Beşiktaş’ın logosundaki Türk bayrağı kalkıyor mu?

Eskişehir Demirspor Başkanı Mehmet Ali Hünerlier, kulüplerin logolarından Türk bayrağının kaldırılmasının istendiğini söyledi. Gençlik ve Spor Bakanlığı açıklık getirdi: Kanun geriye işletilmeyecek, bundan sonra logoda Türk bayrağı kullanmak yasak.

Spor 27 Ekim 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Beşiktaş, 1952'de Yunanistan maçına Milli Takım'ı temsil ettiği için logosunda Türk bayrağı taşıma hakkı kazandı.

Eskişehir Demirspor Başkanı Mehmet Ali Hünerlier, Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nün kulüplerin şirketleşmesinin ardından kulüp logosundaki Türk bayrağının kalkmasını istediğini söyledi. Radyospor’dan Salim Manav’a açıklamalarda bulunan Hünerlier, yeni logolarını hazırladıklarını söyledi.

Eskişehir Demirspor Başkanı, “7205 sayılı kanuna göre spor kulüplerinin dernek statüsünden çıkarılıp, şirkeleşmesine karar verildi. Bunun dışında milli takımlar haricinde logosunda Türk bayrağı olan kulüplerin logosunun değiştirilmesi istendi. Eskişehir Gençlik ve Spor İlk Müdürlüğü’nden konuyla ilgili bize bilgi geldi. 26 Ekim 2023 logo değişimi için son tarih olarak belirtildi” dedi.

Eskişehir Demirspor’un logosu…

Beşiktaş, Kasımpaşa ve Karşıyaka’nın logosunda Türk bayrağı var

Bu açıklamadan sonra gözler logosunda Türk bayrağı bulunan Beşiktaş, Kasımpaşa ve Karşıyaka gibi kulüplere çevrildi. Atatürk’ün 1926’daki ziyaretinde sonra Karşıyaka’ya, 1948 Olimpiyatları’nda güreşçilerinin kazandığı altın madalyalar nedeniyle Kasımpaşa’ya ve 1952’de Yunanistan ile oynanan maçta Türk Milli Takımı’nı temsil etmesi nedeniyle de Beşiktaş’a ambleminde Türk bayrağı taşıma hakkı verildi.

Beşiktaş aralıkta ‘seçim’ dediBeşiktaş aralıkta ‘seçim’ dedi

Beşiktaş: Bize böyle bir bilgi gelmedi

Eskişehir Demirspor Başkanı Mehmet Ali Hünerlier’in sözlere bu üz kuyübe de benzer bir isteğin gidip gitmediği sorusuna yol açtı. Beşiktaş Kulübü kaynakları “Bize bu yönden bir değişiklik talebi iletilmedi” bilgisini paylaştı.

Bakanlık: Kanun geriye işletilmeyecek

Gençlik ve Spor Bakanlığı yetkilileri ise Ajansspor’a yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Yasanın yürürlüğe girmesinden önceki dönemde kurulmuş olan hiçbir kulübün logosunda herhangi bir değişikliğe gitmesi söz konusu değil. Yani kanunun bu konuda geriye işletilmeyecek. Bu durumda logosunda ay yıldızlı Türk bayrağı olan Beşiktaş, Kasımpaşa, Karşıyaka, Bursaspor, Eyüpspor, İstanbulspor ve Eskişehir Demirspor’un bir değişiklik yapmasına gerek yok.”

Igor Tudor İstanbul'a geldi: Beşiktaş iddialara tepki gösterdiIgor Tudor İstanbul’a geldi: Beşiktaş iddialara tepki gösterdi

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.