Beşiktaş kafasını çalıştırdı, üç puanı kaptı

Hastalık, sakatlık ve kart cezası nedeniyle 12 eksikle sahaya çıkan Beşiktaş, Gaziantep FK'yı Salih Uçan ve Cenk Tosun'un kafa golleriyle 2-0 yendi. Maçta iki takım da 10 kişi kalırken Ahmet Nur Çebi ve yönetim yine protesto edildi.

Spor 30 Ekim 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Beşiktaş galibiyete 2. yarıdaki gollerle uzandı.

Cumhuriyet’in 100. yılına özel forması, Cumhuriyet’in 100. yılına özel bilet fiyat politikasıyla Beşiktaş, Dolmabahçe’de Gaziantep FK’yı ağırladı. Kara Kartal, Süper Lig’in 10. haftasının kapanış maçına fazlasıyla eksik bir kadroyla çıktı. Stoperde Eric Bailly’nin dönüşüyle beraber Necip-Eric ikilisi vardı. Önde Aboubakar yerine Cenk Tosun oynuyordu. Orta sahada Amir Hadziahmetovic ilk kez bir lig maçına yedek kulübesinde başlıyordu. Beşiktaş, Galatasaray ve Bodo/Glimt maçlarının yaralarını sarmak, Gaziantep FK ise Marius Sumudica ile yükselişini sürdürmek istiyordu.

Beşiktaş taraftarının Cumhuriyet’in 100. yılına özel koreografisi.

Beşiktaş adına maç yine talihsizlikle başladı. 19. dakikada Rachid Ghezzal sakatlandı ve yerini 2005 doğumlu Yakup Arda Kılıç’a bıraktı. İlk yarıda Cenk Tosun ve Bahtiyar Zaynutdinov’un birer denemesi dışında Beşiktaş tehlike yaratamadı. İkinci yarıya da oyunda tempoyu yükseltemeden başlayan Kara Kartal duran top sayesinde ön alanda çok oyuncuyla kaldığı 63. dakikada Salih Uçan’la golü buldu. Siyah-beyazlılar 75. dakikada Cenk Tosun’un kafa vuruşuyla farkı 2’ye çıkardı.

86. dakikada sonradan oyuna giren Amir Hadziahmetovic ikinci sarı kartla oyundan atıldı. Kalan sürede skoru korumayı başaran Beşiktaş maçtan 2-0 galip ayrıldı ve 3 puanı aldı. Kara Kartal bu galibiyetle puanını 19’a çıkardı ve 4. sırayı korudu. Gaziantep ise 9 puanla 16. sırada kaldı.

Beşiktaşlı taraftarlar, Gaziantep FK maçı sonrası futbolcuları ve teknik ekibi tribünlere çağırarak destek verdi. Yönetim içinse bunun tam tersi geçerliydi. Seçim tarihinin de değiştiği Beşiktaş’ta taraftar, yine halihazırdaki yönetimi istifaya davet etti.

Beşiktaş taraftarı Gazze lehine pankart açtı.

Maçın ardından konuşan Cenk Tosun “Yakup Arda, gerçekten pırıl pırıl, çok yetenekli bir çocuk. Bugün oyuna girdikten sonra bütün Türkiye neler yaptığını gördü. Bunu da heyecanlı bir Yakup olarak yaptı. Birkaç maç sonra neler yapacağını bütün Türkiye görecek. Onun adına mutluyum.” dedi. Yakup Arda ise “Çok mutluyum. Cumhuriyeti kutluyorum. İlk maçımda Burak hocamın bana şans vermesi tarif edilemez bir duygu. Daha çok çalışıp, daha iyi yerlere gelmeye çalışacağım. Cenk Ağabey’ime de teşekkür ediyorum. Hayalim, bu güzel armayı iyi bir şekilde terletmek. Nasipse ilerde Avrupa’da ülkemi gururlandırmak istiyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Cenk Tosun ayrıca Cumhuriyet’in 100. yılını kutlarken hocası Burak Yılmaz hakkında “Burak hoca benim takım arkadaşımdı. Yan yana milli formayı terlettik. Şimdi hocam oldu. Erken olmasına rağmen çok tecrübeli. İkili ilişkiyi çok iyi yönetiyor. Burak hocama da bana forma şansı verdiği için teşekkür ediyorum.” dedi.

Beşiktaş’ta maç sonu üçlüsünü Yakup Arda çektirdi.

Salih Uçan: Takımda birçok insan hasta

Maçın ardından konuşan isimlerden Salih Uçan, “Sakatlıktan çıktım, 3 günde bir maç oynuyoruz. Kolay değil ama sakatlık döneminde iyi çalıştım. Bugün kolay bir maç olmayacaktı. Takımda birçok insan hasta, sakatlığın dışında. Tesiste bir hastalık oldu. Ama ona rağmen iyi bir maç çıkardığımızı düşünüyorum. Kazanarak devam etmemiz lazım.” dedi. Salih ayrıca “Genel olarak baktığınızda, taraftarımız, yönetim, futbolcular biraz zorlu süreçten geçiyoruz. Biz de üzülüyoruz, kırılıyoruz. Daha fazla efor sarf etmemiz gerekiyor. Çok üzülen insanlar var. Biz de çok üzülüyoruz bu durumlara. Bunu atlatmak için bu tarz galibiyetlere ihtiyaç var. Kazandıkça mutluluk ortaya çıkıyor. Kaybedince üzülüyorsunuz. Böyle kazanarak devam etmek istiyoruz” değerlendirmesinde bulundu.

Vukas: Ghezzal’in durumuna bakacağız

Beşiktaş antrenörü Hari Vukas maç sonu açıklamalarında “Rachid’in durumuna bakacağız. Sağlık ekibimiz durumu kontrol edecek. Ona göre ne olduğunu bileceğiz. Eric ve Salih sakatlıktan çıktı. İyi durumdalardı ama 90 dakika oynamayacaklarını biliyorduk. Sakatlıktan çıkmalarına rağmen çok iyi performans gösterdiler” dedi. Vukas ayrıca “Yakup yetenekli ve genç bir oyuncu. Kısa süredir bizimle birlikte. Hocamız da ona güveniyor ve şans verdi. Daha iyi olur umarım.” diyerek genç oyuncu hakkında da konuştu.

Sumudica: Kendim gol atamam

Gaziantep FK Teknik Direktörü Marius Sumudica ise ”

Bugün aslında benim takımım 60 dakika boyunca çok iyi oynadı. Markaj hatasından dolayı gol yedik. Daha iyi olmamız lazım. Birinci golden sonra daha açık oynamaya başladık, ikinci gol geldi maalesef. Kayserispor maçında 4-5 pozisyona girdik, atamadık. Başakşehir maçında aynısı, Beşiktaş’a karşı da pozisyonlar yakaladık. Çok net pozisyonlardı bunlar. Deplasmanda eğer gol atamazsanız, kazanamazsınız. Bugün de öyle oldu. 3 deplasmanda 14 pozisyona girdik ama bunları gole çeviremedik. Ben takımı sadece hazırlayabilirim. Takımı bu şekilde hazırlayabilirim ama bu da bir yere kadar. Sahanın içine girip de kendim gol atamam” yorumunu yaptı. 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.