Beşiktaş, Sivas’ta buz tuttu!

Son iki haftada gol atamayıp bir puan alabilen Beşiktaş, Sivasspor deplasmanında da sahadan 1-0 yenik ayrıldı.

Spor 28 Ocak 2024
Bu haber 3 ay önce yayınlandı
Sivasspor, Beşiktaş karşısında üç puana Rey Manaj'ın golüyle uzandı.

Süper Lig’deki son iki maçından da üç puan çıkaramayan Beşiktaş, Sivasspor karşısında hasretine son vermek istiyordu. Fernando Santos’un takımında Semih Kılıçsoy, Tayfur Bingöl, Mert Günok, Onur Bulut, Masuaku, Umut Meraş gibi eksikler vardı. Oxlade Chamberlain ve Hadziahmetovic gibi isimler uzun süreli sakatlıkları nedeniyle kadroda değildi. Vincent Aboubakar da Afrika Uluslar Kupası’nda dönmemişti. Öte yandan Sivasspor da Süper Lig’deki dört maçlık kazanamama serisine son vermek istiyordu.

Maça Sivasspor daha iyi başladı ve Rey Manaj’ın uzaktan şutunda kaleci Ersin Destanoğlu’nun ciddi hatası gole sebebiyet verdi. Sivas altıncı dakikada bu golle öne geçti. 18. dakikada atak geliştiren Beşiktaş’ta Salih Uçan ceza alanı içinde yerde kaldı. Hakem penaltı noktasını gösterdi. VAR incelemesi sonrası pozisyonun penaltı olmadığı tespit edildi ve oyun Sivasspor’un 1-0’lık üstünlüğüyle sürdü. Beşiktaş 36. dakikada Rashica ile gole yaklaştı, ancak beraberlik gelmedi. Beşiktaş maçın sonlarına doğru Salih’in pozisyonuna da yer vererek “Yönetim Kurulu Üyemiz Sayın Feyyaz Uçar maç sonunda açıklamalarda bulunacaktır” yazılı bir paylaşım yaptı.

İkinci yarı hızlı başladı. 47. dakikada Manaj golü buldu, ancak ofsayt bayrağı kalktı. Bir dakika sonra Cenk Tosun’un şutunda top direkte patladı. Pozisyonun devamında Rachid Ghezzal gole yaklaştı, ancak şut Ali Şaşal’dan geri döndü.

54. dakikada Bahtiyar’ın kafa vuruşunda Ali Şaşal topu çizgiden çıkardı. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında Sivasspor yıldızı Manaj ile Beşiktaş kalesini birkaç kez yokladı ancak sonuca gidemedi. Karşılaşmanın 83. dakikasında hakeme yoğun itirazlarda bulunan Sivasspor antrenörü Bülent Uygun kırmızı kart gördü. 90+1. dakikada bu kez Milot Rashica ceza alanı içinde gole yaklaştı, ancak bu deneme de olumlu sonuçlanmadı. Karşılaşma Sivasspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

Beşiktaş bu sonuçla galibiyet hasretini üç maça çıkardı ve 36 puanda kalarak üçüncülük yarışında bir engele daha takıldı. Kara Kartal son üç Süper Lig maçını gol atamadan tamamladı. Opta verilerine göre Süper Lig’de oynadığı son üç maçta gol atamayan Beşiktaş Ocak-Şubat 2012 arasından (Carlos Carvalhal) bu yana en uzun gol hasretini yaşıyor. Sivasspor ise Bülent Uygun yönetiminde ikinci galibiyetine uzanırken puanını 29’a çıkarmayı başardı.

Hâl böyle olursa Beşiktaş farkı zor kapatırHâl böyle olursa Beşiktaş farkı zor kapatır

Feyyaz Uçar: Artık yeter

Beşiktaş’ta şube sorumlusu Feyyaz Uçar karşılaşma ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Uçar “Artık yeter ya! Konuşmamak için direniyoruz ama yeter! Rica ediyoruz kardeşim! VAR’da kim var? Serkan Tokat! Metin Tokat’ı hatırlar mısınız? Bunlar üç nesil hakem! Dedelerinden büyüklerimiz, babalarından biz! Hala çekiyoruz ya! Bu aile hakemlerinden kurtulalım artık! Rakip de isyan ediyor, doğrudur! Düzgün yönetin abi ya! Bu kadar zor mu? Oyuncumuzun yan bağları kopuyor. Rebic’e tekmeye kırmızı kart yok! Geçen hafta verilmeyen penaltı var, bu hafta verilen penaltı iptal ediliyor! Neden hep Beşiktaş’a karşı? Hakemden gol yiyen takımız biz ya! Artık sabrımız taştı yeter! Maçın skoruna etki eden hareketler! Bir eski değerli hakem rapor verecek. Bugüne kadar olan şeyleri toplamış. Bundan sonra hakem istatistiklerini paylaşacağız. Buradan yürüyeceğiz dostlar. Sakın ola bize bir avantaj sağlamasınlar. Beşiktaş’ın hakeme ihtiyacı yok! Sizlerle de paylaşacağız. Bu hafta başkanımızla toplantının ana gündemi hakemler olacak. Artık yeter!” diye konuştu.

Santos: Yönetime güveniyorum

Maç sonunda değerlendirmelerde bulunan teknik direktör Fernando Santos “Rakamlarda üstündük ama maça çok kötü başladık, gerçekten çok kötü başladık. 10-15 dakika gerçekten çok kötüydük. Sonrasında maça bir şekilde bağlandık. Rakibe de golü biz verdik. İkinci yarı gerçekten istediklerimizi sahaya yansıttık. Pozisyonlar bulduk, değerlendiremedik. Oyuncularım şunu anlamalı, ilk dakikadan son dakikaya aynı seviyede olmalıyız. Böyle kötü başlayamayız. İkinci yarı daha iyiydik. Tabiri caizse endi kalemize attığımız golü çıkarmaya çalıştık. Rakibe top oynatmadık. Geçen hafta Rashica’nın pozisyonu penaltıydı, hakem vermedi. Rakip Salih’e çarpıyor, net penaltı var. VAR’dan dönüyor. Daha dikkatli olmaları lazım. 2 hafta üst üste hakkımız yendi. Bu doğru değil. Sivas’ın hakkını yemeyelim. Çok iyi savunma yaptılar. Maçı kazandılar. Sivasspor, bizim hatalarımızı değerlendirdi ve kazandı. Biz iyi olmak, kendimize odaklanmak zorundayız. İkinci yarı kontrol bizdeydi. Daha iyi olmak, gol yememek ve pozisyonları gole çevirmemiz gerekiyor. Beraber uğraşacağız. Yapmak zorundayız. Yönetime ve Samet Hoca’ya güveniyorum. İlla bir şeyler olacaktır. Trabzonspor maçına 1 hafta var. İyi hazırlanmak zorundayız. O maç çok önemli. İlk düdükten son düdüğe kadar oyun içinde kalmalıyız. Bu şekilde maça kötü başlamamalıyız. 1 haftamız var, bu süreci iyi değerlendireceğiz” diye konuştu.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.