Bir teknik direktör gelir ve her şey değişir: Göztepe yeniden Süper Lig’de

1. Lig'in 32'nci hafta maçında Göztepe ve Gençlerbirliği karşılaştı. İzmir temsilcisi taraftarlarının düğün evine çevirdiği Gürsel Aksel Stadı'ndan 2-0'lık skorla galip ayrılarak bir kez daha Süper Lig'e yükseldi.

Spor 28 Nisan 2024
Bu haber 3 hafta önce yayınlandı

1. Lig’de bitime iki hafta kala Eyüpspor’un ardından Süper Lig’e doğrudan yükselen ikinci takım da belli oldu. Göztepe seyircisinin yarattığı muhteşem bir atmosferde konuk ettiği Gençlerbirliği’ni 77’nci dakikada Fıratcan Üzüm ve Lundqvist’in golleriyle 2-0 mağlup etmeyi başardı. Bu sonuçla puanını 66’ya yükselten İzmir temsilcisi bitime iki hafta kala Süper Lig’e yükselmeyi garantiledi.

Stoilov’un gelişi Süper Lig’i getirdi

Stoilov ve oyuncular maç sonu tribünlere üçlü çektirdi.

Sezona Radomir Kokovic yönetiminde başlayan Göztepe Sırp teknik adam yönetiminde çıktığı ilk 10 haftayı altı galibiyet, iki beraberlik ve iki yenilgiyle geçmişti. 11’inci haftada İzmir’de Kocaelispor’a karşı 1-0, 12’nci haftada ise Erzurumspor’a deplasmanda 3-2 mağlup olan sarı-kırmızılılarda fatura genç teknik adama kesilmişti. Kokovic’in yerine göreve getirilen isim ise Stanimir Stoilov oldu.

Futbolculuk döneminde Fenerbahçe’de de top koşturan Stoilov Göztepe’ye gelmeden önce Bulgaristan ve Kazakistan milli takımlarını çalıştırmış ve Kazak ekibi Astana’ya hocalık yapmıştı. Son olarak Levski Sofya’da görev alan Stoilov Göztepe’nin başında çıktığı ilk beş maçtan 15 puan çıkarıp tüm havayı tersine çevirdi. Ligin ikinci yarısında 10 maçlık yenilmezlik serisi yakalayan Göztepe, bu sürecin başında yükseldiği lig ikinciliğini bir daha hiç bırakmayarak Süper Lig’e yükseltmeyi başardı.

Rasmus Ankersen’le Süper Lig’e

Göztepe’nin 2020-21’de Süper Lig’de mücadele ettiği yıllarda başkanı bir dönem Kulüpler Birliği’ne de başkanlık yapan Mehmet Sepil’di. İzmir temsilcisi alt lige düştüğünde yönetim değişikliği de oldu. Kulüpteki hisselerin el değiştirmesiyle Göztepe’nin başına Danimarkalı Rasmus Ankersen geçti. Sport Republic adlı şirketin kurucusu ve CEO’su olan Ankersen Göztepe’yle birlikte İngiliz ekibi Southampton’da da söz sahibi.

1. Lig’de sezonun kalan iki haftası küme düşen son takımı belirleyecek, aynı zamanda play-off potasında da durumu netleştirecek. 32’nci haftada alınan sonuçlar şöyle:

Adanaspor-Manisa FK, 1-1
Boluspor-Altay, 3-1
Erzurumspor-Çorum FK, 2-1
Giresunspor-Sakaryaspor, 2-3
Göztepe-Gençlerbirliği, 2-0
Keçiörengücü-Ümraniyespor, 4-2
Kocaelispor-Bandırmaspor, 3-1
Şanlıurfaspor-Eyüpspor, 1-3
Tuzlaspor-Bodrum FK, 0-0

Beşiktaş'a derbi darbesi: Dokuz yıl sonra ilkBeşiktaş’a derbi darbesi: Dokuz yıl sonra ilk

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.