Beşiktaş orta sahasına kavuştu: Alex Oxlade Chamberlain İstanbul’da

Yeni sezon öncesi transfer çalışmalarını sürdüren Beşiktaş, geçen sezon Liverpool’da forma giyen orta saha Alex Oxlade Chamberlain’i görüşmelerde bulunmak ve sağlık kontrolünden geçirmek üzere İstanbul’a getirdi.

Spor 9 Ağustos 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Alex Oxlade Chamberlain İstanbul'da.

Transfer döneminin görece durgun ekiplerinden Beşiktaş, yeni orta sahasını İstanbul’a getirdi. Geçen sezon Liverpool’da forma giyen İngiliz oyuncu Alex Oxlade Chamberlain, transfer görüşmelerinde bulunmak ve sağlık kontrolünden geçmek üzere Türkiye’ye geldi.

Ceyhun Kazancı: Yaz ligi var, şov ligiCeyhun Kazancı: Yaz ligi var, şov ligi

2011 ve 2017 yılları arasında Arsenal’da forma giyen oyuncu ardından Liverpool’a transfer oldu. Ox, Premier Lig’de toplam 235 maçta boy gösterdiği kariyerinde 20 gol attı. İngiliz, Şampiyonlar Ligi’nde 51 maça çıktı ve 9 kez ağları sarstı. Oyuncu, Liverpool kariyeri boyunca birer kez UEFA Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa, FIFA Kulüpler Dünya Kupası ve Premier Lig şampiyonluğu yaşadı. Deneyimli isim İngiltere Kupası’nı 4, İngiltere Lig Kupası’nı 1, İngiltere Süper Kupa’yı ise 3 kez kaldırdı. 29 yaşındaki isim İngiliz Milli Takım formasını 35 kez terletti ve 7 gol attı.

Sakatlık geçmişi düşündürüyor

Alex Oxlade Chamberlain’in yetenekleri tartışmaya kapalı. Büyük bir potansiyel olarak piyasaya çıkan oyuncu Arsene Wenger’in gözdelerinden biriydi. Ardından da Liverpool’un son dere üst seviye orta saha rotasyonunun önemli parçalarından biri oldu. Chamberlain kariyeri boyunca birçok kez diz ve kas sakatlıkları yaşadı. Nisan 2018’de çapraz bağları yırtılan isim bir seneye yakın sahalardan uzak kalmıştı. Yıldız isim Transfermarkt verilerine göre 169 maçı sakatlıkları dolayısıyla kaçırdı.

Şenol Güneş Talisca ateşini yaktıŞenol Güneş Talisca ateşini yaktı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.