Beşiktaş’ta Semih Kılıçsoy bu yüzden oynamıyor

Beşiktaş'ta teknik direktör Giovanni van Bronckhorst'un son yedi maçta yedek bıraktığı, Gaziantep FK maçında ise süre vermediği Semih Kılıçsoy'u oynatmama nedeni belli oldu.

Spor 8 Ekim 2024
Semih Kılıçsoy yedi maç yedek kaldıktan sonra Gaziantep FK maçında oyuna girmedi.

Beşiktaş’ın 19 yaşındaki futbolcusu Semih Kılıçsoy geçen sezon büyük bir çıkış yakaladı. Attığı goller ve performansıyla Türkiye A Milli Takımı’nın Euro 2024 kadrosunda yer buldu. Siyah beyazlı yöneticiler onun oynatılmaması nedeniyle teknik direktör Vincenzo Montella’ya büyük tepki gösterdi.

Kartal sezon başında Hollandalı hoca Giovanni van Bronckhorst’u göreve getirdiğinde Semih Kılıçsoy’un yükselişinin süreceği sanılıyordu. Galatasaray ile oynanan Süper Kupa maçında, Süper Lig’de ilk iki hafta Samsunspor ve Antalyaspor mücadelelerinde ve Avrupa Ligi play-off maçında Lugano’ya karşı ilk 11’de oynadı. Ama hiçbir maçta 90 dakikayı bitiremedi ve ikinci yarıda oyundan alındı.
Sonraki Süper Lig ve Avrupa Ligi karşılaşmalarında hamle oyuncusu olarak değerlendirildi. Beşiktaş Teknik Direktörü Giovanni van Bronckhorst’un üst üste yedi maç yedek soyundurduğu Semih Kılıçsoy’a Gaziantep FK deplasmanında hiç süre vermedi. Yenilen son dakika golü ve 1-1’lik skorla Beşiktaş’ın puan kaybetmesi Semih Kılıçsoy tartışmalarını alevlendirdi.

Beşiktaş için çözülmesi gereken yeni sorun: Son dört deplasman üç hüsranBeşiktaş için çözülmesi gereken yeni sorun: Son dört deplasman üç hüsran

Maçtan sonra yapılan basın toplantısında Beşiktaş hocası yöneltilen Semih Kılıçsoy ile ilgili soruya şu yanıtı verdi: “Semih de genç ve gelişim gösteren bir oyuncu. Farklı konularda gelişim gösteriyor. Ben kendisine yardımcı oluyorum. Bu sene çok daha iyi bir bir oyuncu olacak. Bugün kendisini tercih etmedik, ama milli takıma gidiyor. Bir sonraki bölümde, bir sonraki oynayacağımız blokta oynayabilir.”

Transfermarkt’a göre güncel bonservis değeri 15 milyon euro olan 19 yaşındaki futbolcunun neden yedek kulübesinde kaldığıysa belli oldu. Milliyet’in haberine göre Hollandalı teknik direktör Semih Kılıçsoy’un antrenman temposundan memnun değil. 19 yaşındaki futbolcu taktik çalışmalar ve çift kale maçlarda Van Bronckhorst’un isteklerini tam olarak yerine getiremiyor. Futbolcuyla düşüncelerini paylaşan Hollandalı hocanın Semih Kılıçsoy’a bir önyargısı bulunmuyor ve eksiklerini gidermesi halinde oyuncuyu ilk 11’de değerlendirmek istiyor. Bu sezon oynadığı 10 maçta henüz fileleri havalandırmayan 19 yaşındaki futbolcunun üç asisti var.

Beşiktaş taraftarına Lyon vizesi çıkmadıBeşiktaş taraftarına Lyon vizesi çıkmadı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.