Beşiktaş milli araya ‘Güneş’li gidiyor

Şenol Güneş yönetimindeki Beşiktaş Avrupa kupası dönüşü zor geçmesi beklenen Sivasspor maçını Colley ve Rachica'nın golleriyle kazandı. Siyah beyazlılar Avrupa ve ligde Pendikspor beraberliği dışında tüm maçlarını kazandı.

Spor 4 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Omar Colley gollerine devam etti, Beşiktaş 3 puana uzandı.

Beşiktaş, Dinamo Kiev engelini Vincent Aboubakar’ın golüyle aştıktan sonra Konferans Ligi biletini aldı. Kara Kartal’ın yoğun hafta içi mesaisi cuma günkü grup kura çekimiyle sona erdi ve rakipler Club Brugge, Bodo Glimt, Lugano oldu. Siyah-beyazlılar bunun ardından dümeni tekrar Süper Lig’e kırdı ve milli ara öncesi zorlu karşılaşmada Sivasspor’u ağırladı.

Beşiktaş, geçtiğimiz sezonun ortasında kadroya katılan savunmacı Omar Colley’nin skor katkısına devam ettiği maçın 25. dakikasında öne geçti. Colley bu sezon ligde 2, toplam 3 gole ulaştı. Nispeten rahat bir devre geçiren Kara Kartal 40. dakikada yeni transfer Milot Rashica ile durumu 2-0’a getirmeyi başardı ve ilk yarı böyle bitti.

İkinci yarıda da kontrolü elinde kaybetmeyen, topa hakim oynayan ve taraftarının desteğiyle rakibine üstünlük kuran Beşiktaş, kalesinde toplamda 1 isabetli şut gördüğü ve rakip kaleye 8 isabetli şut gönderdiği karşılaşmayı 2-0 kazandı. Siyah-beyazlılar ligde puanını 7’ye yükseltti. Sivasspor ise 4 maç sonunda 5 puanda kaldı.

Beşiktaş efsanesi Feyyaz Uçar artık Beşiktaş efsanesi Feyyaz Uçar artık “barista”

Maçın ardından transfer gelişmesi

Maçın ardından TRT Spor’a konuşan Beşiktaş yöneticisi Tarkan Ser: “David Luiz ile her konuda anlaşma sağladık. Teknik ekibin kararını bekliyoruz.” dedi. 36 yaşındaki Luiz, Eylül 2021’den bu yana kariyerini ülkesi takımlarından Flamengo’da sürdürüyor. Konuyla ilgili konuşan Şenol Güneş ise “Bekliyoruz, olacağını düşünüyoruz. Bu zamana kadar hep bekliyoruz. Bekledim de gelmedi! Şarkıya döneceğiz. Elimizdeki oyunculardan sakatlar var. Stoper için kulübün şartlarına göre en iyisini inşallah alırız.” dedi.

Güneş maç değerlendirmesi ve milli arayla alakalı olarak “Akıllı, dikkatli, cesur ve oyunu okuyarak oynadılar. Oyunu iki yarıda da rakip sahada oynadık. İkinci yarı kopmalar oldu. Pas yaparak dinlememiz lazımdı. Oyuncu kalite üstünlüğü, oyun üstünlüğü skora da yansıdı. 5 de olabilirdi. Ligde 2 puan kayıpla gidiyoruz. Moralimiz, umudumuz, gücümüz var diye düşünüyoruz. Geç gelenler var, onlar da daha iyi olacak. Milli arada oyunculara başarılar diliyorum. Tatile gidenlere, iyi tatiller. Çok oyuncu milli takımlara gidecek, sonra üç günde bir maç yapacağız. Dinlendikten sonra yeniden başlayacağız.” değerlendirmesinde bulundu.

Üç büyüklerin Avrupa fikstürü! Hepsinin gönlüne göre...Üç büyüklerin Avrupa fikstürü! Hepsinin gönlüne göre…

İlk golün sahibi Omar Colley ise “Türkiye’ye zor zamanlarda geldim. Gelişim sessiz oldu, doğal afet yaşandı. Beşiktaş için ilk günden beri elimden geleni yapıyorum. kazanmak güzeldi. Maç maç ilerleyeceğiz. Umarım böyle devam ederiz” dedi. Colley hafif bir sakatlığı bulunduğunu da belirtip “Birkaç maçtır omzumda sıkıntı var. Fedakarlık yapmak benim kararımdı. Çok bir sıkıntı yok, birkaç gün dinlendikten sonra geçer.” açıklamasında bulundu.

Çetin’den hakem isyanı

Sivasspor teknik direktörü Servet Çetin ise maç sonu açıklamalarında hakem eleştirisi yaptı ve “Hakem maçın önüne geçti. 38. dakikada Gedson Fernandes’in kırmızı kart görmesi gerekirdi. Oyuncunun ayağı mı kırılmalı? Hakem düdük ağzında gezdi! En ufak bir şeyde Beşiktaş’a bir şey olunca çaldı. Bakhtiyor Zaynutdinov bir müdahalesi var, kart çıkmıyor. Beşiktaş hak etti. Ancak hakem maçın önüne geçti. Gedson en iyi oyuncuları, atılsa oyun başka yere gidebilirdi. Beşiktaş yine kazanabilirdi ama kırmızı olmalıydı.” sözlerini söyledi.

Ahmet Nur Çebi kura çekiminde uyudu mu? İşte gerçekAhmet Nur Çebi kura çekiminde uyudu mu? İşte gerçek

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.