Beşiktaş Rize deplasmanında, Santos tribünde

Süper Lig'de ertelenen 16. hafta maçında Beşiktaş, Rizespor'la deplasmanda karşılaşacak. Üçüncülük yarışını yakından ilgilendiren maçta Beşiktaş'ın yeni antrenörü Fernando Santos karşılaşmayı tribünden takip edecek.

Spor 9 Ocak 2024
Bu haber 4 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, Rizespor deplasmanında sahaya çıkıyor.

Süper Lig’de 16. hafta maçları, eski Ankaragücü Başkanı Faruk Koca’nın hakem Halil Umut Meler’e yumruk atması sonrası ertelendi. Söz konusu maçlar 9-10-11 Ocak tarihlerine alındı. İşte o haftanın maçları bugün oynanacak mücadelelerle başlayacak. Söz konusu müsabakalardan birinde Beşiktaş ve Rizespor karşı karşıya gelecekler. Maç Rize’de oynanacak ve saat 20.00’de başlayacak, hakem Abdülkadir Bitigen karşılaşmada düdük çalacak.

Beşiktaş bu karşılaşmaya son 5 maçında yalnızca 1 galibiyetle çıkıyor. Kara Kartal son olarak sahasında Kasımpaşa’ya 3-1 yenildi. Ligde geride kalan maçlarda 9 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 yenilgisi bulunan siyah-beyazlı ekip 29 puanla 6. basamakta bulunuyor. Siyah-beyazlılarla aynı puana sahip Çaykur Rizespor ise averajla 5. sırada yer alıyor.

Beşiktaş’ta sakatlığı bulunan Necip Uysal ve Alex-Oxlade Chamberlain’in yanı sıra Afrika Uluslar Kupası nedeniyle milli takım kamplarında bulunan Omar Colley ve Daniel Amartey ile kadro dışı bırakılan ve ülkesinin milli takımına çağrılan Vincent Aboubakar kadroda yer alamayacak. Marsilya’ya kiralık olarak gönderilmesi gündemde olan Jean Onana ile kadro dışı bırakılan Valentin Rosier, sarı kart cezalısı olan Salih Uçan, Rize deplasmanında görev yapamayacak. Beşiktaş’ın iç saha performansı ve dış saha performansı zıt kutuplar gibi zira Kartal dış sahada oynadığı son 3 maçı kazandı.

İlhan Palut: Beşiktaş, Beşiktaş'tırİlhan Palut: Beşiktaş, Beşiktaş’tır

Dördüncü antrenör tribünde

2023-24 Beşiktaş adına tarihi bir sezon oluyor. Şenol Güneş’le yola çıkan Kara Kartal Burak Yılmaz’la devam etti ve son olarak Rıza Çalımbay görev yaptı. Hiçbir teknik direktörle dikiş tutturamayan kulüpte arada yönetim değişikliği de oldu. Hasan Arat başkanlığındaki yönetim Çalımbay’la yollarını ayırdıktan sonra iki haftalık arayışın ardından Portekizli teknik direktör Fernando Santos’la anlaştı.

Beşiktaş tarihinde ilk kez bir sezon içinde dördüncü teknik direktörüyle yoluna devam ediyor. Santos, Beşiktaş’ın tarihindeki toplam 60. teknik patron olma hüviyetini taşıyor. Deneyimli ismin çalıştırdığı son 3 takım da Beşiktaş gibi Kartal simgesiyle özdeşleşmişti. Benfica, AEK ve Paok’u çalıştıran Santos uzun süredir milli takımlarda görev yapıyordu. Yunanistan Milli Takımı’yla bu yolculuğa başlayan deneyimli isim uzun süre Portekiz’de çalıştı. Cristiano Ronaldo’nun teknik direktörlüğünü yapan Santos burada EURO 2016 ve 2019 Uluslar Ligi zaferlerine uzandı.

Fernando Santos bu akşam İstanbul'da: İmza yarınFernando Santos bu akşam İstanbul’da: İmza yarın

Benfica’ya önemli oyuncular kazandırdı

Kariyerinde toplam 644 maç bulunan Santos’un puan ortalaması 1.97. 90’ların sonundaki Porto kariyerinde bir kez Portekiz Ligi iki kez Portekiz Kupası ve iki kez Portekiz Süper Kupası kazanan Santos burada Jardel ve Deco gibi yıldızlarla çalıştı. Santos Yunan Milli Takım kariyerinde 2012 Avrupa Şampiyonası çeyrek finali ve 2014 Dünya Kupası son 16 gibi aşamaları geçti. 4’lü savunmayı tercih eden ve rakibin yapısına göre 4-3-3, 4-2-3-1 gibi dizilişleri tercih eden Santos, takımlarının sağlam savunma yapısıyla dikkat çekiyor. Benfica’da çalışırken Angel Di Maria, David Luiz ve Fabio Coentrao gibi sonradan büyük bonservis gelirleri kazandıracak oyuncuları takıma getiren Santos artık Beşiktaş’ın başarısı için çalışacak.

Beşiktaş'ta Fernando Santos dönemiBeşiktaş’ta Fernando Santos dönemi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.