Beşiktaş’ta kavga var! Bir transfer dönemi kabusu

Beşiktaş'ta sportif direktör Ceyhun Kazancı ile teknik direktör Şenol Güneş'in yıldızı hiç barışmadı. Halil Dervişoğlu ve Dusan Tadic'in ezeli rakiplere kaptırılması kavgaya tuz biber ekti.

Spor 26 Temmuz 2023
Bu haber 9 ay önce yayınlandı
Ahmet Nur Çebi, Şenol Güneş ve Ceyhun Kazancı imza töreninde...

Beşiktaş’ta sportif direktör Ceyhun Kazancı ve Şenol Güneş arasındaki gerilim transfer döneminde doruğa çıktı. Kazancı, istifa ettiğini söylerken Beşiktaş Başkanı Ahmet Nur Çebi ise bu haber yazılana dek bu karara onay vermedi. Kazancı ve Güneş arasındaki husumetse eskiye dayanıyor. İşte gerginliğin tarihçesi…

Kazancı, Şenol Güneş yerine Valerien Ismael’i tercih etti

Ahmet Nur Çebi başkan olduktan sonra Ceyhun Kazancı’yı önce futbol direktörlüğüne ardından da sportif direktörlüğe getirdi. 2021-22 sezonunda Sergen Yalçın’ın teknik direktörlük görevinden istifa etmesinin ardından yeni hocanın kim olacağı tartışılıyordu. Adaylar arasında Şenol Güneş de vardı. Ancak yönetim Fransız Valerien Ismael’de karar kıldı. Bu kararda Ceyhun Kazancı’nın etkisi büyüktü. Kazancı’nın Gedson Fernandes transferini bitirmesiyle taraftarlar arasındaki popülaritesi iyice arttı.

Konferans'ta muhtemel rakipler belli olduKonferans’ta muhtemel rakipler belli oldu

Geçen sezonun başında Valerien Ismael yönetimindeki Beşiktaş istediği sonuçları alamadı. Fransız teknik direktörle yollar ayrıldı. Başkan Ahmet Nur Çebi’nin yeni hoca tercihi daha önce birlikte çalıştığı ve şampiyonluk yaşadığı Şenol Güneş oldu. Kazancı’nın Valerien Ismael sonrası Güneş’in adı gündeme gelince “Ya o ya ben” dediği öne sürüldü ancak bu yalanlandı.

Basın toplantısında ayar

Başkan Ahmet Nur Çebi’nin Ceyhun Kazancı ile birlikte Şenol Güneş’in imza töreni için yaptığı basın toplantısında yaşananlar esasında bugünki kriz hakkında bilgi veriyordu. Güneş, kendisi yerine Valerien Ismael’i tercih eden Ceyhun Kazancı’ya toplantıda şöyle seslendi: “Ceyhun’u Başkan seviyor, sayıyor. Ben de yeni tanıştım. Ona söyledim, çok güzel bir öz geçmişin var. Başarılı biri. ‘Az konuş, çok çalış, gerisi kolay’ dedim. Benim yapacağım her şeyde bana yardım edecek.”

Beşiktaş Teknik Direktörü, bu sözlerle normal işleyişte kendisinden üstte olan sportif direktöre herkesin gözü önünde ayar verdi. Orada Güneş’in söylediği bir başka cümle ise Ahmet Nur Çebi ile ilgiliydi: “Başkan parayı çok sever. Başkan niçin transfer yapıyor? Parayı da çok seviyor. Niye versin oyunculara o kadar para?”

Güneş’in bu açıklamasının ardından Ahmet Nur Çebi “Biliyorum hocam. Söz konusu Beşiktaş olunca elim sıkıdır. Ben paramı eşimle dostumla harcamayı severim. Konu Beşiktaş olunca çok dikkatli olmak gerekiyor” dedi.

Onana'nın hedefi ligde şampiyonluk, Konferans Ligi'nde sona kadar gitmekOnana’nın hedefi ligde şampiyonluk, Konferans Ligi’nde sona kadar gitmek

Geçen sezonun devre arasında istediği oyuncular alınan Şenol Güneş takımı canlandırdı. Fenerbahçe ve Galatasaray’a karşı derbi galibiyetleri alındı. O dönem takımda Faslı oyuncu Romain Saiss krizi çıktı. Güneş’in kadroya almadığı oyuncu, Tayyip Taha Sanuç’un Fenerbahçe maçında sakatlanmasının ardından mecburen ilk 11’e döndü. Valerien Ismael döneminin iki transferi Nathan Redmond ve Romain Saiss’ın katılımıyla siyah beyazlıların yükselişi sürdü. Sezon bittiğinde taraflı tarafsız herkes oturmuş kadrosuyla Beşiktaş’ı şampiyonluk adayı olarak gösteriyordu.

Yeni sezon başladığında Beşiktaş ilk şoku limitlerde yaşadı. Rakipleri Galatasaray ve Fenerbahçe’nin yaklaşık 2 milyar TL limiti varken siyah beyazlılarınki bunun yarısıydı. Beşiktaş’ta kriz ise Şenol Güneş’in istediği transferlerin yapılamamasıyla patladı. Siyah beyazlıların hedefindeki Halil Dervişoğlu ve Dusan Tadic ezeli rakipler Galatasaray ve Fenerbahçe’ye gitti. Bunun nedeni ise daha önce Şenol Güneş’in dile getirdiği gibi başkan Çebi’nin sıkı pazarlık yapmasıydı. Kazancı’nın anlaşma noktasına getirdiği isimler içinse Güneş son dakika karar değiştiriyoru ve veto ediyordu.

Beşiktaş Başkanı Çebi 'rahat olun' dedi, transfer uçağı indiBeşiktaş Başkanı Çebi ‘rahat olun’ dedi, transfer uçağı indi

Almanya kampında ipler koptu

Böylece Beşiktaş, Almanya’ya kamp için gittiğinde kadroya katılan tek isim 2.Lig ekibi Somaspor’dan alınan Emrecan Bulut’tu. Yapılamayan transferler sonrası Şenol Güneş ile Ceyhun Kazancı arasındaki iletişim tamamen koptu. Sinirlerin gerilmesi üzerine Başkan Çebi,  Almanya’ya gitti. Başkan, çıkan yangını söndürmeye çalışırken sosyal medyada taraftarların tepkisi büyüyordu. Sonunda Çebi’nin kesenin ağızını açmasıyla Jean Onana, Daniel Amartey ve Lyanco ile anlaşma sağlandı. Bu oyunculardan Şenol Güneş’in en çok istediği isim olan Lyanco’da sakatlık riski tespit edilmesi transfere engel oldu. Diğer iki isim kadroya katıldı.

Saiss'ten Güneş'e yaylım ateşi: Beşiktaş'tan onun yüzünden ayrıldımSaiss’ten Güneş’e yaylım ateşi: Beşiktaş’tan onun yüzünden ayrıldım

Saiss kavgayı açık açık söyledi

Beşiktaş’tan ayrılan Faslı oyuncu Romain Saiss, Foot Mercato’ya yaptığı açıklamada Ceyhun Kazancı ve Şenol Güneş arasında yaşanan krizi açıkladı: “Beşiktaş’tan Şenol Güneş yüzünden ayrıldım. Şenol Güneş, Beşiktaş’ta sorunlara neden oldu. Sportif direktör bile ayrılmak istedi. Basının önünde kendinizi iyi gösterip, sonra da birebir konuşmalarda tam tersi şeyler söyleyemezsiniz.”

Ceyhun Kazancı istifa etti

Bir yandan başkan Çebi’nin verdiği talimatları yerine getirmek bir yandan Şenol Güneş ile yaşadığı gerginlik Ceyhun Kazancı’nın istifa kararı almasına neden oldu. Ayrılık isteğini yönetime bildiren Kazancı için son kararı Başkan Çebi verecek.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.