Beşiktaş’ın Ajax’a farklı yenilgisi dış basında: ‘Ajax Beşiktaş’ı sahadan sildi’

Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi macerasına Ajax karşısında başladı. Amsterdam'daki maç 4-0'lık mağlubiyetle sonuçlandı. Özellikle Hollanda basını Ajax'ın baskın oyunundan söz etti.

Spor 27 Eylül 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı
Beşiktaş Avrupa macerasına kötü başladı, Hollanda basını böyle değerlendirdi.

UEFA Avrupa Ligi’nde perde ilk hafta maçlarıyla açıldı. Geçtiğimiz sezon Türkiye Kupası’nı kazandıktan sonra bu sezon UEFA Avrupa Ligi’ne play-off aşamasında başlayan Beşiktaş da boy gösterdi. Lugano’yu 3-3 ve 5-1’lik skorlarla eleyen ve lig aşamasına kalan Kara Kartal, ilk maçında Ajax’a konuk oldu.

Hollandalı teknik direktör Giovanni van Bronckhorst’un çalıştırdığı Beşiktaş maça galibiyet beklentisiyle çıktı. Bir dönem Karagümrük ve Alanyspor gibi takımları da çalıştıran İtalyan Francesco Farioli’nin başında olduğu Ajax sezona istikrarsız bir giriş yapmıştı. Bunun aksine Beşiktaş çok iyi bir sezon başlangıcını geride bırakıyordu. Ancak evdeki hesap çarşıya uymadı. Ajax ilk yarısını 1-0 önde kapadığı maçı ikinci yarıdaki performansıyla 4-0 kazandı.

Hollanda’da kamu yayıncısı NOS, “Baskın Ajax Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’ı akıllıca yendi” başlıklı haberinde, Van Bronckhorst’un, Ciro İmmobile yerine 17 yaşındaki Mustafa Hekimoğlu’nu sahaya sürerek, “cesur bir seçim yaptığı” vurgulandı. De Telegraaf, gelişmeleri, “Ajax Avrupa Ligi’nde Beşiktaş’ı mağlup etti” başlığıyla aktardı. Gazeteye göre, “harika bir zafere imza atan Ajax” Beşiktaş’a göre çok güçlüydü. AD gazetesi, “Heyecanlı Ajax Beşiktaş’a karşı elde ettiği büyük galibiyetle mükemmel bir başlangıç yaptı ” başlığını kullandı. Haberde, “Francesco Farioli’nin heyecanlı takımı 4-0’lık güzel bir galibiyetle Giovanni van Bronckhorst’a Türkiye’deki ilk yenilgisini yaşattı” dendi.

Voetbal İnternational “Ajax, Giovanni van Bronckhorst yönetimindeki ilk sekiz maçında yenilgi yüzü görmeyen Beşiktaş hakkında daha önceden uyarılmıştı. Ancak Türk süper gücü Johan Cruijff Arena’yı ziyaret ettiğinde pek iyi bir performans sergileyemedi. Beşiktaş esas olarak rakibini kovaladı ve doksan dakika boyunca kaleye şut bile atamadı. Ajax başından beri çok daha iyi bir izlenim bıraktı” diyerek haberi servis etti.

Beşiktaş için olabilecek en kötü başlangıçBeşiktaş için olabilecek en kötü başlangıç

Öte yandan Galatasaray’ın eski futbolcusu Wesley Sneijder yorumculuk yaptığı televizyonda maçı değerlendirdi. Ajax’ta Fitz Jim’i çok beğendiğini belirten Sneijder, Beşiktaş’tan Arthur Masuaku’ya eleştirilerde bulundu. Sneijder “Kendinden utanmalı. Sanırım yarın Giovanni van Bronckhorst tarafından uyarılacaktır” şeklinde konuştu.

Beşiktaş'ın Avrupa'da kara gecesi: Ajax karşısında 4-0'lık soğuk duşBeşiktaş’ın Avrupa’da kara gecesi: Ajax karşısında 4-0’lık soğuk duş

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.