Beşiktaş, Samsunspor’a puan verdi… Santos gitti, Serdar Topraktepe geldi

Beşiktaş, kendi evinde Samsunspor'la 1-1 berabere kaldı ve galibiyet hasreti beş maça çıktı. Teknik direktör Fernando Santos, 'İstifayı düşünmüyorum' dedi. Yönetimse Portekizli hocayla yolları ayırdı, göreve Serdar Topraktepe'yi getirdi.

Spor 13 Nisan 2024
Bu haber 1 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ın 1-1 berabere kaldığı Sümsunspor maçı Santos'un son karşılaşması oldu.

Trabzonspor ve Kasımpaşa’nın kaybettiği haftada Beşiktaş üçüncülük için büyük önem taşıyan maçta Samsunspor’u konuk etti. Beşiktaş’ta teknik direktör Fernando Santos, Süper Lig’in 31. haftasında RAMS Başakşehir ile 1-1 berabere kaldıkları müsabakanın ilk 11’ine göre sadece bir değişiklik yaptı. Portekizli çalıştırıcı, Aboubakar’ı yedeğe çekerken, bu oyuncunun yerine Muleka’yı başlangıç kadrosunda tercih etti.

Kartal’da sakatlıkları süren Onur Bulut, Salih Uçan, Tayfur Bingöl ve Arthur Masuaku ile 15 Nisan’da ameliyat edileceği duyurulan Ante Rebic kadroya dahil edilmedi. Bu oyuncuların yanı sıra Joe Worrall da teknik direktör Santos’un tercihi doğrultusunda 21 kişilik müsabaka kadrosuna alınmadı.

Karşılaşmada ilk tehlikeli atak Samsunspor’dan geldi. 5’te Zeki Yavru’nın sağdan kullandığı serbest vuruşta altıpas gerisinde yükselen Moundilmadji’nin kafayla kaleye göndermek istediği top az farkla üstten auta gitti.

Semih Kılıçsoy, Süper Lig’de 10. kez gol sevinci yaşadı.

18’de Beşiktaş öne geçti. Muçi’nin soldan ceza sahasına ortaladığı topu Samsunspor savunması uzaklaştırmak istedi. Ceza yayı gerisine gelen meşin yuvarlağı alan Fernandes, içeri girmek istedi. Bu sırada savunmadan seken top altıpas gerisindeki Semih Kılıçsoy’da kaldı. O da yaptığı düzgün vuruşla takımını öne geçirdi. Böylece Semih Kılıçsoy, Süper Lig’de dört maç aradan sonra gol sevinci yaşadı. Bu, 19 yaşındaki futbolcunun bu sezonki 10. golü oldu. Ayrıca 18 yaş 242 günlük Semih Kılıçsoy, Süper Lig’de Beşiktaş formasıyla bir sezonda 10 gole ulaşan en genç ikinci futbolcu oldu. Birinci sırada 18 yaş 127 günlükken 10 gol atan Oktay Derelioğlu bulunuyor.

27’de Kartal farkı ikiye çıkarma fırsatını harcadı. Rashica’nın ceza yayı gerisinden şut çekti. Kaleci Okan Kocuk, soluna yatarak yerden gelen topun sahibi oldu. 34’te Ghezzal’ın pasıyla ceza sahası içi hafif sağ çaprazda topla buluşan Muçi’nin yerden sert şutunda meşin yuvarlak kaleci Okan’dan döndü.
İlk yarının sonunda üstünlüğü konuk takım ele aldı. 42’de Ntcham’ın uzaktan şutunda kaleci Mert sağına uzanarak iki hamleden topu kontrol etti. 45+1’de Fernandes’ten kaptığı topla ceza sahasına sokulan Taylan Antalyalı’nın sert şutunda Mert sağına uçarak tehlikeyi önledi. Maçın ilk yarısını Beşiktaş 1-0 öne bitirdi.

Samsunspor – Beşiktaş maçında iki takım pozisyonüretmekte zorlandı.

İkinci yarıda Beşiktaş 49’da Ghezzal’ın soldan kullandığı faulde arka direğe kesilen topa Zaynutdinov kafayla vurdu. Kaleci Okan’ın müdahale ettiği meşin yuvarlak yan direğe çarparak oyun alanına döndü. Pozisyonun devamında Semih’in vurduğu top üstten auta gitti. 55’de Samsunsporlu Zeki Yavru’nun kullandığı serbest vuruşta Beşiktaş savunmasının uzaklaştırmak istediği top ceza sahası içi sağ çaprazdaki Benasser’in önünde kaldı. Bu oyuncunun vuruşunda kaleci Mert gole izin vermedi.

Emre Kılınç, Fenerbahçe’den sonra Beşiktaş ağlarını da havalandırdı.

68’de konuk takım beraberliği yakaladı. Taylan Antalyalı’nın pasıyla sağdan ceza sahasına giren Schindler yerden ortasını yaptı. Kaleci Mert ve savunmayı geçen meşin yuvarlağı arka direkte uygun durumdaki Emre Kılınç ağlara gönderdi. Samsunsporlu futbolcu, Süper Lig’de Fenerbahçe’nin ardından Beşiktaş filelerini de havalandırmayı başardı. Sezon başında Galatasaray’dan Samsunspor’a transfer olan deneyimli futbolcu, bu sezon ligde çıktığı 28. maçında dördüncü kez gol sevinci yaşadı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında Beşiktaş baskı kurdu ama bir türlü istediği pozisyonlara giremedi. İyi savunma yapan Samsunspor deplasmandan 1-1’lik beraberlikle puanla döndü.

Ali Koç: 2011 Süper Kupa finalini Beşiktaş'la Şanlıurfa'da oynayacağızAli Koç: 2011 Süper Kupa finalini Beşiktaş’la Şanlıurfa’da oynayacağız

Beşiktaş, kötü gidişatını durduramıyor

Bu sonuçla ligde altıncı kez berabere kalan Beşiktaş, puanını 48’e çıkardı. Sekizinci kez beraberlik alan Samsunspor ise puanını 38 yaptı. Kartal’ın Süper Lig’de galibiyet özlemi de beş maça çıktı. Ligin 27. haftasında İstanbulspor’u 2-0 yenerek son galibiyetini alan siyah-beyazlılar, ardından çıktığı beş karşılaşmada üç yenilgi ve iki beraberlik aldı. Süper Lig’de oynadığı son beş maçta hanesine sadece iki puan yazdırabilen Beşiktaş’ta taraftarlar, Portekizli çalıştırıcıya tepki gösterdi. Taraftarlar, müsabakanın 1-1 girilen son dakikalarında ‘Santos istifa’ tezahüratı yaptı.

Oxlade-Chamberlain, 114 gün sonra sahada

Siyah-beyazlı takımda sakatlığını atlatan Alex Oxlade-Chamberlain, 114 gün sonra resmi maçta forma giydi. Son olarak 21 Aralık 2023’teki Alanyaspor maçında görev yapan İngiliz futbolcu, sol uyluk arka adalesinden yaşadığı sakatlık nedeniyle ameliyat edilmişti.

Santos, ‘Önde basmaya devam etmemiz gerektiğini söylemiştim ama bir şekilde geriye gittik’ dedi.

Fernando Santos, ‘İstifayı düşünmüyorum’ dedi ama…

Beşiktaş Teknik Direktörü Fernando Santos, “İstifa etmeyi düşünmüyorum. İstifa düşüncem yok. Türkçe bilmediğim için tezahüratların ne anlama geldiğini bilmiyorum. Ancak sonuçlar böyle gidince bunlar doğal. Yönetim bana güvenirse devam ederim. Ancak Beşiktaş’ta çok şeyin değişmesi lazım. Çok büyük değişim lazım. Beşiktaş’a proje lazım. Bunu ben yaparım” dedi.

Santos gitti, Serdar Topraktepe görev geldi

Maçtan sonra Tüpraş Stadyumu’nda acil toplantı yapan Beşiktaş yönetimi ise Santos ile yolları ayırma kararı aldı. Siyah beyazlılar sosyal medyadan yaptıkları açıklamada “Teknik direktör Fernando Santos’la yollarımızı ayırmış bulunmaktayız. Santos’a hizmetlerinden dolayı teşekkür eder, bundan sonraki hayatında başarılar dileriz. Futbol A Takımı teknik sorumluluğunu sezon sonuna kadar Serdar Topraktepe yapacaktır” denildi.

Serdar Topraktepe sezon sonuna kadar Beşiktaş’ın başında olacak.

Beşiktaş’a hoca dayanmıyor

Kartal, bir sezonda en çok teknik direktör değişikliği sezonu yaşıyor. Şenol Güneş, başarısız sonuçların ardından görevi bırakmış yerine Burak Yılmaz gelmişti. Onun da teknik direktörlük ömrü uzun sürmedi. Rıza Çalımbay hocalık görevine getirildi. Onun gidişinden sonra Serdar Topraktepe geçici olarak üç hafta çalıştı. Daha sonra Portekizli teknik direktör Fernando Santos ile anlaşıldı ama onunla da yollar ayrıldı. 69 yaşındaki Portekizli hoca, Kartal’ın başında 13 Süper Lig maçında dört galibiyet, dört beraberlik ve beş yenilgi aldı. Türkiye Kupası’ndaysa çıktığı üç maçı da kazanmayı başardı.

Serdar Topraktepe’nin karnesi

Serdar Topraktepe, Rıza Çalımbay’ın gitmesinden sonra üç karşılaşmada görev yaptı. Bu maçlarda siyah beyazlılar deplasmanda Hatayspor’u 2-1 ve Rizespor’u 4-0 yendi. Kendi sahasındaysa Kasımpaşa’ya 3-1 kaybetti. 47 yaşındaki teknik direktör başta Semih Kılıçsoy olmak üzere genç oyunculara verdiği forma şansıyla dikkat çekmişti.

 

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.