Beşiktaş kendi evinde prömiyeri dört dörtlük yaptı

Kendi sahasındaki ilk maçta birinci dakika dolmadan geriye düşen Beşiktaş Immobile, Rafa Silva ve Ernest Muçi'nin golleriyle Antalyaspor'u 4-2 yendi. İkide iki yapan siyah beyazlılar liderliğini korudu.

Spor 18 Ağustos 2024
Bu haber 4 hafta önce yayınlandı
Beşiktaş, evinde Antalyaspor ile karşılaştı.

Süper Lig’de ikinci haftanın pazar günü İstanbul’da kapandı. Geçen sezonun Türkiye Kupası şampiyonu ve sezona Süper Kupa ile başlayan Beşiktaş, ilk haftanın üstüne ikinci hafta da kazanarak lig mücadelesini sürdürmeyi planlıyordu. Antalyaspor Alex de Souza yönetiminde ilk galibiyeti için sahaya çıktı. Dolmabahçe’de olağanüstü bir atmosfer vardı, taraftar iki kupalı takımını bağrına basarak, sezonu üç puanla açmak istiyordu. Paulista, Emirhan Topçu, Rafa Silva ve Immobile, siyah-beyazlı formayla Dolmabahçe’de ilk defa görev aldı. Ndour ile Can Keleş ise ilk defa müsabaka kadrosuna dahil edildi.

Ancak evdeki hesap çarşıya ilk aşamada uymadı. Daha maç yeni başlamıştı ki Antalyaspor’da Van de Streek yay önünde Erdoğan’a pasını çıkardı. Erdoğan beklemeden ceza sahası sağına koşu atan Samudio’yu gördü. Samudio kaleciyle karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi durum 1-0 oldu.

Ancak Beşiktaş bu golden olumsuz etkilenmedi. Kara Kartal seri ataklara başladı. 13. dakikada Rashica’nın ara pasında ceza sahası sağ çaprazında topla buluşan Immobile düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi.

23’te ise Semih Kılıçsoy sol kanattan ceza sahasına girip son çizgiye kadar indi. Genç futbolcunun içeri çevirdiği topu Immobile ağlara gönderdi. Böylece İtalyan iki golle beraber takımını öne geçirdi.

29. dakikada Rashica’nın ceza sahası sağ çaprazından çektiği sert şutu kaleci Piric kornere çeldi. 40’ta Rafa Silva’nın şutunu Antalyaspor savunması çizgiden çıkardı. Seken topa vuran Semih Kılıçsoy’un şutu da savunmadan döndü. İlk yarı 2-1 bitti.

İkinci yarı Beşiktaş’ın baskısıyla başladı ancak golü Antalyaspor buldu. Sağ kanattan kesilen ortaya Samudio kafayı vurdu ve topu ağlara gönderdi. Antalyaspor’un beraberlik sevinci beş dakika sürdü.

56’da Rashica’nın pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Rafa Silva, Piric’in solundan topu ağlara gönderdi. Rashica bununla beraber Süper Lig’deki üçüncü sezonunda ilk defa bir karşılaşmada iki asist yaptı.

Kulüpler Birliği İzmir'de yaşananları kınadı: Galatasaray 'Tesadüf değil' dedi, Fenerbahçe cevap verdiKulüpler Birliği İzmir’de yaşananları kınadı: Galatasaray ‘Tesadüf değil’ dedi, Fenerbahçe cevap verdi

Beşiktaş’ı rahatlatan anlardan biri 63. dakikada yaşandı. Güray Vural, Rafa Silva’ya yaptığı faul sonrası sarı kart gördü. VAR’ın uyarısı sonrası Güray Vural kırmızı kartla oyundan atıldı. 68. dakikada Gedson Fernandes müsait pozisyondan yararlanamadı. Maça son noktayı Muçi koydu. Yeni transfer Cher Ndour’un ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Muci farkı ikiye çıkardı. Maç 4-2 bitti.

Giovanni van Bronckhorst “Tabii ki beklediğimiz başlangıç değildi. Ama bunlar futbolda olan şeyler. Benim hoşuma giden şey, gösterdiğimiz reaksiyon oldu. Enerjimiz yüksekti. Çok fazla pozisyon bulduk. Mutluyum gösterdiğimiz reaksiyondan dolayı. Bu maça tekrardan bakacağız. Ama maçın içinde hissettiğim, ikinci golü çok basit yediğimizdi. Daha iyi yapabileceğimiz şeyler vardı. Geçişleri hızlı yaptık. Genel olarak oyundan dolayı mutluyum. Mutluyuz galibiyetten dolayı. Bu maçtan öğreneceğimiz şeyler tabii ki olacak” diye konuştu.

İki asistle günün iyilerinden Rashica “Çok şey değişti geçen seneden. Planımız çok net. Hocamız ne istediğini biliyor, onun istediklerini sahaya yansıtmak için elimizden geleni yapıyoruz. Gelen oyuncular da çok kaliteli. İyi bir grubumuz var. Böyle devam etmek istiyoruz” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.