Beşiktaş’ta Avrupa alarmı… Çanlar çalıyor

Süper Lig'de Beşiktaş Fenerbahçe'ye yenilerek dördüncü sıradaki yerini Başakşehir'e verdi. Sezon sonunda Türkiye Kupası alınamazsa siyah beyazlıların Avrupa kupalarına gitmeme riski bulunuyor.

Spor 30 Nisan 2024
Bu haber 2 hafta önce yayınlandı
Beşiktaş, Fenerbahçe'ye 2-1 kaybederek dördüncü sıradaki yerini Başakşehir'e kaptırdı.

Süper Lig tarihinin en kötü sezonlarından birini geçiren Beşiktaş, Fenerbahçe yenilgisiyle bu sezon 13’üncü mağlubiyetini aldı ve beşinci sıraya geriledi. Bu mağlubiyet Beşiktaş’ın önümüzdeki sezon Avrupa kupalarına katılma riskini de üst düzeye çıkarttı. Avrupa kupalarında Türkiye’yi lig sıralamasında üstte yer alan dört takım ve kupayı kazanan ekip temsil edecek. Üçüncü sırada yer alan Trabzonspor Türkiye Kupası’nı kazanırsa lig beşincisine de Avrupa şansı doğacak.

Beşiktaş son dört haftada evinde Rizespor ve Hatayspor’u konuk edecek, Alanyaspor’la Kasımpaşa deplasmanına gidecek. Dördüncü sıradaki Başakşehir ise içeride Kasımpaşa, Trabzonspor, deplasmanda Sivasspor ve Adana Demirspor ile karşı karşıya gelecek. Beşiktaş’ın bu kötü durumun daha da kötüsüyle bile karşılaşma ihtimali de bulunuyor. 51 puanı bulunan Kara Kartalların peşinde, 49 puanlı Kasımpaşa ve Rizespor, 48 puanlı Alanyaspor ve Sivasspor yer alıyor. Yani Beşiktaş’ın son dört haftada beşincilikten daha alt sıralarda bitirme riski de bulunuyor.

Siyah-beyazlılar tüm hesapları Türkiye Kupası’nı kazanarak Avrupa kupalarına doğrudan katılım hakkı kazanmak üstüne yapıyor. Yarı finalin ilk maçında Ankaragücü ile deplasmanda 0-0 berabere kalan Serdar Topraktepe’nin öğrencileri 7 Mayıs’ta İstanbul’da oynanacak ikinci karşılaşmayı mutlaka alıp finale çıkmak ve finalde kupayı kazanmak istiyor.

Beşiktaş'a derbi darbesi: Dokuz yıl sonra ilkBeşiktaş’a derbi darbesi: Dokuz yıl sonra ilk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.