Bir şampiyonun yüreğini asla küçümseme: Mahomes ve Chiefs yeniden finalde

NFL'de konferans finalleri oynandı. Kansas City Chiefs, Baltimore Ravens'ı 17-10 yendi. Chiefs'in Super Bowl'daki rakibi Detroit Lions'ı 34-31 mağlup eden San Francisco 49ers oldu.

Spor 30 Ocak 2024
Bu haber 8 ay önce yayınlandı
Kansas City Chiefs, Baltimore'u geride bırakarak finale yükselen taraf oldu.

Amerikan Futbolu Ligi NFL’de konferans finalleri heyecanı nefes kesti. Gecenin ilk maçında AFC konferans lideri Baltimore Ravens, Patrick Mahomes önderliğindeki Kansas City Chiefs’i konuk etti. Ravens ve Chiefs için karşılıklı touchdown’larla başlayan mücadelede devreyi önde kapatan ekip 17-7’lik skorla Chiefs oldu. İkinci yarıda iki takımın savunması da başarılıydı ancak sahada daha fazla kalmayı başaran taraf Mahomes önderliğindeki Kansas’tı. Son çeyrekte touchdown fırsatlarını değerlendiremeyen Baltimore bir kez daha Lamar Jackson önderliğinde hüzün yaşadı. Maç 17-10 bitti.

Maça favori olarak çıkmayan, Tyreek Hill gibi bir hücumcunun ayrılığı sonrası sezon boyu zorlanan Kansas City Chiefs süper yıldız oyun kurucusu Patrick Mahomes önderliğinde son beş sezonda dördüncü kez Super Bowl görmeyi başardı. Kansas 2019 sezonu finalinde San Francisco 49ers’ı 31-20 yenmiş, bir sene sonra Tom Brady’nin son finalinde Tampa Bay’e 31-9 yenilmiş ve geçen sene de Philadelphia Eagles’ı 38-35’lik skorla mağlup etmişti.

Eminem erken sevindi, 49ers geri döndü

NFC konferansının finalindeki maç Kansas City’nin rakibini belirledi. 32 sene sonra ilk kez konferans finali oynayan sezonun flaş ekibi Detroit Lions konferans lideri San Francisco 49ers’a konuk oldu. Karşılaşmanın ilk yarısını çok iyi oynayan Lions devreyi 24-10 önde geçti. Ancak Brock Purdy önderliğindeki 49ers çok iyi bir geri dönüşle üçüncü çeyrekte öne geçti, maçı da 34-31 kazandı.

Fanatik Lions taraftarı olduğu bilinen ünlü rapçi Eminem de tribünde takımını destekliyordu. Eminem’in ilk yarıdaki iyi oyundan son derece mutlu olduğu kameralara yansıdı, ancak gelen mağlubiyetle ünlü isim de yıkıldı.

San Francisco rövanş peşinde

San Francisco 49ers ve Kansas City Chiefs Super Bowl maçı için 11 Şubat’ı 12 Şubat’a bağlayan gece saat 02.30’da Las Vegas’ta karşı karşıya gelecek. Maçı kazanan ekip sezonu şampiyon olarak tamamlayacak. Kansas tarihinin dördüncü San Francisco ise altıncı Super Bowl zaferi için sahada olacak. İki ekip dört sene önce de finalde karşılaşmıştı ve kazanan Kansas olmuştu. Bu açıdan San Francisco finalde rövanş için sahaya çıkacak.

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.