Beşiktaş, Galatasaray derbisine şen gidiyor

Ümraniyespor deplasmanında Beşiktaş son haftaların formda isimleri Nathan Redmond ve Vincent Abuoubakar'la sonuca gitti. Yenilmezlik serisini 8'e çıkaran Kartal, derbi öncesi Galatasaray'a gözdağı verdi.

Spor 23 Nisan 2023
Bu haber 1 yıl önce yayınlandı
Ligin ikinci yarısında Beşiktaş kadrosuna katılan Vincent Aboubakar gollerine devam ediyor.

Beşiktaş, geçen hafta Trabzonspor deplasmanında 2 puan kaybedince zirveyle arasındaki puan farkı açıldı. Bu durumun siyah beyazlılarda motivasyon kaybı yaratıp yaratmayacağı merak konusuydu. Galatasaray derbisinden önce rakip ligin dibinde yer alan Eyüpspor’du.

Şenol Güneş yönetiminde Beşiktaş, odağından bir şey kaybetmemiş gözüktü. 14. dakikada durum 0-0 iken kaleci Mert Günok, Karşı marşıya kaldığı Kayode’nin vuruşunu kurtararak takımının mağlup duruma düşmesini engelledi. Beşiktaş’ta sakatlıktan dönen Cenk Tosun, 25. dakikada harika bir asit yaptı. Kaleciyle karşı karşıya kalan Redmond, topu ağlara göndermekte zorlanmadı. İlk yarı 1-0 Beşiktaş’ın üstünlüğüyle kapandı.

Banka içinde paralel banka kurdu, Fatih Terim dahil futbol dünyasını 80 milyon dolar dolandırdıBanka içinde paralel banka kurdu, Fatih Terim dahil futbol dünyasını 80 milyon dolar dolandırdı


İkinci yarıda Beşiktaş adına Cenk Tosun, Ümraniyespor için de Umut Nayir uygun pozisyonları değerlendiremedi. 71. dakikada o ana kadar pek ortalıkta gözükmeyen Beşiktaş’ın formda ismi Vincent Abuoubakar ortaya çıktı. Salih Uçan’ın baskısıyla kapılan top Aboubakar’a geldi. Harika bir slalom yapan Kamerunlu futbolcu sol çaprazdan uzak köşeye yerden vurarak Beşiktaş’ı rahatlattı. Aboubakar’ın attığı harika goldeki asisti hakkında bir ironide bulunan Salih Uçan, “Güzel bir asistim var. Abou’ya sadece dokunmak kaldı (Gülerek). Şaka bir yana kazanmak güzel” dedi. Maçın geride kalan dakikalarında skor değişmeyince Beşiktaş, Galatasaray derbisi öncesi Ümraniye’de moral kazandı.

Ümraniyespor Teknik Direktörü Hüseyin Hürsoy, Şenol Güneş’e çiçek verdi.

Şenol Güneş: Daha iyi oynamalıyız

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, gol yemeden kazanmanın önemli olduğunu belirterek “Oyun felsefesini oturtmak önemli olan. Bu konuda düşündüğümüzün gerisindeyiz. Ama oyuncuların o ruhu göstermeleri önemli. Bir hafta önce bundan uzaktık. Hiçbir şey yapmamıştık” dedi. Güneş şunları söyledi: “Takım olmaya çalışan bir ekip olarak olumlu taraflarımız daha fazla. Bugün 2-0 bitti gol yemedik. Geçen hafta da gol yemedik ama atamadık da. Oyuncular yükseliyorsa kendileri yapıyordur. Biz onlara yardımcı oluruz. Nihayetinde katkı yaptığımız teknik heyetin, yönetimin, personelin herkesin katkısı vardır. Almak istemeyene hiçbir şey veremezsiniz.”
Haftaya oynanacak Galatasaray derbisi hakkında konuşmak istemeyen Güneş, “Bir hafta önce bir maç yaptık, 2 puan kaybettik. Bir hafta sonra bir maç var. Onu zamanı gelince değerlendiririz. Büyük takımlarla oynanan maçta yüreğinizi ortaya koymanız önemli olan” diye konuştu.

Başka bir Şenol Güneş! Futbolcular artık hedefteBaşka bir Şenol Güneş! Futbolcular artık hedefte

Hüseyin Hürsoy: Eksiklerimiz çok fazla

Ümraniyespor Teknik Sorumlusu Hüseyin Hürsoy ise ligin sonuna kadar müke düşmemek için mücadele edeceklerini söyledi. Hürsoy, “Eksiklerimiz oldukça fazla. Mental anlamda son haftalarda arka arkaya maç kaybetmeleri motivasyon olarak oyuncuları düşürdü” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.