Beşiktaş hâlâ evde yok… Aynı skor aynı hüzün

Beşiktaş, kendi sahasında Fenerbahçe ile Alanyaspor'dan sonra Kasımpaşa'ya da 3-1 yenildi. Üç gol atan Nuno da Costa yıldızlaşırken Kartal'ın tek golü yükselen genç futbolcu Semih Kılıçsoy'dan geldi.

Spor 5 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Kasımpaşa, Beşiktaş'ı 3-1 yendi.

Süper Lig’de Beşiktaş, ikinci devreyi sahasında açtı. Kara Kartal’ın rakibi Kasımpaşa’ydı. Lige verilen bir haftalık arada teknik direktör arayışının sürdüğü ve gündemin bu olduğu Beşiktaş, Hatayspor karşısında alınan 3 puan sonrası yoluna kazanarak devam etme amacındaydı. Afrika Kupası’na gidenler, sakatlığı bulunanlar ve yolların ayrıldığı isimler derken Kartal yine görece eksik haliyle rakibi karşısına çıktı.

Maçın başında iki ekip de birbirini tarttı. 11. dakikada Kasımpaşa’nın en golcü ismi Aytaç Kara rakip kaleyi yokladı ancak sonuç alamadı. Bu pozisyondan yaklaşık 10 dakika sonra Beşiktaş’ın genç yıldızı Semih Kılıçsoy bu kez rakip kaleyi yokladı ancak o da başarılı olamadı. Dakikalar 41’i gösterdiğinde Da Costa sahneye çıktı ve ceza alanı dışından yaptığı şık vuruşla topu ağlara yollamayı başardı. 45+2. dakikada bu kez sahneye çıkan isim tıpkı Mersin’de olduğu gibi genç yıldız adayı Semih Kılıçsoy oldu. Semih’in golüyle soyunma odasına 1-1’lik skorla gidildi.

İkinci yarının başında Necip Uysal’ın sakatlığı korkuttu ancak tecrübeli isim oyuna devam etti. 3-1’lik Fenerbahçe yenilgisi sonrası kadro dışı kalan ancak sonra affedilen Rachid Ghezzal, 60. dakikada Salih Uçan yerine oyuna girerek sahalara döndü. Necip 68. dakikada oyuna devam edemedi ve yerini Tayyip Talha’ya bıraktı. 70’ten sonra rakibi üzerindeki baskıyı artıran Kasımpaşa 80. dakikada Gomis’in soldan ortasında Da Costa ile bir kez daha öne geçti. Da Costa’nın hat-trick’i tamamlaması 3 dakika sürdü. 83. dakikada durum 3-1 oldu. Kasımpaşa kalan sürede ataklarını sürdürdü ve farkı artırmak adına rakibinin üstüne gitti. Kasımpaşa’nın iki topu direkten döndü.

Maç 3-1 bitti. Beşiktaş bir kez daha aynı skorla sahasında mağlup oldu. Siyah-beyazlılar Fenerbahçe’ye ve Alanyaspor’a da aynı skorla yenilmişti. Beşiktaş 18 maç sonunda 29 puanla 5. sırada kaldı. Kasımpaşa 26 puanla 8. sıraya geldi.

Beşiktaş genç yıldızıyla dört sene dahaBeşiktaş genç yıldızıyla dört sene daha

Maçın kahramanı Da Costa “Takım arkadaşlarıma, hocalarıma ve çalışanlara çok teşekkür ediyorum. Bizi bu maça onlar hazırlıyor. İyi maç oynadık. Sahada istediklerimizi yaptık. Her topta sanki maçın son topuymuş gibi oynadık. Bu galibiyetle emeğimizin karşılığını aldık. Her maçta elimden gelen katkıyı vermeye çalışıyorum. Takım için kazanmak ve takımı gururlandırmak için oynuyorum. Gol ve asist bu işin keyfi. Takım için oynadığınızda daha fazla gol ve asist olacaktır.” dedi.

Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu ise “Çok fazla konuşulmayacak ama iki tane 17 yaşında 2 stoperle oynadık. Onların devamlı arkasında olmamız lazım. O yaştaki birçok çocuğun stada geldiğinde bile heyecanlanacağı maçta çok istekli ve başarılı oynadılar. Yaptığımız önde baskıyı iyi çalışmıştık. Bütün planlarımız istediğimiz gibi gelişti. Sonuçta Beşiktaş deplasmanı her zaman zordur. Ghezzal, Rebic gibi oyuncular var yedek kulübesinde. Tüm takımı kutluyorum ama 2 tane 17 yaşındaki oyuncumuz var. Onları ayrıca kutluyorum. Çok fazla konuşulmadı ama Yasin’i ilk defa ben oynattım. Yasin oynamayı çok istedi. Taylan da aynı şekilde çok çalışıyor ve geleceği için verdiğimiz süreleri çok iyi değerlendirdi. Amacımız bu oyuncuları milli takıma kazandırmak. Aytaç Kara şu anda ligin en formda orta sahası. Milli takım kadrosunda olmayı çok istiyor ve çok çalışıyor. Bu hedefe ulaşacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

Ali Koç o geceyi anlattı: Tek sorumlu TFFAli Koç o geceyi anlattı: Tek sorumlu TFF

Necip açıklaması

Beşiktaş, gece saatlerinde kafasına aldığı darbe sonrası oyundan çıkan Necip Uysal’ın durumuyla ilgili “Futbol A Takımımızın Trendyol Süper Lig’de Kasımpaşa ile oynadığı müsabakada, kafasına aldığı darbe nedeniyle geçici bilinç kaybı yaşayan ve bu nedenle oyuna devam edemeyen futbolcumuz Necip Uysal’ın Acıbadem Altunizade Hastanesi’nde yapılan kontrollerinde herhangi bir organik bulguya rastlanmamıştır. Necip Uysal, tedbir amaçlı müşahede altında tutulmaktadır.” şeklinde açıklama yaptı.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.