Bisiklet efsanesi Cavendish’in yolu yine Türkiye’den geçecek

Dünyanın en hızlı bisikletçisi olan Fransa Bisiklet Turu'nda 34 etap şampiyonluğu bulunan sprinter Mark Cavendish, beşinci defa Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda yarışacak.

Spor 6 Ekim 2023
Bu haber 7 ay önce yayınlandı
Cavendish, kez katıldığı Türkiye Bisiklet Turu'nda 11 etap zaferi kazandı.

Bisiklet sporunda Marc Cavendish ismini tarihe yazdırmış bir sporcu. Profesyonel yarış kariyerine 2005 yılında başlayan Britanyalı sporcu, 2011 yılında dünya şampiyonu oldu. 2017’de Epstein-Barr virüsü ve 2018’de klinik depresyon teşhisi konulduktan sonraki dört yıl boyunca büyük zorluklar yaşadı. Dünyanın en hızlı bisikletçisine sahip sprinter, Fransa Bisiklet Turu’nda 34 defa etap zaferi kazanmayı başardı ve Eddy Merckx’in rekorunu egale etti.

6 kupalı şampiyon Marc Marquez veda için gün sayıyor6 kupalı şampiyon Marc Marquez veda için gün sayıyor

Cavendish, Türkiye’ye de yabancı değil. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nda 11 etap kazanarak Andre Greipel ile birlikte en çok finish gören Cavendish, 2023 Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu’na katılacağını açıkladı. Son etap zaferini 2021’de kazanan Britanyalı alacağı bir zafer onu zirvede yalnız bırakacak. 38 yaşındaki sprinter, 4 Ekim’de takımı Astana Kazakistan Team ile sözleşmesini bir sene daha uzattı.

Fransa'da Pedersen kazandı, Cavendish sakatlandıFransa’da Pedersen kazandı, Cavendish sakatlandı

10Haber bültenine üye olun, gündem özeti her sabah mailinize gelsin.