Beşiktaş’a sürpriz: Aboubakar Fransa’ya gitti, bu hafta sonu Trabzon maçında yok

Beşiktaş'ın Kamerunlu golcüsü Vincent Aboubakar, ailevi sebepler dolayısıyla Fransa'ya gitti. Futbolcunun Trabzonspor maçında ilk 11'de oynaması zor görünüyor. Siyah beyazlılar Gökhan İnler transferini resmen açıkladı.

Spor 15 Eylül 2023
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Aboubakar'dan Kara Kartal'a kötü haber.

Beşiktaş, sezona golcü oyuncusu Vincent Aboubakar’ın yüksek formunun da etkisiyle iyi bir başlangıç yaptı. Kara Kartal, kendi adına sezonun ilk büyük maçında pazar günü Trabzonspor’la karşılaşacaktı. 20.00’de başlayacak mücadele Papara Park’ta oynanacaktı. Beşiktaş’a kötü haber golcüsünden geldi.

BeIn Sports’un haberine göre Aboubakar Kamerun’un Burundi’yle oynadığı ve 3-0 kazandığı Afrika Uluslar Kupası Eleme maçının ardından hala takıma katılmadı. Kamerunlu oyuncunun ailevi bir problemden dolayı kulüpten izin aldığı, cuma günü İstanbul’da olmasının planlandığı belirtildi. Habere pazar günü deplasmanda oynanacak Trabzonspor maçında Aboubakar’ın ilk 11’de sahaya çıkması beklenmiyor. Teknik heyetten milli futbolcu Cenk Tosun’a ‘hazır ol’ çağrısı yapıldı.

Dusan Tadic ve Edin Dzeko'dan mesaj!Dusan Tadic ve Edin Dzeko’dan mesaj!

Beşiktaş: Aboubakar bilgimiz dahilinde Fransa’ya gitti

Beşiktaş,  Aboubakar’ın ailesindeki sağlık sorunları nedeniyle bilgileri dahilinde Fransa’ya gittiğini duyurdu. Siyah-beyazlı kulüpten yapılan açıklamada, şöyle denildi: “Profesyonel futbolcumuz Vincent Aboubakar, ülkesinin milli takım kampından ayrıldıktan sonra ailesindeki sağlık sorunları nedeniyle bilgimiz ve iznimiz dahilinde Fransa’ya gitmiştir. Taraftarlarımızdan, futbolcumuz Aboubakar ile ilgili sosyal medyada yapılan spekülasyonlara itibar etmemelerini rica ederiz.”

Beşiktaş'ta Gedson Fernandes tamam, sırada Cenk Tosun ve Salih Uçan varBeşiktaş’ta Gedson Fernandes tamam, sırada Cenk Tosun ve Salih Uçan var

31 yaşındaki Vincent Aboubakar, bu sezon Süper Lig ve Avrupa maçları olmak üzere toplamda 9 müsabakada forma giydi. Deneyimli isim bu karşılaşmalarda 5 gol atıp 1 asist yaptı. Aboubakar takımının 7 puan topladığı ilk 3 Süper Lig maçında henüz ağları sarsma başarısı gösteremedi ancak yaptığı 1 asistle takımına katkı sağladı.

İnler açıklandı

Beşiktaş, 39 yaşındaki orta saha oyuncusu Gökhan İnler’le bir senelik sözleşme imzalandığını duyurdu. Kulüpten yapılan açıklamada “Kulübümüze öncelikle sportif işlerde yardımcı olacak olan Gökhan İnler, sahip olduğu tecrübeyle futbolcularımıza katkı sağlayacak ve ihtiyaç duyulması halinde sahada futbolcu olarak görev alacaktır” denildi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.