Beşiktaş, Karşıyaka karşısında 49 sayı farkla galip!

Basketbol Süper Ligi 24'üncü hafta maçlarıyla sürdü. Evinde Karşıyaka'yı ağırlayan EuroCup yarı finalist Beşiktaş, rakibini 49 sayı farkla mağlup ederek liderlik iddiasını sürdürdü.

Spor 24 Mart 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Beşiktaş muazzam oynadığı maçta Karşıyaka'yı farka boğdu.

Futbola verilen milli arada basketbol heyecanı Türkiye’de tüm hızıyla sürüyor. Avrupa’da yarı finale yükselip, Basketbol Süper Ligi’nde de Fenerbahçe ve Efes’i takibini sürdüren Beşiktaş’ın evinde Karşıyaka’yı ağırladığı günde Merkezefendi, Türk Telekom’la; Bahçeşehir Koleji de Bodrumspor’la karşılaştı.

Beşiktaş rakibini farka boğdu

Günün dikkat çeken karşılaşması Akatlar Spor Salonu’nda oynandı. Dusan Alimpijevic yönetimindeki Beşiktaş’la, siyah-beyazlıların eski başantrenörü Ufuk Sarıca’nın takımı Karşıyaka’yı parkede buluşturan mücadeleye ‘Kara Kartal’ etkili başladı. İlk çeyrekte 30 sayı bulan Beşiktaş çeyreği 30-12 önde kapadı. İkinci periyotta da etkili hücum performansını sürdüren siyah-beyazlılar, soyunma odasına 61-35’lik üstünlükle gitti.

İkinci yarıya büyük sayı farkıyla önde giren Beşiktaş’ta Alimpijevic’in öğrencileri disiplini elden bırakmadı ve son periyoda siyah-beyazlıların 93-52’lik üstünlüğüyle gidildi. Son 10 dakikalık dilimde iki takımın da rotasyona gittiği mücadeleden Beşiktaş 115-66’lık galibiyetle ayrıldı. 49 sayı farklık bu ihtişamlı zaferle ligdeki 19’uncu galibiyetine uzanan Beşiktaş, Fenerbahçe ve Efes’i takibini sürdürdü. Karşıyaka ise sekizinci kez parkeden yenik ayrıldı.

Beşiktaş’ta Derek Needham 25, Jonah Mathews 16, Kerem Kuthan Konan ise 14 sayı üretti. Karşıyaka cephesinde ise en skorer isim 14 sayıyla oynayan Errick McCollum oldu. Beşiktaş bir sonraki maçını 26 Mart Salı günü saat 21:00’de Bourg karşısında oynayacak. EuroCup yarı final ilk maçı olma niteliği taşıyan karşılaşmanın rövanşı, 29 Mart Cuma akşamı saat 20:45’te Sinan Erdem Spor Salonu’nda oynanacak.

Basketbol Süper Ligi’nde aynı gün oynanan diğer maçlarda şu sonuçlar alındı,

Merkezefendi – Türk Telekom, 95-81
Bahçeşehir Koleji – Bodrumspor, 89-86

Galatasaray ve Çukurova basket servis kırdıGalatasaray ve Çukurova basket servis kırdı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.