Beşiktaş’ta güneş genç Semih ile açtı

Konferans Ligi'nde Tirana karşısında ilk yarıyı iki farklı önde kapayan Beşiktaş 83'te yediği golle şoke oldu. 90+4'te sahneye çıkan 17 yaşındaki Semih Kılıçsoy skoru 3-1 yaparak siyah beyazlıları rahatlattı.

Spor 28 Temmuz 2023
Bu haber 11 ay önce yayınlandı
Beşiktaş Süper Lig'de sahaya çıkıyor.

Beşiktaş, sezonun ilk resmi maçına Dolmabahçe’de Tirana karşısında çıktı. Kara Kartal, geçen sezonu ligi 3. sırada bitirdikten sonra Konferans Ligi’ne katılmak için 2. ön eleme turundan Avrupa yolculuğuna başladı. Teknik direktörlük kariyerine Şenol Güneş’in yardımcısı olarak başlayan Burak Yılmaz da ilk kez kulübedeki yerini aldı.

Siyah-beyazlılar maça daha iyi başladı. Taraftarının desteğiyle ataklar geliştirmeye çalışan ev sahibi ekip, 21. dakikada Masuaku’nun ceza sahası dışı sol çaprazdan ortasında, Onur Bulut’un bulduğu golle öne geçti. Onur’un bu golü aynı zamanda Beşiktaş’ın Avrupa kupaları tarihindeki 300. golü oldu. İlk yarının sonuna dek rölantide oyunu sürdüren siyah-beyazlılar 42’de Vincent Aboubakar’ın asisti ve Jackson Muleka’nın golüyle farkı 2 gole çıkardı. İlk yarı böyle bitti.

Arnavutluk ekibi ikinci yarıda bilhassa Salih Uçan-Jean Onana değişikliğinden sonra oyun kurmakta zorluk çeken siyah-beyazlıların üstüne daha fazla gelmeye başladı. 83. dakikada ani gelişen atakta Haxhiu’nun pasında topla buluşan Kaina farkı 1’e indiren golü attı. Beşiktaş’ta son dakikalarda sahneye çıkan Semih Kılıçsoy, 90+4’te dar açıdan yaptığı düzgün vuruşla rakip kaleciyi avladı. Skor 3-1’e geldi ve maç böyle bitti. Genç oyuncu Semih bu golle birlikte siyah beyazlı forma ile Avrupa kupalarında gol atan en genç oyuncu oldu (17 yaş 346 gün).

Beşiktaş bu sonuçla beraber Opta’nın verisine göre Kasım 2019’dan beri Avrupa kupalarındaki ilk galibiyetine ulaştı.

“Alacağımız oyuncular var”

Şenol Güneş maçın ardından takımını tebrik ederken taraftara teşekkür etti. Yaptığı oyuncu değişiklikleriyle alakalı değerlendirmede bulunan Güneş “Hedefimiz 3 kulvarda yarışmak, her oyuncuya ihtiyacımız var. Hiç de değişiklik yapmayabilirdik, 3 tane yaptık. Alacağımız oyuncular, eldeki oyuncular var, rekabette takımın bir parçası olduğunu gösterecek.” dedi.

Şenol Güneş: Rebic’ten başka oyuncu olabilir

Güneş, transfer gündemiyle alakalı olarak “Elimizde bulunan oyuncuların, oynadığımız oyunu bilen, bunun üzerine çeşitlilik koyabilecek oyuncular. Bunlara katılan genç oyuncular var. Onların da sayısını çoğaltmak istiyoruz. Onların katılımı da önemli. Aynı şekilde de transfer yapmak, Rebic’le ilgili geçen konuştuğumda 2 oyuncuyu bu maçtan önce kadroya yazma durumumuz vardı. Gelirse yazabiliyorduk, gelmediği için söyledim. Ama yarın ne gibi gelişmeler olur, başka oyuncu olabilir. Başka oyuncu olabilir. Çok konuşulan oyuncular vardı. Ha geldi, gelecek diye, gelmedi” şeklinde konuştu. Güneş Ceyhun Kazancı’nın ayrılığıyla alakalı olarak “Dün de konuştum Beşiktaş’ın paniğe gidecek hiçbir sorunu yok. Sadece üzüldüğümüz çalışan bir arkadaşın ayrılması oldu ama bunlar oluyor” sözlerini söyledi.

Şenol Güneş’ten maç sonu açıklamalar.

Attığı tarihi golle farkı 2’ye yükselten Semih maç sonunda kameralar karşısına geçti ve “Şenol hocama ve Burak hocama çok teşekkür ediyorum bana şans verdikleri için. Taraftarlarımız çok sağ olsun. Çok çalışarak onların hakkını vermek istiyorum. Gol attığım için mutluyum” şeklinde konuştu. Şenol Güneş rakiplerin transfere harcadıkları paralarla ilgili olarak “Başkalarının ne yaptığı bizim için önemli değil, bizim ne yaptığımız önemli. Spekülasyonlarda biz yokuz. ‘Rakipler 100 harcadı, biz de 100 harcayalım’ demek doğru değil. Transferde değil, sahada yarışacağız. Diğerlerine bakarak oyuncu almıyoruz, başkaları öyle yapıyorsa da saygı duyuyorum” dedi.

“Mavi kartlı almazsak kırmızı kart gösterirler”

Şenol Güneş mavi kartlı oyuncu transferi hakkında “Transferde Türk oyuncularla ilgili düşüncemiz var. Belki mavi kartlı bir oyuncu alırız. Alamazsak kırmızı kart gösterirler bize. Bugün de sarı kart görmedik” sözlerini dile getirdi. Güneş, gelecek oyuncuların en az elindekiler kadar istekli olmaları gerektiğine dikkat çekerek “Alacağımız oyuncu, bizi isteyecek. Bizi istemiyorsa, hiç gelmesin. Buradaki arkadaşların hepsi, ölümüne çalışıyor. Yerine gelen de yürekten verecek. Bizim en büyük silahımız, birlikteliğimiz.” sözlerini aktardı. Şenol Güneş, yağcılığı sevmediğini de söyledi: “Yağcılık derecesinde övgüyü kabul etmiyorum, doğru değil. Makamlar, unvanlar hepsi gelip geçiyor. Burada en yetkiliyken, buraya giremeyen çok fazla insan var.”

“Forma rekabeti iyidir”

Beşiktaş’ın ilk golüne ve Avrupa kupalarındaki 300. golüne imza atan Onur Bulut, maçın ardından takım arkadaşlarını tebrik ederek başladığı sözlerini “Forma rekabeti iyidir. Herkes birbirinin yerini doldurmaya çalışıyor. Şampiyonluğa oynayacağız, Şenol hocamız bunu her fırsatta söylüyor. Beşiktaş’ın hedefi her zaman şampiyonluktur” diyerek bitirdi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.