Rıza Çalımbay: Beşiktaş’ı bekledim

Beşiktaş'ta Burak Yılmaz'ın ayrılığı ardından takımın başına geçen Rıza Çalımbay açıklamalarda bulundu. Çalımbay birçok farklı ülkeden teklif aldığını ancak Beşiktaş'ı beklediğini söyledi.

Spor 25 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Rıza Çalımbay Beşiktaş'taki hedeflerinden söz etti.

Beşiktaş sezonun en çalkantılı takımlarından biri. Transfer döneminin taraftarların beklentileri altında kalmasının ardından sezona iyi giremeyen ekipte önce Şenol Güneş ardından Burak Yılmaz takımdan ayrıldı. Konferans Ligi’ne grup aşamasında veda eden takım şampiyonluk yarışında Galatasaray ve Fenerbahçe’nin 9 puan gerisinde kaldı.

Yılmaz’ın ayrılığı sonrası göreve gelen kulüp efsanesi Rıza Çalımbay, takımının başında çıktığı ilk maçı Başakşehir karşısında 3 puanla bitirdi. Yoluna Samsunspor deplasmanındaki karşılaşmayla devam edecek Beşiktaş’ta Çalımbay hedeflerini Halk TV’ye anlattı. Deneyimli isim “Oyuncu arkadaşların motivasyonu gitmişti, son maçlarda yenilmişler, Avrupa’dan elenmişler, moralleri bozuktu. Bizim de onları düzeltmemiz gerekiyordu. İlk maçta taraftarı da kazandığımızı düşünüyorum.” dedi.

Beşiktaş'a Bailly'den bir kötü haber dahaBeşiktaş’a Bailly’den bir kötü haber daha

Çalımbay yaklaşan başkanlık seçimiyle alakalı “Kim gelirse gelsin, Beşiktaş’a hizmet etmeye geliyor. Gelenlerin hepsi iyi Beşiktaşlı. Tanıdığımız, bildiğimiz isimler. Kim gelirse gelsin, hepsinin büyük faydası olacak buraya. Başkan çağırdığında geldim, “Bıraktılar mı herkes?” dedim. “Bıraktılar” dedi. Ondan sonra ben konuştum. Onun dışında bir şey yapmam doğru değildi.” dedi.

Çalımbay geçtiğimiz sezonun sonunda Sivasspor’dan ayrıldıktan sonra herhangi bir takımı çalıştırmadı. Deneyimli teknik direktör süreçle alakalı “Kulüp takımları geldi. Suudi Arabistan’dan, İran’dan, Türkiye’den geldi teklif. Ben Beşiktaş’ı bekleyeceğim, olur veya olmaz dedim” dedi.

Rıza Çalımbay takımın kısa vadeli hedefi hakkında “Bizim hedefimiz, önümüzdeki takımlara yetişmemiz gerekiyor. İyi bir seri yapmamız gerekiyor.” dedi. Çalımbay Süper Kupa maçı hakkında “Fenerbahçe ve Galatasaray da gitmek istemiyorlar. Ama ortada bir mukavele vardır, federasyon anlaşmıştır. Bundan dolayı orada oynayacaklar. Oraya buradan kimse gitmez. Gideceğini zannetmiyorum.” şeklinde konuştu. 

Beşiktaş’ta 3 sakatlık birdenBeşiktaş’ta 3 sakatlık birden

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.