Beşiktaş’ta Hasan Arat seçilirse futbolun direksiyonu Aybaba ve Uçar’a emanet

Beşiktaş Kulübü'nde adaylardan Hasan Arat seçilmesi halinde Futbol Takımları Genel Koordinatörlüğü görevine Samet Aybaba'nın geleceğini açıkladı. Arat Feyyaz Uçar'ın futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi olacağını da duyurdu.

Spor 29 Kasım 2023
Bu haber 6 ay önce yayınlandı
Beşiktaş'ta futbol Samet Aybaba ve Feyyaz Uçar'a emanet.

3 Aralık tarihinde gerçekleşecek seçimde Beşiktaş başkan adaylarından Hasan Arat planlarını anlatmaya devam ediyor. Arat göreve gelmesi halinde kulübün figürlerinden Samet Aybaba’nın futbol takımları genel koordinatörü olacağını duyurdu.

Arat Bayern Münih modelini örnek aldıklarını belirttiği açıklamalarında “Biz sporu ve idareyi ayırıp hedefleri belirli bir noktada toplayacağız. Sporu sporcular yönetecek. Sporu spordan gelenler yönetecek. Kendilerinden gelen raporlar doğrultusunda biz kilidi açmak için çalışacağız. Beşiktaşlı sandığı gelsin oyunu atsın. Biz bir vizyon ortaya koyduk. Sporu bilenler, sporun içinden gelenler bunu iyi biliyorlar. Oluşturacağımız iskeletin Beşiktaş’taki lideri Samet Aybaba olacak. Çok kıymetli bir görevlendirmedir. Altyapı, kadın futbolu, A takım hepsinin anahtarı Samet Aybaba’da olacak.” dedi.

Ankaragücü'nden 30 yıl sonra Beşiktaş'a barış çubuğuAnkaragücü’nden 30 yıl sonra Beşiktaş’a barış çubuğu

Basın toplantısında futboldan sorumlu yönetim kurulu üyesi olacağı duyurulan Feyyaz Uçar da “Hasan Arat’a, böyle sorumluluk yüklü bir göreve beni düşündüğü için teşekkür ediyorum. Kariyerlerini sonlandırmış futbolcuların birçoğu, böyle bir görevi bekler. Çok azı buna erişir. Beşiktaş’ta kaptanlığımı yapan Samet Aybaba’yla, Rıza Çalımbay’la birlikte olmak çok güzel. İlerleyen dönemde bildiğim, tanıdığım, sevdiğim ortamda olacağım için çok mutluyum. Bu seçimde çok fazla proje konuşuluyor. Bu da bizlerin çok hoşuna gidiyor. Daha önceki seçimlerde kişiler üstünden yürürdü. Böyle bir ön hazırlığın içinde olmaktan gurur duyuyorum. Göreve gelirsek, sadece Beşiktaş için çalışacağım, Beşiktaş için mesai harcayacağım.” dedi.

Hasan Arat süreç içinde çok fazla yanlış karar verildiğini vurgulayıp 9 puan farkın kapatılamayacak bir fark olmadığını da hatırlatarak “Her şey şeffaf olacak. Birilerinden bir şeyler duymayacaksınız. Beşiktaş artık birilerinin istediğini yaptığı bir yer olmayacak. Zor bir dönemde göreve başlayacağız. Sporun içinden gelmiş 3 tane yönetici var. İnşallah kazanırız, görev alırız. Feyyaz Uçar ve Samet Aybaba Beşiktaş’ın sembolleridir. Basketbolda şu anda Nedim Yücel var. Nedim Yücel’in gelmesi çok doğru bir karardır. Nedim görevine devam edecek. Voleybol ve diğer sporları da toparlayacağız. Sıkıntıları aşmasını bileceğiz. Şu andaki puan farkı kapanamayacak bir fark değil. Biz bu işi başarabileceğimize inanıyoruz. Çok iyi bir ruh getireceğimize inanıyoruz. Hibrit bir model olması lazım. Bugüne kadar çok fazla yanlış işler yapıldı. Transferlerde çok fazla para kaybedildi. Çok önemli bir stratejiyle yola çıkıyoruz. Hep birlikte Beşiktaş’ı layık olduğu yere oturtacağız. Konuşmakla olmaz.” ifadelerini kullandı.
Rıza Çalımbay’la alakalı da görüş belirten Arat “Seçim sonuçları açıklanır açıklanmaz yönetim kurulu toplanacak. Rıza hocamızla oturacağız ve vakit kaybetmeden kararı alacağız. Yönetim kuruluyla birlikte kararı alacağız.” dedi.

Hasan Arat listesindeki bir ismi daha açıkladıHasan Arat listesindeki bir ismi daha açıkladı

TFF Başkanlık seçimlerinde kendi adaylarını çıkaracaklarını da açıklayan Arat “Beşiktaş’ın federasyonda oluşturduğu bir lobi yok. Beşiktaşlılar federasyonda yok. Biz bundan sonra Beşiktaşlıların orada görev almasını sağlayacağız. Beşiktaş kendi adayını da önerecek. Bundan sonra seyirci kalmayacağız. Beşiktaş kulübü kendi adayını da gösterecek kadar cesur olmalıdır.” sözlerini söyledi.

Türkiye’nin en iyi tesisi…

Samet Aybaba futbolu futboldan gelenlerin yönetmesi fikrine katıldığını belirtti. Deneyimli isim uzun süredir çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Aybaba altyapıya önem vereceklerini belirtip “2013’te Beşiktaş’ta çalışırken Antalya’da TSYD toplantısı vardı. Orada ‘Altyapıya gitmeye utanıyorum’ dedim. Bir konteynerda soyunuyor çocuklar. Çok kısıtlı imkanlarda. O zaman herkes söylerken, ‘altyapıya önem vereceğiz, tesis yapacağız’. Bu güne kadar olmadı. Ben içinde olmamama rağmen Beşiktaş’ın altyapısına bir tesis kazandırmak için 6 ayımı verdim. Bir arazi ortaya çıktı. Biz yapacağız, Beşiktaş’ın altyapısını o araziye götürüp Türkiye’nin en iyi tesisini yapacağız. Başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Bizi bu konuda görevlendirdi. Biz Beşiktaş ailesiyiz. Rıza her yerde beni kovalar biliyorsunuz. En çok maça çıkan bendim. Sonunda beni geçti. Aradım, ‘Rıza dedim, nedir bu senden çektiğim. Kaptanlıkta beni kovalıyorsun, hocalıkta beni kovalıyorsun’. Biz bir aileyiz. Tabii ki sorunlarımız olacak. Keyifli günler olacak kötü günler olacak. Her şeyin en iyisini yapacağımıza inanıyorum. Seçimden sonra göreceksiniz Beşiktaş’ta her şey çok güzel olacak.” açıklamasını yaptı.

İkinci başkan belli

Hasan Arat akşam saatlerinde katıldığı bir televizyon programında başkan seçilmesi halinde ikinci başkan olarak görev yapacak ismi de açıkladı. Arat “Çok güzel bir şey oldu. Beşiktaş’ın çok sevdiği bir insan beni aradı. “Sizi ziyaret edebilir miyim?” dedi. Buluştuk. Türkiye’de çok sevilen bir insan, Beşiktaş’ın da çok sevdiği bir insan. Bu arkadaşımız yiğit bir arkadaş. Geldi, “Ben karar verdim, sizinle birlikteyim” dedi. Müthiş bir sponsorluk paketi açıkladı bana. Bu kulübün inşallah ikinci başkanı sen olacaksın dedim. “Beşiktaş akademisini kuruyoruz. Yılda 2 milyon euro, 5 yıllığına bütün parayı ben veriyorum. Sponsor oluyorum” dedi. Bu akademi, Beşiktaş Üniversitesi’nin yollarını döşeyecek akademidir dedi. “Yapılacak salon sponsorluğunu alıyorum” dedi. Bu salon olunca ne olur, ne yapması lazım Beşiktaş basketbol takımının? EuroLeague’ee girmesi lazım. “EuroLeague takımını da sponsor ediyorum” dedi. Kim bu, Bahçeşehir Okulları Başkanı Hüseyin Yücel.” dedi.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.