Beşiktaş için Konferans’a devam etmek için son şans

Konferans Ligi'nde ilk üç maçta bir puan alabilen Beşiktaş, Norveç'in Bodo Glimt takımına karşı galibiyet olarak gruptaki şansını sürdürmek istiyor.

Spor 9 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ta Hari Vukas ve Milot Rachica, kötü gidişatı tersine çevirmek istediklerini söyledi.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Konferans Ligi D Grubu’nun 4. haftasında Norveç ekibi Bodo/Glimt’i konuk edecek. Tüpraş Stadı’nda oynanacak mücadele, saat 20.45’te başlayacak. Karşılaşma Exxen platformundan canlı olarak yayınlanacak.

D Grubu’ndaki ilk maçında Club Brugge ile 1-1 berabere kalan siyah-beyazlı ekip, ikinci karşılaşmasında 2-0 öne geçmesine rağmen Lugano’ya 3-2 yenildi. Norveç’te Bodo/Glimt’e 3-1 mağlup olan Beşiktaş’ın grupta henüz galibiyeti bulunmuyor. Beşiktaş, 4. hafta mücadeleleri öncesi bir puanla grupta son sırada yer alıyor. Bodo/Glimt topladığı 4 puanla ikinci durumda.

Beşiktaş’ta antrenmanlara başlayan Vincent Aboubakar takımın en büyük kozu olacak.

Beşiktaş’ta üç eksik, Aboubakar formasına kavuşacak

Sakatlıkları devam eden Daniel Amartey, Omar Colley ve Arthur Masuaku ise forma giyemeyecek.Hastalığı nedeniyle Gaziantep FK ve Antalyaspor maçlarında oynamayan Vincent Aboubakar’ın Bodo/Glimt mücadelesinde forma giymesi bekleniyor. Takımla çalışmalara başlayan Kamerunlu oyuncu, teknik sorumlu Burak Yılmaz’ın görev vermesi halinde siyah-beyazlıların gol umudu olarak sahaya çıkacak. Aboubakar, Avrupa’da bir gol sevinci daha yaşaması halinde 14 golle Beşiktaş’ın Avrupa kupalarında en golcü oyuncusu olan eski futbolcu Oktay Derelioğlu’nun rekorunu egale edecek. Beşiktaş’ın mevcut kadrosunda bulunan Cenk Tosun ile siyah-beyazlıların eski oyuncuları Ricardo Quaresma ve Bobo’nun da 12’şer golü bulunuyor.

Etik Kurulu sordu, Ali Koç yanıtladı! 'Sözlü ifade alın'Etik Kurulu sordu, Ali Koç yanıtladı! ‘Sözlü ifade alın’

Hari Vukas: Kazanırsak yarışta olacağız

Nevzat Demir Tesisleri’nde düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş’ın yardımcı antrenörü Hari Vukas, son zamanlardaki kötü gidişatı değiştirmek için ellerinde bir fırsat olduğunu söyledi. Vukas, “Çok önemli bir maç olacak. Önemini biliyoruz, kazanmak zorundayız. Durumumuz zor, bir puandayız. Bu kötü gidişatı çevirmek için bir fırsatımız var. Kazanırsak yarışta olacağız. Beşiktaş büyük bir aile. İçeride oynadığı maçta taraftarlarıyla her şeyi vermek zorunda. Kalitemizi göstererek 3 puanı almak zorunda olduğumuzu biliyoruz. Kötü gidişatı değiştirmek bizim elimizde” diye konuştu.

İşte Mehmet Büyükekşi'nin yeni formülü: İki MHKİşte Mehmet Büyükekşi’nin yeni formülü: İki MHK

Rachica Başakşehir maçında oynayacak mı?

Basın toplantısına katılan siyah-beyazlı oyuncu Milot Rashica ise şunları söyledi: “Hem ligde hem Avrupa’da geride kaldık. Grupta son sıradayız. Bu maçın öneminin bilincindeyiz. Kaybedecek bir şeyimiz yok. Elimizden geleni yapmak zorunda olduğumuzu biliyoruz ve yapacağız. Burak hocayla geldiğinden beri çok iyi ilişkimiz var. Ona istediğimiz sonuçları veremedik. Bize verdiklerinin karşılığını daha çok çalışarak vermeliyiz.”

Rashica, Kosova Milli Takımı’nın İsrail’le oynayacağı erteleme maçının Başakşehir karşılaşması ile aynı güne denk gelmesi ve milli takımdan davet almasıyla ilgili bir soruya, “Bizim tüm odağımız Bodo/Glimt maçında. FIFA kurallarıyla alakalı bir durum ama bunu konuşmanın zamanı değil. Kulübümüz bununla ilgili gerekli açıklamayı yapar” yanıtını verdi.

Kjetil Knutsen, Avrupa’da takımının daha iyi bir performans ortaya koyduğunu söyledi.

Kjetil Knutsen: İki taraf da kazanmaya çalışacak

Bodo/Glimt Teknik Direktörü Kjetil Knutsen ve kaleci Nikita Haikin, Tüpraş Stadyumu’nda düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Beşiktaş’ın baskılı oynamasını beklediklerini söyleyen Kjetil Knutsen, “Baskılı oynayacaklar. Güzel bir atmosfer olacak. Çok sayıda taraftar olacak. Ancak biz elimizden geleni yapacağız. Yarın iki taraf da kazanmaya çalışacak. İyi sonuç almayı düşünüyoruz” dedi. Avrupa’da oynadıkları maçlarda performanslarının arttığını vurgulayan Horveç ekbinin teknik direktörü, “Bodo daha çok büyüyecek ve tecrübe kazanacak. Bu sayede başka ülkelerle, başka kültürlerle, diğer ülkelerin iyi takımlarıyla karşılaşma şansı yakalayacağız” diye konuştu. Kaleci Nikita Haikin ise şunları söyledi: “Tabii ki burada başarılı olmayı düşünüyoruz. Amacımız kazanmak. Norveç’te çok soğukta oynadılar. Burada atmosfer farklı olacak. Elimizden geleni yapacağız. Bir puanda olmaları bizim için çok bir şey değiştirmiyor.”

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.