Beşiktaş Azerbaycan’da zafer peşinde

Konferans Ligi’ndeki temsilcilerimizden Beşiktaş, 3. eleme turu ilk maçında Neftçi Bakü’ye konuk olacak. 20.00’de başlayacak karşılaşmaya Neftçi Arena ev sahipliği yapacak.

Spor 10 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Beşiktaş avantaj adına Bakü'de.

Konferans Ligi’ne katılmak için mücadele eden temsilcilerimizden Beşiktaş, Neftçi Bakü’ye konuk oluyor. İkinci turu Tirana’ya 3-1 ve 2-0 yenerek geride bırakan siyah-beyazlılar Avrupa yolculuğuna devam etmek adına bir sonraki rakibi Neftçi Bakü karşısına çıkıyor. Bu turu da geçmesi halinde Aris-Dinamo Kiev eşleşmesinin galibiyle play-off oynayacak temsilcimiz, ilk maçına bu akşam saat 20.00’de Neftçi Arena’da çıkacak. Bakü ekibi, 2. turdan başladığı Konferans Ligi macerasında Bosna Hersek temsilcisi Zeljeznicar’ı 2-2 ve 2-0’lık skorlarla geçip yoluna devam etmişti.

Beşiktaş orta sahasına kavuştu: Alex Oxlade Chamberlain İstanbul’daBeşiktaş orta sahasına kavuştu: Alex Oxlade Chamberlain İstanbul’da

Rebic ‘siftah’ diyebilir

Zorlu mücadelede Beşiktaş’ın kadrosunda 3 eksik bulunuyor. Kara Kartal bu akşam Tirana maçında kırmızı kart gören Arthur Masuaku’dan yoksun olacak. Bunun dışında sakatlıklarını atlatmalarına rağmen henüz hazır olmayan Rachid Ghezzal ve Cenk Tosun da riske edilmeyecek. Yeni transferlerden Ante Rebic, Şenol Güneş’in şans tanıması halinde ilk kez siyah-beyazlı formayı giyebilecek. Beşiktaş’ın kamp kadrosunda şu isimler yer alıyor:

Mert Günok, Ersin Destanoğlu, Utku Yuvakuran, Francisco Montero, Onur Bulut, Omar Colley, Ante Rebic, Salih Uçan, Vincent Aboubakar, Daniel Amartey, Kerem Atakan Kesgin, Amir Hadziahmetovic, Necip Uysal, Demir Ege Tıknaz, Kartal Kayra Yılmaz, Valentin Rosier, Jackson Muleka, Oğuzhan Akgün, Jean Onana, Umut Meraş, Gedson Fernandes, Semih Kılıçsoy, Emrecan Bulut.

Şenol Güneş Talisca ateşini yaktıŞenol Güneş Talisca ateşini yaktı

Avrupa’da 233. sınav

Temsilcimiz Avrupa kupalarındaki 233. maçına çıkacak. Beşiktaş daha önceki 232 maçta 86 galibiyet, 99 mağlubiyet ve 47 beraberlik elde etti. Bu maçlarda 304 gol atıp kalesinde 347 gol gördü. Beşiktaş, eski adı UEFA Kupası şimdiki adı UEFA Avrupa Ligi olan organizasyonda 1986-87, 2002-03 ve 2016-17 sezonlardan olmak üzere 3 kez çeyrek final oynama başarısı gösterdi. Beşiktaş’ın tarihindeki en farklı skorlu galibiyet 2018-19 sezonu UEFA Avrupa Ligi 2. eleme turu rövanşında Faroe Adaları ekibi B36 Torshavn’a karşı 6-0’la elde etti. Ekibimiz Avrupa kupalarında en farklı mağlubiyetini 2007-08 sezonunda Liverpool’a karşı 8-0’la aldı.

Ümraniyespor Kulübü Başkanı Tarık Aksar istifa ettiÜmraniyespor Kulübü Başkanı Tarık Aksar istifa etti

Güneş: Azerbaycan’dan teklif aldım

Şenol Güneş Bakü’de olmaktan dolayı mutlu olduklarını belirtti. Eksikler hakkında konuşan Güneş Ghezzal’in sakatlığının beklenenden uzun sürdüğünü ancak Cenk’in dönüşünün yakın olduğunu belirtti. Güneş yıllar önce Azerbaycan’dan teklif aldığını açıklayarak “2000’li yıllarda Azerbaycan’dan transfer teklifleri oldu. Ben biraz tutucuyum transfer konusunda, çok fazla transfer yapmıyorum. Şu anda Beşiktaş’ta mutluyum. Herhangi bir değişiklik olamayacak.” dedi.

Türk takımlarının Avrupa’da başarılı olmasını istediğini söyleyen Güneş, Eric Bailly transferiyle alakalı gelen soruya “Transferle ilgili konuşmanın bir anlamı yok şu anda. Bir stoper daha istediğimizi söylemiştik ama bu çok acil değil. Mevcuda baktığınızda çıkabilecek oyuncularımız var ama uzun vadede ihtiyacımız olabilir. Çok fazla Afrikalı oyuncumuz var, bu nedenle Afrikalı almamaya çalışıyoruz. Ama gerekirse de alacağız. Bugün şu anda gündemimizde transfer olmamalı. Transferi biraz kenara atmakta fayda var. Yok diye cevap vermek istemiyorum” yanıtını verdi.

Salih Uçan’dan enteresan yanıt

Şenol Güneş’le beraber basın toplantısına katılan futbolcu Salih Uçan, kontratının yenilenmesine yönelik gelen soruya “Haklının acelesi yok, bekliyoruz” şeklinde yanıt verdi.

Beşiktaş’a Masuaku’dan iyi haberBeşiktaş’a Masuaku’dan iyi haber

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.