Beşiktaş Rafa Silva’nın maliyetini açıkladı

Beşiktaş, Portekizli futbolcu Rafa Silva'yı resmen renklerine bağladı. Siyah-beyazlılar yıldız oyuncunun sözleşme detaylarını açıkladı.

Spor 27 Haziran 2024
Bu haber 2 ay önce yayınlandı
Rafa Silva resmen Beşiktaş'ta!

Geçen sezonu beklentilerin çok uzağında geçiren Beşiktaş transferde bombayı patlattı. Portekizli yıldız futbolcu Rafa Silva siyah-beyazlılarla resmi sözleşmeye imzayı attı.

Beşiktaş yeni transferinin sözleşme şartlarını açıkladı. ‘Kara Kartal’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamada “Profesyonel futbolcu Rafael Alexandre Fernandes Ferreira da Silva’nın transferi konusunda oyuncu ile 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere 2026-2027 sezonu sonuna kadar üç yıllık sözleşme imzalanmıştır. Oyuncuya her sezon için 6 milyon avro garanti ücret ödenecektir” dendi. Yapılan bildirimde oyuncunun alacağı imza parasına yer verilmedi. Portekiz basınından O Jogo, Rafa Silva’nın Beşiktaş için uçağa bindiği gün sözleşme şartlarını açıklamış, 6 milyon euro maaşın yanı sıra 10 milyon euro da imza parası ödeneceğini iddia etmişti.

Portekiz Milli Takımı formasını 25 defa giyen Silva profesyonel kariyerine Feirense kulübünde başladı. Sonrasında Braga ve Benfica’da oynayan 31 yaşındaki futbolcu kariyerinde ilk defa Portekiz dışındaki bir kulüpte oynayacak.

Bu arada siyah-beyazlı kulüp sosyal medya hesabından da Rafa Silva paylaşımında bulundu. “Hoş geldin Rafa Silva” başlığıyla yapılan paylaşımda “Çağrıyı aldı, o da en iyilerin stadyumuna geldi” ifadesine yer verildi.
Kulübün bir başka paylaşımında ise Portekizli futbolcunun İkinci Başkan Hüseyin Yücel ile bir araya gelerek sözleşmeyi imzaladığı kaydedildi.

Beşiktaş Rafa Silva'yı önce uçağa bindirdi, sonra KAP'a bildirdi!Beşiktaş Rafa Silva’yı önce uçağa bindirdi, sonra KAP’a bildirdi!

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.