde yedi galibiyet, bir beraberlik ve dört yenilgi yaşayan siyah-beyazlılar, haftaya 22 puanla beşinci sırada girdi.

Rıza Çalımbay: Beşiktaş'ı bekledimRıza Çalımbay: Beşiktaş’ı bekledim

Beşiktaş’ta sekiz eksik

Siyah-beyazlı ekipte Hırvat futbolcu Ante Rebic, sarı kart cezası nedeniyle Samsunspor’a karşı forma giyemeyecek. Sakatlığı bulunan Rachid Ghezzal, Milot Rashica, Eric Bailly, Jean Onana, Salih Uçan, Daniel Amartey ve Bakhtiyor Zaynutdinov da Samsun’a götürülmedi.

Kartal deplasmanda istediği sonuçları alamıyor

Beşiktaş, bu sezon Süper Lig’de dış sahada istediği performansı sergileyemiyor. Siyah-beyazlı takım, deplasmanda oynadığı altı maçın dördünde sahadan puansız ayrıldı. Beşiktaş, dış sahada Trabzonspor, Adana Demirspor, Galatasaray ve Antalyaspor’a mağlup oldu. Kartal, sadece Karagümrük Konyaspor’a karşı dış sahada üstünlük sağladı.

Samsunspor Teknik Direktörü Gisdol kırmızı kart cezalısı

Ligde çıktığı 12 maçın ikisini kazanan, ikisinde berabere kalan ve sekizinden mağlup ayrılan Samsunspor ise 8 puanla 19. basamakta yer alıyor. Pendikspor karşılaşmasında kırmızı kart gören teknik direktör Markus Gisdol, Beşiktaş müsabakasında takımının başında yer alamayacak. Sakatlıkları nedeniyle takımdan ayrı çalışan futbolcular Zeki Yavru ve Landry Dimata’nın durumu ise maç saatinde belli olacak.

'Galatasaray fatihi' İstanbulspor deplasmanından çıkamadı‘Galatasaray fatihi’ İstanbulspor deplasmanından çıkamadı

Beşiktaş’ın Samsunspor’a üstünlüğü var

Beşiktaş ile Samsunspor, yarın yapacakları maçla Süper Lig’de 61. kez karşı karşıya gelecek. Samsunspor’un ilk kez Süper Lig’e yükseldiği 1969-1970 sezonundan bu yana yapılan 60 müsabakanın 33’ünü Beşiktaş, 11’ini Samsunspor kazandı, 16 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda siyah-beyazlı takım 97 kez fileleri havalandırdı, Karadeniz temsilcisi ise 57 gol attı.

11 yıl sonra lig maçına çıkıyorlar

İki takım, Süper Lig’de son olarak 2011-2012 sezonunda rakip oldu. Ligin ilk yarısında Samsun’da oynanan maç, 1-1 berabere tamamlandı. İstanbul’da yapılan mücadeleyi ise Samsunspor 1-0 kazandı. Karadeniz temsilcisi, söz konusu sezonda ligi 16. sırada tamamlayarak küme düştü. İki takım arasında Samsun’da yapılan 29 lig maçında da Beşiktaş’ın üstünlüğü dikkati çekiyor. Beşiktaş, deplasmanda çıktığı karşılaşmalarda Samsunspor’a galibiyet sayısında 14-6 üstünlük kurarken, dokuz müsabaka ise beraberlikle sonuçlandı. Söz konusu karşılaşmalarda siyah-beyazlı takım 43, Karadeniz ekibi de 32 gol attı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.