Beşiktaş’ın dengesi bozuldu! Penaltıya ‘çift vuruş’ olunca beraberlik kaçtı

Beşiktaş, 2-0 yenik duruma düştüğü Antalyaspor maçınnın son dakikasında kaleci Mert Günok'un kafa vuruşu elle kesilince penaltı kazandı. Rachica'nın ayağı kayıp topa iki kere dokununca top ağlara gitmesine rağmen gol değer kazanmadı. Maç 2-1 bitti.

Spor 16 Mart 2024
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Penaltıda ayağı kayan Rachica, topa iki kez temas edince ağlara giden top değer kazanmadı.

Süper Lig’in 30. haftasında Beşiktaş, Antalyaspor’u konuk etti. Akdeniz ekibinin başında Beşiktaş’a son şampiyonluğunu yaşatan Sergen Yalçın’ın bulunması maçın hikayesinde büyük bir yer tutuyordu. 90 dakikanın sonunda Sergen Yalçın’ın takımı sahadan 2-1 galip ayrıldı.

Beşiktaş’ın teknik direktör Fernando Santos, Gaziantep FK’ye deplasmanda 2-0 yenildikleri müsabakaya ilk 11’de başlayan oyunculardan Onur ile Zaynutdinov’u yedeğe çekti. Necip ve Masuaku kart cezası nedeniyle, Al-Musrati ise sakatlığı gerekçesiyle kadroya dahil edilemedi. Portekizli çalıştırıcı, Antalyaspor karşısında ilk 11’de bu oyuncuların yerine Svensson, Colley, Emrecan Terzi, Amartey ve Cenk’i sahaya sürdü. Tayfur Bingöl, Salih Uçan da sakatlıkları nedeniyle kadroda yoktu. Beşiktaş’ın genç oyuncusu Emrecan Terzi, bu sezon tüm kulvarlarda 4. kez ilk 11’de forma giydi. 20 yaşındaki sol bek, UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde Lugano, Süper Lig’de ise Kasımpaşa ve Adana Demirspor maçlarının başlangıç kadrosunda yer almıştı.

Sergen Yalçın 840 gün sonra Tüpraş Stadı’nda

Beşiktaş’a son şampiyonluğunu yaşatan ve şu an Antalyaspor’un teknik direktörlüğünü üstlenen Sergen Yalçın, uzun bir süre sonra Tüpraş Stadı’na çıktı. Siyah-beyazlı takımın 2021-2022 sezonunda istediği performansı sergileyememesinin ardından yollarını ayırdığı Yalçın, Dolmabahçe’de son olarak 27 Kasım 2021’de yedek kulübesinde yer almıştı. Sergen Yalçın, 840 gün sonra bu kez rakip teknik direktör unvanıyla Beşiktaş’a karşı mücadele etti.

Siyah-beyazlı futbolcular, epilepsi hastalarına destek için sahaya mor gözlükle çıktı.

Karşılaşmaya iyi başlayan konuk Antalyaspor oldu. 5’te Safuri’nin ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Bünyamin Balcı düzgün bir vuruşla takımını öne geçirdi. 17’de tehlikeli gelen yine deplasman takımıydı. Safuri’nin şutu az farkla üstten auta gitti. Beşiktaş ilk yarıdaki en tehlikeli pozisyonunu 26’da yakaladı. Svensson’un uzun topunu önüne harika alan Semih Kılıçsoy çaprazdan ceza sahasına girdi. Ayağının dışıyla çektiği şutu kaleci Helton kornere çeldi. 37’de Antalyaspor, VAR incelemesi sonrası penaltı kazandı. Gedson Fernandes’in ceza sahası içinde Bahadır Öztürk’ü formasından çekmesi üzerine yapılan incelemede hakem penaltıya hükmetti. Topun başına geçen Buksa, Antalyaspor’u 2-0 öne geçirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı bu skorla bitti.

İkinci yarı başka bir Beşiktaş

İkinci yarıya Kartal, fırtına gibi başladı. Henüz ilk dakikada Rashica’nın içeri çevirdiği topla penaltı noktasında buluşan Muçi, farkı bire indirdi. Bu dakikadan sonra Beşiktaş’ın baskısı iyice arttı. 77’de Rashica’nın uzak mesafeden sert şutunda, kaleci Leite meşin yuvarlağı kontrol etti. 78’de Aboubakar’ın savunmanın arkasına pasında Naldo’nun ayağının kayması üzerine topu kontrol eden Muçi’nin sol çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Leite meşin yuvarlağı çeldi. Dönen topla buluşan Aboubakar’ın ceza yayı içinden şutunda meşin yuvarlak bu kez Erdoğan Yeşilyurt’tan döndü. Son olarak Muleka’nın ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı vuruşta kaleci Leite topu iki hamlede kontrol etti.

Maçın pozisyonu 90+9’da meydana geldi. Rashica’nın sağdan kullandığı kornerde beraberlik golü için Beşiktaş file bekçisi Mert Günok da Antalyaspor ceza alanına gitti. Onun kafa vuruşunda top Naldo’dan döndü. Hakem Burak Pakkan, VAR odasının uyarısı üzerine pozisyonu saha kenarındaki ekrandan izledi ve topun Naldo’nun koluna çarptığı gerekçesiyle penaltı kararı verdi.

90+11’de yakalanan bu beraberlik fırsatında topun başına Rachica geçti.Onun vuruşunda meşin yuvarlak ağlara gitti. Ancak hakem Burak Pakkan, vuruştan önce denge kaybı yaşayan Kosovalı futbolcunun iki ayağıyla da topa temas etmesi nedeniyle golü geçersiz saydı ve maçı bitirdi. Maçı 2-1 kazanan Antalyaspor puanını 41 yaparken Beşiktaş 46 puanda kaldı.

Fernando Santos: Futbol hayatımda böyle bir penaltı görmedim

Üzt üzta üçüncü yenilgisini alan Beşiktaş’ta teknik direktör Fernando Santos, futbol hayatında böyle bir penaltı görmediğini belirterek “Son 2 maçtan farklı bir maç oldu, ciddi fırsatlar yakaladık. İkinci yarı için söylenecek bir şey yok, olmadı bir türlü. Bunca yıllık futbol hayatımda böyle bir penaltı görmedim. Milot iyi vurdu aslında ama büyük bir şanssızlık yaşadı. Galatasaray ve bu maçı kazanmayı hak etmiştik. Galatasaray maçında en azından beraberliği hak etmiştik ama bu maçı kazanmayı kesinlikle hak ettik. Artık buna karşı mücadele edeceğiz, yapacak bir şey yok” dedi.

Santos konuşmasına şöyle devam etti: “Geçen haftaki çok kötü Gaziantep maçından beri iyi bir reaksiyon gösterdik aslında, oyuncularımızı suçlamaya gerek yok. Bu sezonki en iyi ikinci devremizdi diyebilirim ama olmadı. Oyuncularım iyi bir reaksiyon gösterdi. Milli arada hazırlanmak için önemli bir süremiz var. Bu sürenin bize iyi geleceğini düşünüyorum.”

Tüpraş Stadı’nda ilk golünü atan Ernest Muçi, “Bence öncelikle takım olarak daha iyi olmalıyız. Daha güçlenmemiz gerekiyor. Mental anlamda kafaları daha güçlü hale getirmeliyiz. Bunu hep birlikte yapmalıyız. Sonrasında da bir sonraki maçı kazanmaya hedeflememiz gerekiyor. Daha farklı yollar denemek gerekiyor belki gol atmak için. Geliştirmemiz gerekenler var. Önümüzde zamanımız var. Bunların üzerine çalışacağız” diye konuştu.

Sergen Yalçın ile Fernando Santos maç öncesi birbirine başarı diledi.

Sergen Yalçın: Şans bizden yanaydı

Antalyaspor Teknik direktörü Sergen Yalçın oyuncularını tebrik ettiğini belirterek şunları söyledi: “Zor bir atmosferde oynadık. İlk yarı oyunun kontrolü tamamen bizdeydi. İkinci yarı 46’da yediğimiz şok bir gol var, normalde böyle goller olmaz maçlarda. Takımın moralini çok bozdu bu. Böyle deplasmanlarda böyle goller takımı çok düşürür. İkinci yarıda oyunun hakimi rakibimizdi, çok pozisyonlar buldu. Büyük maçlarda oyuncularımız iyi konsantre oluyor ancak sonlandıramıyorlardı. Son dakikalardaki penaltı pozisyonunda da şans yanımızdaydı. İzni biraz fazla verdik takıma, dinlensinler.”

Kaleci Helton Leite ise “Galibiyeti şöyle anlatabilirim; biz buraya kazanmaya gelmiştik, bütün hafta bunun için çalışmıştık. Kazandık ve kazandığımız için çok mutluyuz. Mutluyum, her gün bunun için çalışıyorum. Bu grup, bugün kazanmayı hak etti. Dinleneceğiz ve kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

Fenerbahçe ile Galatasaray'ı barıştıracak 'ortak dost' meğer Sedat Peker'in eski bir yakınıymışFenerbahçe ile Galatasaray’ı barıştıracak ‘ortak dost’ meğer Sedat Peker’in eski bir yakınıymış

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.