Beşiktaş’a protesto altında ‘İstanbul’ merhemi

Beşiktaş, taraftarın ilk 5 dakika sırtını döndüğü, yönetimin devamlı istifaya davet edildiği maçta İstanbulspor'u Aboubakar ve Ghezzal'ın penaltı golleriyle 2-0 yendi. Burak Yılmaz, ilk maçından 3 puanla çıktı.

Spor 9 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Beşiktaş İstanbulspor maçıyla moral buldu.

Beşiktaş, geçtiğimiz perşembe ve cuma günlerini son derece çalkantılı geçirdi. Siyah-beyazlılar önce evinde Konferans Ligi maçında Lugano’ya karşı 10 dakikada kalesinde gördüğü 3 golle 3-2 mağlup oldu. Ardından Şenol Güneş istifasını açıkladı. Yönetim, en geç aralık başında seçime gitme kararı aldı. Takımın başına Güneş sonrasında yardımcısı Burak Yılmaz geçti. Lugano maçının ardından hem yönetime hem takıma tepki gösteren taraftarın İstanbulspor maçı öncesinde vereceği reaksiyon merak konusuydu.

Beşiktaş taraftarı ısınma esnasında Vincent Aboubakar hariç hiçbir oyuncuyu tribüne çağırmadı. Maç başladıktan sonrayse 5 dakika boyunca sahadaki takıma sırtlarını döndüler. Siyah-beyazlılar maçın 6. dakikasında golcüleri Aboubakar’la öne geçtiler. İlk yarı boyunca rakibine karşı varlık gösteremeyen İstanbulspor devreyi Abou’nun golüyle geride tamamladı.

İkinci yarının başında daha tempolu oynayan Beşiktaş skoru değiştirme fırsatlarını değerlendiremedi. Kara Kartal 58. dakikada penaltı kazandı ancak VAR incelemesi sonrası bu karardan geri dönüldü. 76. dakikada bu kez fileleri sarsan Onur Bulut’un golü VAR’a takıldı. 87. dakikada Beşiktaş tekrar penaltı kazandı. Topun başına geçen Rachid Ghezzal farkı 2’ye çıkardı. Beşiktaş bu golle beraber sahadan 2-0 galip ayrıldı. Burak Yılmaz, takımının başında çıktığı ilk mücadeleden galibiyetle ayrıldı.

Galibiyet Şenol hocaya armağan…

Maç sonundaki sevgi gösterileri için taraftara teşekkür eden Burak Yılmaz “Bir çiçekle bahar gelir mi? Gelmez tabii. Beşiktaş taraftarı döver de sever de. Onların kızgınlıklarının başımızın üstünde yerleri var. Biz onlara sırt çeviremeyiz. Cenk’in penaltıyı Ghezzal’a bırakması çok önemli. Bir golcü için gol atmanın önemi büyük. Galibiyet taraftarlarımıza ve Şenol hocamıza armağan olsun. İzliyordur bizi şu an muhtemelen. Bu galibiyet Şenol hocamız için.” dedi.

Şenol Güneş herkesten özür dileyerek gittiŞenol Güneş herkesten özür dileyerek gitti

“Taraftar döver de sever de”

Teknik taktikten ziyade reaksiyona dayalı bir maç oynadıklarını belirten Yılmaz gelecek için gelişeceklerini söyledi. Yılmaz, futbolculuğunda olduğu gibi yine hırslı olduğunu ve kazanmak istediğini belirtti. Yeni teknik direktör, milli ara sonrası oynanacak Galatasaray maçıyla alakalı olarak hazır olacaklarını düşündüğünü söyledi. Yılmaz, taraftarın protestosu hakkında “Taraftar döver de sever de. Sert dövüp, güzelce sevdiğini gördüm. Oyuncularla taraftar arasında problem olduğunu düşünmüyorum. Taraftarın tepkisi varsa buna kulağımızı kapatamayız. Bunu lehimize çevirebiliriz sahadaki mücadelemizle. Buna kayıtsız kalamayız.” şeklinde konuştu.

Yılmaz takımının başındaki ilk maçı kazandı.

Burak Yılmaz görev süresiyle alakalı gelen soruya “Başkanımız yarın gelip ‘Burak teşekkür ederiz’ dediği zaman kalkar, sarılır vedalaşırım ve gönül koymadan giderim. Benim her tercihe saygım sonsuzdur. Bugün böyle bir tercih oldu. Uzun vadeli bir şey konuşmadık. Bu maçtan sonra her şeyin konuşulabileceğini düşünüyorum. Şu anda 1 günlük verildi bu görev. 2-3 gündür layıkıyla yaptığını düşünüyorum. 1 aysa 1 ay, 1 seneyse 1 sene hiç problem yok. Kontratla alakalı, ne kadar kalmakla alakalı en ufak soru işareti yok. Ne kadar derlerse buradayım, ‘git’ dediklerinde giderim.” diyerek yanıt verdi.

Yılmaz karışık duygular içinde olduğu bir gün yaşadığını söylerken Şenol Güneş kadar başarılı bir kariyer geçirmek istediğini belirtti. Yılmaz, Güneş’in oyuncularla arasında sorun olup olmadığıyla alakalı “Şenol Güneş hayatı boyunca oyuncu ilişkileriyle bilinen biri. Bunun içinde ben de varım. Kendisi ‘bunlarla yapamazsın, bunlar deli’ denen adamlarla yola çıkıp başarılı olmuş bir teknik adam. Böyle düşünülmesini konduramıyorum. Hoca böyle oyuncuları çamurdan alıp en tepeye çıkarmıştır. Oyuncuların ne kadar üzüldüğünü görmüşsünüzdür.” dedi.

Montella ilk seçimini yaptı, yanına Selçuk Şahin geldiMontella ilk seçimini yaptı, yanına Selçuk Şahin geldi

Milli Takım için gelen teklif

Yılmaz, Vincenzo Montella’nın ekibinde yer alması adına Milli Takım teklifi aldığını da söyledi ve “Beşiktaş’ı bırakamayacağımı söyledim kendilerine. Orası milli takım, 15 sene boyunca oynamışım. Bayrak, milli takım deyince bizim için akan sular durur. Beşiktaş da canımızdır. Gelinen süreç bizi buraya getirmiştir. Milli takım yetkililerine de teşekkür ediyorum. Bana gösterdikleri anlayış ve destek beni çok mutlu etti. Montella’ya da başarılar diliyorum, o da bana güzel bir mesaj attı.” diye konuştu.

Maçın ardından konuşan isimlerden Rachid Ghezzal, “Perşembe günü yaşanan hayal kırıklığından sonra bugün bir reaksiyon vermemiz gerekiyordu. Kazanma tutkumuzu gösterdik. Beşiktaş için, taraftarlarımız için bunu yapmamız gerekiyordu.” dedi. Ghezzal Galatasaray maçı için “Derbiler özgüven kazanmak için çok önemli maçlar. Deplasmanda oynayacağız ama amacımız belli. 2 haftamız var, Burak hoca ile çalışıp bu maçı kazanmak için elimizden geleni yapacağız.” ifadelerini kullandı.

Rachid Ghezzal 2. golün sahibiydi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.